KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

NAPOLEON CHERRY / When You Had The Chance

Da li možete vjerovati da je jedan ovakav biser 20 godina stajao na master traci u vjerovatno nekom prašnjavom podrumu studija ili skladištu očito nesposobne izdavačke kuće, e pa ja ne mogu, a vjerovatno nisu ni Jamie, Abel i Tako, trojac koji stoji iza label-a “Music from memory”.

 

“When You Had The Chance” je jedna od 10 stvari izašlih na kompilaciji “Walk Alone” Napoleon Cherry-a i to jedina nikada objavljena do prošle godine.

Da li možete vjerovati da je jedan ovakav biser 20 godina stajao na master traci u vjerovatno nekom prašnjavom podrumu studija ili skladištu očito nesposobne izdavačke kuće, e pa ja ne mogu, a vjerovatno nisu ni Jamie, Abel i Tako, trojac koji stoji iza label-a “Music from memory”.

Misao vodilja “MFM-a” je pronaći neizdane materijale, kao i reizdati nešto što zaslužuje puno više pažnje nego što je imalo
u trenutku izdavanja prije 20 ili 30 godina.
Kakva se samo ekipa našla na etiketi, Gigi Masin, Vito Ricci, Gaussian Curve, Joan Bibiloni, Michal Turtle itd; svakako
jedan veliki respekt amsterdamskom trojcu.
Jamie-a sam imao prilike i upoznati, to je jedan od onih ljudi koje kada upoznate, odmah osjetite da živi tu glazbu, da ima
toliku strasti prema istoj i ono najvažnije, sa užitkom je dijeli i svijetu poklanja iskopane bisere.

slika_za_umetnit_u_tekstJedan od takvih je i Napoleon Cherry, čovjek koji je osim pod tim imenom izdavao i kao Cool Waters, te Station To Station, pretežno u osamdesetim i ranim devededetim godinama.
“When You Had The Chance” je neobjavljeni slo-jam session, takozvani low-key soul, pjesma koja na tako jednostavan način dočarava svu ljepotu glazbe.

Uglavnom, ovotjedni powerplay je samo pokušaj da Vam skrenemo pozornost na cijeli album, a pogoto na label s kojeg ploča dolazi, te da sa budnim okom pratite sva buduća izdanja amsterdamskih diggera, a već ih ima, jer su nakon ove kompilacije
izdane prije 2 mjeseca, već izbacili nova dva bisera u proteklih mjesec dana.

autor: Vjeran Stojanac, 08/02/2016

,

Vezane objave

Arhiva

SAN FERMIN / Sonsick

19/01/2014.

Imamo tu moralnu dužnost ovaj depresivni siječanj bar glazbeno razvedriti pa ovotjedni powerplay nije biran po svježini objave ili hipsteraškom njuhu već samo po količini ljubavi, sreće i svjetla koje donosi.Naša preporučena doza je 5 x dnevno.

DESTROYER / Babieca

08/12/2013.

Dok Kaputt još svojom svježinom i ljepotom puni glazbene trenutke ovog radija, Dan Bejar nas ponovo oduševljava novim EP-jem pod nazivom “Five Spanish Songs” koji je doslovno to. Pet španjolskih songova suvremenika Antonia Luqea i njegovog benda Sr. Chinarro.

KING KRULE / Cellular

16/03/2020.

King Krule ima novi album, zove se Man Alive! Na njemu se nalazi i naš ovotjedni powerplay – Cellular.

MGMT / Little Dark Age

30/10/2017.

Četiri godine nakon posljednje službeno objavljene glazbe i čitavih deset godina nakon albuma koji je u potpunosti promijenio pop glazbu, “Oracular Spectacular”, MGMT ponovo utabanim stazama.

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

JAPAN / Quiet Life (1979)

CAPINERA / Il volo

KHRUANGBIN / LateNightTales

MEN AT WORK / SuperStar Concert Series (1983)

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM