KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Posebno izdanje: Podcast “Knjige narodu!”

16:00–17:00 Petak 15.10.2021.

Podcast “Knjige narodu!” izdavačke kuće Imprimatur iz Banja Luke gostuje u Torinskom konju kroz razgovor s Nadom Kaurin Knežević.

Kada je u jednom intervjuu Svetislavu Basari bilo upućeno pitanje da preporuči tri knjige koje bi svatko trebao pročitati tijekom odrastanja, njegov odgovor bio je: “Bilo šta. Jer uskoro neće čitati ništa”. Svatko tko približava književnost ljudima, tko daje glas autorima da se izraze izvan književnog medija i svatko tko donosi knjige narodu radi društveno relevantan rad iako se bori protiv vjetrenjača. Svakom takvom pothvatu treba dati ruku, a Torinski konj ovom prilikom to ponosno čini.

Posebno izdanje Torinskog konja sa zadovoljstvom prenosi epizodu Podcasta “Knjige narodu!” izdavačke kuće Imprimatur iz Banja Luke u kojoj je sudjelovala autorica Nada Kaurin Knežević predstavljajući zbirku kratkih priča “Dijagnoza” dostupnu i na hrvatskom tržištu.

Imprimatur je izdavačka kuća iz Banja Luke koja kroz svoje djelovanje želi pokazati da su u stanju proizvoditi “autentičnu lokalnu kulturu koja ima univerzalni značaj” uz želju da njihova izdanja budu “autentična i iskrena, da provociraju na reakciju, da tjeraju čitaoce da o toj knjizi razmišljaju dugo i nakon što su je završili”.

Knjige narodu!” podcast je izdavačke kuće Imprimatur pokrenut s ciljem da sadašnje i buduće čitatelje upozna s njihovim autorima i knjigama, te stvarima koje su ih potakle da te knjige napišu, te da se stvori prostor u kojem će se na jedan drugačiji način promišljati o suvremenoj književnosti.

U sklopu emisije Torinski konj prenosimo epizodu podcasta s Imprimaturovom autoricom Nadom Kaurin Knežević i upućujemo na ostale epizode.

autor: Dario Dunatov, 14/10/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Nevjernici o vjeri na filmu

16:00–17:00 Petak 18.12.2020.

U predbožićnom izdanju Torinskog konja prisjećamo se velikih vjerskih filmova koje se snimili ateistički autori.

Sjećanje na Momčila Popadića

16:00–17:00 Petak 27.11.2020.

Povodom tridesete godišnjice smrti prisjećamo se velikog pjesnika, novinara i književnika.

Filmska berba 1971.

16:00–17:00 Petak 18.9.2020.

Na leđima Torinskog konja vraćamo se u 1971. godinu kako bi se prisjetili sjajnih filmova koji su te godine ugledali mrak kinodvorana.

Argentinsko nasljeđe

16:00–17:00 Petak 4.12.2020.

Smrt Diega Armanda Maradone povod je da se osvrnemo na bogatu argentinsku sportsku, društvenu, političku, književnu i filmsku baštinu…

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret