KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Letom u lito by Jasminka Petrović

23:00–1:00 Ponedjeljak 2122.3.2022.

Da bi more koje je jedan dječak isrctao drugome postalo stvarno moralo je proći skoro 30 godina i čitava jedna generacija. Giga, koji je more crtao jednom dječaku, dok je bjesnio rat i Sofija, koja je to more doživjela, rat je osjetila posredno kroz tisuću i hiljadu pitanja koja su joj se otvarala.

Od Gige do Sofije nanizalo se previše toga za jedan ljudski život – ratovi, sankcije, revolucije i taman kad smo pomislili da će to ipak biti to, krug kao da se ponovno otvara.

Gigu je danas teško naći. Možda je zauvijek pobjegao sa ovog prostora, ali javlja se povremeno ženi koja mu je udahnula život. I možda uspije da ga nagovori da se vrati. U međuvremenu, udahnula je život i Sofiji koju je naučila i da leti.

Ovaj 310. KUPEK je priča o Gigi i Sofiji, odnosno priča o nama. O djetetu zarobljenom u vrtlogu ratova, ali i o djetetu koje nikad ne zaboravlja da mašta.

Otvorite li srca djeci, u jednom trenutku napraviće vam more, iako je to more stotinama km daleko i iako do tog mora morate proći nekoliko ratišta. Čuvajte to more. Da vam vrati oduzeto – mirise, sjećanja, prijateljstva i ljubavi, a što da ne, i djetinjstvo.

U 310. KUPEK-u, slušamo Jasminku Petrović, autorku knjige “Leto kad sam naučila da letim”.

#slušajKUPEK #SFSN

#umjetnostjenajjačapolitičkaopcija #supportKUPEK
www.patreon.com/KUPEK
PayPal: dejan.kozul@gmail.com
www.mixcloud.com/dejankozul

autor: dejan kozul, 21/03/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Stripovi su stvari za devojčice

23:00–1:00 Ponedjeljak 12.10.2018.

Ovo nije emisija za ljubitelje Zagora, iako ni takvi nisu u potpunosti isključeni. Ovo je emisija za ljubitelje stripa otvorena…

Tko je sve “Srbenka”?

23:00–1:00 Ponedjeljak 1718.9.2018.

“Mama, jel’ sam ja Srbenka”, ključno je pitanje već nekoliko generacija djece srpske nacionalnosti u Hrvatskoj. Pozitivan odgovor na to…

Spomenici NOB-a, veći od života

23:00–1:00 Ponedjeljak 2526.11.2019.

U filmu “Umetnost sećanja”, Jelene Radenović, koji je premijerno prikazan na festivalu “Slobodna zona”, Đorđe Kadijević kaže kako je Jugoslavija…

Punk’s not dead ni u provinciji

23:00–1:00 Ponedjeljak 1617.12.2019.

Još koji ponedjeljak i kraj ove godinice. KUPEK, međutim, ne miruje već kopa duboko po underground bespućima. Tako ovaj 257….

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

CARIBOU / Andorra (2007)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM