KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KHRUANGBIN / Maria También

Teksaški trio s najavnim singlom za novi album punog naziva “Con Todo El Mundo”, koje očekujemo u Siječnju 2018., još jednom za Late Night Tales. Maria, Maria. Maria…Maria.

Mada iz same “riječitosti” Khruangbin glazbe i ne možemo baš zaključiti puno o njihovim političkim stavovima, iza ovog singla i videa krije se borbeni poklič i poruka o ujedinjenoj borbi za prava Iranskih žena.

Između 1925. i 1979. godine, iranske žene stekle su značajna prava: pristup obrazovanju i zapošljavanju, neophodnost nošenja vela, slobodu podnošenja zahtjeva za razvod i skrbništvo nad djecom, prava glasa i vođenje javne dužnosti. Iranska revolucija iz 1979. godine utemeljila je teokraciju koja je uglavnom uklonila žene iz javnog života, kako u vladi tako i u zabavnoj industriji. Od tada su se žene u zemlji borile da pokušaju povratiti prava koja su izgubili, a mnogi su se pridružili aktivnostima lokalnih pokreta poput kampanje The One Milion Signatures.

Šapućimo Maria..Maria čitav tjedan uz Khruangbin.

autor: el5egundo, 06/11/2017

,

Vezane objave

Arhiva

ALCEST / Voix Sereines

09/03/2014.

Evo što se dobije kada se black metal zamjeni starim dobrim shoegazingom a.k.a. imamo li već pobjednika u kategoriji track/album of the year??

FUTURE ISLANDS / Seasons ( Waiting On You )

30/03/2014.

Prelaskom Baltimorske trojke sa poprilično zahtjevnog labela Thrill Jockeya na sve opušteniji 4AD, i službenim izdavanjem četvrtog albuma Singles prije koji dan i rasturom uživo na David Lettermanu, Samuel T. Herring i družina postaju jako bitan marker za dosadašnju 2014.

BC CAMPLIGHT / You Should’ve Gone To School

02/02/2015.

Brian Christinzio radi kompleksan i pametan POP. Možda zato što je mijenjao rodnu Philly za gastarbajterski Manchester.

EOB / Shangri-La

09/02/2020.

Gitarist Radioheada Ed O’Brien uskoro izdaje svoj prvi solo album. Zvat će se Earth, a na njemu će se naći i pjesma Shangri-La, naš je ovotjedni powerplay.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE ANTLERS / Green to Gold

PREFAB SPROUT / From Langley Park to Memphis (1988)

MOCKY / Bora!

The Martinez Brothers / fabric presents

Jethro Tull part 1

SACHER / Biser, Ambra, Jantar (2019.)