KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

La Barque Acide — TIRA (WIP)

ULAZ > besplatan!
TRAJANJE > približno 30 minuta
Izvedba je namijenjena za sve uzraste.

Cirkus Kolektiv u sklopu godišnjeg rezidencijalnog programa predstavlja izvedbu rada u nastajanju TIRA internacionalne kompanije La Barque Acide.

UMJETNICE O SVOM RADU TIRA:
Tira je igra o znatiželji postavljanja novih granica u vlastitom svijetu. To je povlačenje granica radi zadovoljstva njihovog kršenja.

Tira je iskrenost, to je suučesništvo pogleda.

Tira je transformacija, žica postaje sve — poljubac bake koju si toliko mrzio kad si bio mali, milovanje nekoga koga više nema, spoznaja da nisi žena kakvu su očekivali da budeš, ali na kraju nije tako loše…

UMJETNICE O SEBI:
Maci je cirkus upoznala s 23 godine. Otkrila ga je, vidjela i zaljubila se u njega. Pohađala je cirkusku školu Vertigo u Torinu, a kasnije je paralelno studirala u cirkuskoj školi Le Lido i na Sveučilištu Jean Jaurès u Toulouseu. U akademskoj godini 2022./2023. Radila je na predstavi 27. Circ d’Hivern u produkciji Ateneu de Nou Barris (Barcelona).

Carlu je odmalena privlačila umjetnost. Rođena je u Valladolidu, Španjolska. Studirala je na Sveučilištu likovnih umjetnosti u Salamanci. Kasnije se upisala u cirkusku školu Le Lido, motivirana žongliranjem i tijelom kao alatom za emocionalni jezik kojim se izražava. Carla je razvila svoj rad u Olotu (Španjolska) s Iris Ziordia, poznatom po svom inovativnom pristupu žongliranju i emocijama.

La Barque Acide je umjetnička kompanija nastala 2018. u Toulouseu, od 9 umjetnika na 25. promociji Lida. Kompanija je debitirala u La Grainerieu 2021. sa predstavom “The end is Nigh”.

Trenutno su u izradi tri nova projekta: “Croquette corps cornichon” Stephanie i Camille Bontout-Mouat, “Pacemaker” Marcela Nunesa i “Tira” Carle Carnerero Huertas i Marie Celeste Funghi.


Ovo je izvedba rada u nastajanju (wip) što znači da ćemo po završetku izvedbe biti i razgovor s umjetnicama na koji ste pozvani ostati i podijeliti svoje komentare o viđenom.

Artist in residence program pruža prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni suvremeni cirkuski program u vidu produciranja umjetnosti, distribucije umjetnosti i stvaranja prilika za edukaciju.
Program se realizira uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Splita, Ministarstva kulture i medija te Splitsko-dalmatinske županije.

autor: Kristina Tešija, 27/09/2023

Vezane objave

Arhiva

Jubilarni Clubture Forum u Rijeci, 26.-28. listopada

23/10/2017.

10. Clubture Forum donosi bogat i otvoren program pripremljen u suradnji s organizacijama okupljenim oko mreže Clubture!

In Memoriam – Jhonn Balance (13.11.2004. – 13.11.2014.)

12/11/2014.

Trinaestog se studenog navršava deset godina od smrti Johna (Jhonna) Balancea, jedne kreativne polovice nekadašnjeg avangardnog projekta Coil, čovjeka koji je svojim poetskim vizurama i glazbenim tkanjima zalazio u ona neistražena i često zabranjena područja ezoterije, gnostičkog okultizma, pa i halucinogenih droga. U svakom slučaju, Balance je proširio poimanje onoga što se tek formalno naziva popularnom glazbom, ubrizgavši joj bitne doze fluidne mističnosti i slojevite percepcije. Kako stoje stvari desetak godina nakon gašenja jednog od najprogresivnijih imena na britanskoj glazbenoj sceni, zaključite sami!

David Gilmour – Arena, Pula

14/09/2015.

Vrlo je teško, skoro sizifovski prisiliti se napisati nešto suvislo o jednom izvanrednom, neponovljivom koncertu kao što je bio nastup Davida Gilmoura u Puli. Uprizorenje legendarnog glazbenika, otvaranje nove turneje, promocija nadolazećeg albuma, neizbježan osvrt na glazbenu ostavštinu danas već i službeno ugašenog Pink Floyda – sve su to kockice koje su uspješno, moglo bi se reći i maestralno uklopljene u veličanstveni finalni mozaik. U nadi da ovo nije Davidov labuđi pjev, možemo se tek pomoliti i reći: “dao Bog da se ponovilo!”

Jedan sasvim običan dan Radija na cesti: Marinada (koncert)

22:00–23:30 Petak 27.10.2017.

Od 22.00 h možete preko linka priloženog u tekstu preslušati live nastup sastava Marinada, koji se održava u sklopu jubioarnog Clubture Foruma.

Tjedna rotacija

Arhiva

ANIMAL COLLECTIVE / Isn’t It Now?

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973.)

SAMPASS / Lavina

TALE OF US / Renaissance

DARKSIDE / Live at Spiral House

URBAN / Žena dijete (1998)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM