KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Nema više “Sutra ćemo”

23:00–1:00 Ponedjeljak 45.12.2017.

Da bi neko zaslužio da se dva puta pojavi kao gost u KUPEK-u mora zaista imati dobru podlogu, kvalitetan rad pa čak i više od toga ili samo da bude dobar prijatelj autora. Bojan Marjanović, koga smo imali prilike slušati u 135. izdanju, nakon objavljenje zbirke poezije „Povijest, pornografija, politika“, kandidovao se za drugi mandat u KUPEK-u pre svega, ipak, zahvaljujući onome što čini već godinama kao urednik, novinar, a sada, konačno i kao autor prozne knjige, koja se baš ovih dana pojavila. Knjiga se zove „Sutra ćemo“ i o tome šta sve sutra možemo, šta sve sutra hoćemo, a šta nećemo i da li ćemo, pričamo u ovom KUPEK-u # 194.

Tekst: Dejan Kožul

Photo: Ivan Zupanc, Zule

O samoj knjizi Viktor Ivančić kaže: “Bojan Marjanović je u svome romanu „Sutra ćemo“ uspio postići to da se veličina priče očituje upravo u odsustvu epohalnosti. Ne samo što je na taj način demonstrirano vanredno spisateljsko umijeće, nego se i sama literarna namjera doimlje subverzivnom u odnosu na doba kada svjedočimo preporodu „velikih naracija“ i pripadajućih kategoričnosti. Radi se utoliko o najfinijem proznom tkanju, o minucioznom, stilski izbrušenom postupku preko kojeg Marjanović – kombinirajući tri narativna glasa – nema tek ambiciju rasvijetliti „nijanse stvarnosti“, nego nas uputiti na to da izvan nijansi stvarnost i ne postoji, s tim da jednu od važnijih čini sama literatura.”

Kroz emisiju pokušavamo malo dekonstruisati ovo i još ponešto što su o knjizi rekli Viktor Ivančić i Boris Postnikov, što je svakako i više nego dovoljna referenca da se za knjigu zainteresujemo, da vas zainteresujemo i da Bojana po drugi put dovedemo u KUPEK i, ovaj put, u prohladni Umetnobil.

Sad, da li smo u tome uspeli najbolje je da proverite sami u ponedeljak, 04. 12. od 23 h.

autor: dejan kozul, 04/12/2017

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Darko Cvijetić, Schindlerov liftboy

23:00–1:00 Ponedjeljak 2425.6.2019.

A vrijedi poslušati ovaj razgovor jer je Darko bio sjajan sagovornik i gost. Poslušajte da čujete kako je prst sudbine…

U korice prije nego u kua

23:00–1:00 Ponedjeljak 34.10.2016.

U 164. KUPEK izdanju ponovo se vraćamo stripu. Ugostili smo čovjeka koji je krajem prošle godine objavio svoj prvi strip…

Viktor Ivančić, Sanja Petrović Todosijević i Lovro Krsnik: I krvtura je kultura i nesjećanje je sjećanje

23:00–1:00 Ponedjeljak 2526.2.2019.

Kultura i zločin se često međusobno prožimaju i griješe oni koji misle da tamo gdje su postojali tragovi nečega što…

Američki KUPEK grafiti

23:00–1:30 Ponedjeljak 1112.6.2018.

Na mladim plećima ostavljamo budućnost koja je počela tih ranih 60-ih godina. Generacije su zakazale. Od ove, budimo realni, očekujmo…

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

Guess What / LESSONS IN SPACE

BICEP / Little White Earbuds

BAT FOR LASHES / Livestream at Home

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)