KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

NAPOLEON CHERRY / When You Had The Chance

Da li možete vjerovati da je jedan ovakav biser 20 godina stajao na master traci u vjerovatno nekom prašnjavom podrumu studija ili skladištu očito nesposobne izdavačke kuće, e pa ja ne mogu, a vjerovatno nisu ni Jamie, Abel i Tako, trojac koji stoji iza label-a “Music from memory”.

 

“When You Had The Chance” je jedna od 10 stvari izašlih na kompilaciji “Walk Alone” Napoleon Cherry-a i to jedina nikada objavljena do prošle godine.

Da li možete vjerovati da je jedan ovakav biser 20 godina stajao na master traci u vjerovatno nekom prašnjavom podrumu studija ili skladištu očito nesposobne izdavačke kuće, e pa ja ne mogu, a vjerovatno nisu ni Jamie, Abel i Tako, trojac koji stoji iza label-a “Music from memory”.

Misao vodilja “MFM-a” je pronaći neizdane materijale, kao i reizdati nešto što zaslužuje puno više pažnje nego što je imalo
u trenutku izdavanja prije 20 ili 30 godina.
Kakva se samo ekipa našla na etiketi, Gigi Masin, Vito Ricci, Gaussian Curve, Joan Bibiloni, Michal Turtle itd; svakako
jedan veliki respekt amsterdamskom trojcu.
Jamie-a sam imao prilike i upoznati, to je jedan od onih ljudi koje kada upoznate, odmah osjetite da živi tu glazbu, da ima
toliku strasti prema istoj i ono najvažnije, sa užitkom je dijeli i svijetu poklanja iskopane bisere.

slika_za_umetnit_u_tekstJedan od takvih je i Napoleon Cherry, čovjek koji je osim pod tim imenom izdavao i kao Cool Waters, te Station To Station, pretežno u osamdesetim i ranim devededetim godinama.
“When You Had The Chance” je neobjavljeni slo-jam session, takozvani low-key soul, pjesma koja na tako jednostavan način dočarava svu ljepotu glazbe.

Uglavnom, ovotjedni powerplay je samo pokušaj da Vam skrenemo pozornost na cijeli album, a pogoto na label s kojeg ploča dolazi, te da sa budnim okom pratite sva buduća izdanja amsterdamskih diggera, a već ih ima, jer su nakon ove kompilacije
izdane prije 2 mjeseca, već izbacili nova dva bisera u proteklih mjesec dana.

autor: Vjeran Stojanac, 08/02/2016

,

Vezane objave

Arhiva

EUROS CHILDS / Horse And Cart

29/11/2015.

Kad vam već nemožemo predstavljati uratke legendarnih Gorky’s Zygotic Mynci u tjednim powerplay izdanjima(iz jednostavnog razloga što isti, nažalost, već duže vrijeme ne postoje), možemo vam zato pokloniti A1 numeru Gorky-alfe-i-omege Euros Childsa sa njegove upravo izašle ploče Sweetheart.

Róisín Murphy / Incapable

09/06/2019.

Róisín Murphy i DJ Parrot (aka Crooked Man) združeni u deep house grooveru koji je ovotjedni powerplay community radija KLFM!

CHROMATICS – Shadow

29/05/2017.

Nenametljiva, a tako dobra, Shadow vrlo lako klizi kroz uho, te je slušamo kao ovotjedni powerplay.

DEVENDRA BANHART / Abra Los Manos

14/07/2019.

Dok čekamo deseti službeni Devendrin album pod nazivom “Ma”, opijamo se ovaj tjedan mirisima i ritmovima prarodne mu Venezuele. Glazba za zalaske sunca i gradske lučice.

Tjedna rotacija

Arhiva

FLYTE / This Is Really Going to Hurt

DMX / It’s Dark And Hell Is Hot (1998)

PORTO MORTO / Čekam ih

AXEL BOMAN / xlr8r

FLEETWOOD MAC / Live

LEUT MAGNETIK