KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MATTHEW DEAR / Modafinil Blues

Što nam sve ima reći Matthew Dear, u svom ispovjesnom singlu, o osobnim iskustvima sa Modafinilom, lijekom koji se koristi za lječenje narkolepsije.

Singl je napisao s dugogodišnjim suradnikom Frank Oceana, Troyom Noka-om, tjedan dana prije početka inauguracije predsjednika Trump-a. U kompletnom šoku, kao i ostatak ove planete, bježe u kanjon Topanga kako bi napisali nove pjesme i razmišljali o budućnosti. Sam Dear kaže:

“Gloom was hanging in the air, You could feel that everything was about to change.”

Naizgled pop stvar pušta na sve strane tu nekakvu opipljivu tjeskobu i zloslutnost i Matthew Dear ko pravi storyteller priča tu svoju priču o slomljenim obečanjima i brzom uspjehu. I propituje ono isto pitanje koje nas slomi pred i poslje svaki političke smjene, jel kriv onaj koji prodaje lažna obećanja ili oni koji ih kupuju.

U svakom slučaju, mi smo ti koji na kraju plaćaju.

Mjenjamo teške i nerješive probleme civilizacije za briljantni powerplay kojeg slušamo čitav tjedan i to više puta dnevno.

autor: el5egundo, 03/07/2017

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

ENO – HYDE / Daddy’s Car

18/05/2014.

Stari lisac Brian Eno, drugi put ove godine kao powerplay. Nakon odlične suradnje sa Damon Albarnom na “Heavy Seas of Love”, evo ga sa čitavim albumom nastalim kroz rad sa još jednim od velikih sinova britanske glazbe, Karl Hydeom iz Underworld.

SANDRO PERRI / In Another Life

16/09/2018.

Genijalni Sandro Perri sa prvim pravim albumom još od Impossible Spaces. Naslovna tema u nešto skraćenom editu, i opet ta Perrijeva ljepota monotonije i repetitivnosti.

FOXYGEN / Coulda Been My Love

19/10/2014.

Dvije godine nakon izvrsnog “We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic” , kalifornijski Foygen sa novim materijalom, ponovo za Jagjaguwar.

PILLOW QUEENS / Holy Show

19/10/2020.

Stvar s albuma prvijenca cura iz Dublina svira nam cijeli tjedan kao powerplay.

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

MOLOKO / Things to Make and Do (2000)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks (R)

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM