KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Posebno izdanje: Podcast “Knjige narodu!”

16:00–17:00 Petak 15.10.2021.

Podcast “Knjige narodu!” izdavačke kuće Imprimatur iz Banja Luke gostuje u Torinskom konju kroz razgovor s Nadom Kaurin Knežević.

Kada je u jednom intervjuu Svetislavu Basari bilo upućeno pitanje da preporuči tri knjige koje bi svatko trebao pročitati tijekom odrastanja, njegov odgovor bio je: “Bilo šta. Jer uskoro neće čitati ništa”. Svatko tko približava književnost ljudima, tko daje glas autorima da se izraze izvan književnog medija i svatko tko donosi knjige narodu radi društveno relevantan rad iako se bori protiv vjetrenjača. Svakom takvom pothvatu treba dati ruku, a Torinski konj ovom prilikom to ponosno čini.

Posebno izdanje Torinskog konja sa zadovoljstvom prenosi epizodu Podcasta “Knjige narodu!” izdavačke kuće Imprimatur iz Banja Luke u kojoj je sudjelovala autorica Nada Kaurin Knežević predstavljajući zbirku kratkih priča “Dijagnoza” dostupnu i na hrvatskom tržištu.

Imprimatur je izdavačka kuća iz Banja Luke koja kroz svoje djelovanje želi pokazati da su u stanju proizvoditi “autentičnu lokalnu kulturu koja ima univerzalni značaj” uz želju da njihova izdanja budu “autentična i iskrena, da provociraju na reakciju, da tjeraju čitaoce da o toj knjizi razmišljaju dugo i nakon što su je završili”.

Knjige narodu!” podcast je izdavačke kuće Imprimatur pokrenut s ciljem da sadašnje i buduće čitatelje upozna s njihovim autorima i knjigama, te stvarima koje su ih potakle da te knjige napišu, te da se stvori prostor u kojem će se na jedan drugačiji način promišljati o suvremenoj književnosti.

U sklopu emisije Torinski konj prenosimo epizodu podcasta s Imprimaturovom autoricom Nadom Kaurin Knežević i upućujemo na ostale epizode.

autor: Dario Dunatov, 14/10/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

(Ne)osobna retrospektiva Festivala mediteranskog filma Split

16:00–17:00 Petak 26.6.2020.

Torinjski konj nas ovog puta vodi na glazbeno-filmsko putovanje od prvog do najnovijeg FMFS-a koji unatoč koroni poručuje kako: “nema lita bez FMFS-a”.

Filmski režiseri s prezimenom Anderson (i kako ih razlikovati)

16:00–17:00 Petak 28.1.2022.

Postoji niz filmskih režisera koje spaja prezime Anderson, a dijeli talent i umijeće. Kako ih razlikovati saznajte u novom Torinskom konju.

Sedma umjetnost na australskom tlu

16:00–17:00 Petak 5.6.2020.

Torinski konj ovog puta galopira australskim pustošima i donosi priču o australskom filmskom novom valu.

Leonard Cohen prije mikrofona

16:00–17:00 Petak 10.4.2020.

Svi znamo što je bilo kada je Leonard Cohen uzeo mikrofon u ruke, ali tko ga poznaje kao romanopisca?

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM