KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KHRUANGBIN / Maria También

Teksaški trio s najavnim singlom za novi album punog naziva “Con Todo El Mundo”, koje očekujemo u Siječnju 2018., još jednom za Late Night Tales. Maria, Maria. Maria…Maria.

Mada iz same “riječitosti” Khruangbin glazbe i ne možemo baš zaključiti puno o njihovim političkim stavovima, iza ovog singla i videa krije se borbeni poklič i poruka o ujedinjenoj borbi za prava Iranskih žena.

Između 1925. i 1979. godine, iranske žene stekle su značajna prava: pristup obrazovanju i zapošljavanju, neophodnost nošenja vela, slobodu podnošenja zahtjeva za razvod i skrbništvo nad djecom, prava glasa i vođenje javne dužnosti. Iranska revolucija iz 1979. godine utemeljila je teokraciju koja je uglavnom uklonila žene iz javnog života, kako u vladi tako i u zabavnoj industriji. Od tada su se žene u zemlji borile da pokušaju povratiti prava koja su izgubili, a mnogi su se pridružili aktivnostima lokalnih pokreta poput kampanje The One Milion Signatures.

Šapućimo Maria..Maria čitav tjedan uz Khruangbin.

autor: el5egundo, 06/11/2017

,

Vezane objave

Arhiva

BILLY NOMATES / Heels

07/02/2021.

Billy Nomates je Tor Maries i nakon prošlogodišnjeg izdanja kojeg je producirao Portisheadov Geoff Barrow i svježe suradnje sa Sleaford Mods, slušamo je čitav tjedan sa singlom koji najavljuje novi EP, Emergency Telephone.

POOLSIDE / Getting There From Here (ft. Todd Edwards)

26/07/2020.

Ultimativni ljetni ‘daytime disco’ powerplay community radija KLFM.

SHY LAYERS / Gateway

25/03/2018.

Njušimo odlično novo izdanje RVNG Intl. sublabela Beats in Space, koji suvereno hendla Tim Sweeney, i bruklinškog autora JD Walsha koji glazbeno djeluje kao Shy Layers.

ISAAC DELUSION / She Pretends

05/01/2015.

Kao prvi powerplay u novoj 2015. , pariški duo Isaac Delusion sa prošlogodišnjeg eponimnog materijala na kojem se nalazi dosta finog i glitchastog pop-a. I dok, sad već stari singl, Morning Sun vrtimo poprilično u programu, ovaj tjedan vas posebno pilamo sa svježim singlom She Pretends.

Tjedna rotacija

Arhiva

DARKSIDE / Spiral

PUBLIC IMAGE LTD. / Album (1986)

JAMES BLAKE / Say What You Will

SETH TROXLER / Rhythm Control

DON ELLIS / Tears of Joy (1971)

SIKTER / My Music (2005)