KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Letom u lito by Jasminka Petrović

23:00–1:00 Ponedjeljak 2122.3.2022.

Da bi more koje je jedan dječak isrctao drugome postalo stvarno moralo je proći skoro 30 godina i čitava jedna generacija. Giga, koji je more crtao jednom dječaku, dok je bjesnio rat i Sofija, koja je to more doživjela, rat je osjetila posredno kroz tisuću i hiljadu pitanja koja su joj se otvarala.

Od Gige do Sofije nanizalo se previše toga za jedan ljudski život – ratovi, sankcije, revolucije i taman kad smo pomislili da će to ipak biti to, krug kao da se ponovno otvara.

Gigu je danas teško naći. Možda je zauvijek pobjegao sa ovog prostora, ali javlja se povremeno ženi koja mu je udahnula život. I možda uspije da ga nagovori da se vrati. U međuvremenu, udahnula je život i Sofiji koju je naučila i da leti.

Ovaj 310. KUPEK je priča o Gigi i Sofiji, odnosno priča o nama. O djetetu zarobljenom u vrtlogu ratova, ali i o djetetu koje nikad ne zaboravlja da mašta.

Otvorite li srca djeci, u jednom trenutku napraviće vam more, iako je to more stotinama km daleko i iako do tog mora morate proći nekoliko ratišta. Čuvajte to more. Da vam vrati oduzeto – mirise, sjećanja, prijateljstva i ljubavi, a što da ne, i djetinjstvo.

U 310. KUPEK-u, slušamo Jasminku Petrović, autorku knjige “Leto kad sam naučila da letim”.

#slušajKUPEK #SFSN

#umjetnostjenajjačapolitičkaopcija #supportKUPEK
www.patreon.com/KUPEK
PayPal: dejan.kozul@gmail.com
www.mixcloud.com/dejankozul

autor: dejan kozul, 21/03/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Priča o Presingu, Neurokremu, i duhovima koji sviraju i pevaju

30/11/2014.

Prošlo je skoro 25 godina otkako je legenda podzemlja, Zdenko Franjić, u svoj tefter i portfolio upisao ime: Presing. U međuvremenu, Zdenin portolio je postao predebeo, kroz isti su prodefilovali stotine bendova od kojih su neki i stali na tom jednom izdanju, a neki su odperjali dalje jer su prerasli Zdenin način poslovanja, ako se to tako može zvati.

Mi nismo normalni

23:00–1:00 Ponedjeljak 3031.1.2017.

Krajem, sada već, prošle godine u beogradskom Kulturnom centru Rex odigrana je predstava „Hegel i duga lista prevara“. Reč je…

Trag srca koje se ljulja

23:00–1:00 Ponedjeljak 2324.12.2019.

Andrea Popov Miletić: „Pioniri maleni, mi smo morska trava“ Postoji jedna knjiga potrcrtanih riječi i rečenica jer valja zastati kod…

Navodnjavanje pustinje

23:00–1:00 Ponedjeljak 2324.7.2018.

“U ovoj pustinji nedoglednoj / Nepresušna je samo žeđ / U ovoj žeđi pustoj / Draga je samo / Bol…

Tjedna rotacija

Arhiva

Lapa Dula / Agua

DAFT PUNK / Homework (1997)

QUEENS OF THE STONE AGE / Emotion Sickness

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

PRINCE AND THE REVOLUTION / Live

MAJKE / Razum i bezumlje (1990)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM