KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Lou Reed – Perfect Night: Live in London / The Fall – Live at the Witch Trials

Pred vama je još jedno ne isuviše pretenciozno izdanja eXita – nazvomo to zasluženmim odmorom. Riječ je o dva albuma koja povezuje kultni status autora, dvadeset godina razlike, te riječ LIVE u nazivu.
No, dok je u slučaju Lou Reedovog ‘Perfect Night: Live in London’ uistinu riječ o koncertnom zapisu, ‘Live at the Witch Trials’ The Falla nije live album, već prvo studijsko ostvarenje Marka E. Smitha i ekipe. Ipak, u neku se ruku može smatrati uživo odsviranim djelom, pošto je praktički tako i nastao – tijekom jednog dana u studiju, bez dodatnog vremena za šminkanje i nasnimanje. Cheers!!!

 

Pred vama je još jedno ne isuviše pretenciozno izdanja eXita – nazvomo to zasluženmim odmorom. Riječ je o dva albuma koja povezuje kultni status autora, dvadeset godina razlike, te riječ LIVE u nazivu.

No, dok je u slučaju Lou Reedovog Perfect Night: Live in London uistinu riječ o koncertnom zapisu (i to jednom od kvalitetnijih, pošto nas je Lou ovdje uglavnom poštedio egzibicija u smislu vokalnih improvizacija); Live at theWitch Trials The Falla nije live album, već prvo studijsko ostvarenje Marka E. Smitha i ekipe. Ono što ga možda probližava nekoj vrsti livea jest način na koji je nastao: živom svirkom u studiju. Naime, zbog troškova snimanja koji su te 1979. bili poprilično veliki za jedan poluanonimni bend u proboju, čitav je materijal (a s ovdje priloženim dodacima, riječ je o ukupno 17 skladbi) snimljen za jedan dan.

Što još povezuje Lou Reeda i Marka e. Smitha? Možda cinizam? Činjenica što je jedan od njih mrtav a drugi već godinama djeluje kao lutajući leš? Već spomeuti kultni status koji se s albuma može projcirati i na autore?

Vjerojatno ništa od toga, no te dvojbe ionako ostavljamo vama!

lou-reed

Lou Reed: Perfect Night: Live in London (1998.)

01 I’ll Be Your Mirror
02 Perfect Day
03 The Kids
04 Vicious
05 Busload Of Faith
06 Kicks
07 Talking Book
08 Into the Divine
09 Coney Island Baby
10 New Sensations
11 Why Do You Talk
12 Riptide
13 Original Wrapper
14 Sex With Your Parents
15 Dirty Blvd.

 

c7f2a4c0c0bd403c023f7e5231f

The Fall: Live at the Witch Trials (1979.)

01 Frightened
02 Crap Rap Like to Blow
03 Rebellious Jukebox
04 No Xmas for John Quais
05 Mother – Sister
06 Industrial Estate
07 Underground Medicin
08 Two Steps Back
09 Live At The Witch Trials
10 Future Pasts
11 Music Scene
12 Repetition
13 Bingo Masters Breakout
14 Psycho Mafia
15 Various Times
16 It’s the New Thing
17 Rowche Rumble

 

autor: Vjeran Stojanac, 26/02/2015

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Trans Slovenia Express / Kraftwerk

04/08/2012.

Večerašnja emisija započinje jednim više nego zanimljivim ‘tribute to’ albumom, a zatim nastavlja putem matičnog sastava čiji je opus i…

Eugene Chadbourne

09/10/2015.

Prije točno deset godina, 11. listopada 2005., po prvi je puta u Splitu nastupila enigmatska osobnost zvana Eugene Chadbourne – glazbenik širokog raspona interesa i afiniteta, novinar koji između ostalog piše i recenzije za internetski portal Allmusic, radio voditelj, svjetski putnik, inovator u području glazbenih instrumenata, eksperimentator… Niz tu ne završava! Ovotjedno izdanje emisije eXit donosi svojevrsnu retrospektivu njegovog djelovanja, s naglaskom na snimke s tog danas već legendarnog koncerta, kao i još dva održana u našem gradu u veljači 2007., te u listopadu 2009.

Syd Barrett Story/The Ministry of Wolves/Mark Lanegan live at KCRW

13/03/2014.

Nakon nekoliko strogo tematskih, slijedi jedno kolažirano izdanje eXita, u kojemu možete preslušati našim rukama dorađen i proširen radio dokumentarac o Sydu Barrettu, nastupni album ‘supergrupe’ The Ministry of Wolves (govore li Vam nešto imena poput Micka Harveyja, Alexandera Hackea ili Paula Wallfischa), te nastup Marka Lanegana i pratećeg benda u čuvenoj emisiji ‘Morning Becomes Eclectic’ na jednako tako čuvenom kalifornijskom FM radiju KCRW!

Rowland S. Howard

20:00–22:00 Subota 4.1.2020.

Onda… sjećate li se Rowlanda S. Howarda?

Tjedna rotacija

Arhiva

HELADO NEGRO / Far In

THE PRODIGY / Music For The Jilted Generation (1994)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop