KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Joey Bada$$ / B4.DA.$$

Joey Bada$$ na svoj dvadeseti rođendan izdaje svoj prvi, dugo očekivani, album – “B4.DA.$$”. Veliki je pritisak na ovom mladom MCju da vrati pozornost na New Yorški hip hop, sami ocijenite jeli mu to uspjelo.

Joey Bada$$ je mladi (95. godište) reper iz New Yorka koji se pojavio na sceni u ljeto 2012 sa svojim prvim mixtapeom “1999”. Prva njegova stvar kojom je uhvatio pozornost hip hop publike je “Survival Tactics” koja je izašla uz video kojeg je sam producirao uz pomoć ekipe iz srednje škole. Sjećam se kad sam ga prvi put pogledao da me fasciniralo, osim što lik od 16 godina repa kao da je već veteran, to što repaju preko beata od Styles Of Beyonda, undergorund east coast grupe koja se probila u hip hop igru na gotovo isti način. Nakon što je par dana video kružio po internetu i skupljao pozornost neki genijalac iz MTV-a je odlučio da bi bila dobra ideja u emisiji u kojoj im je gostovao Tyler The Creator s ostatkom Odd Future ekipe pustiti video, uključiti Joeya telefonom u studio i vidjeti što će se dogoditi. Na ničije iznenađenje Tyler je popljuvao i pjesmu i video i situacija je malo zaiskrila i ako se ne varam ta snimka je postala jako popularna i gurnula je Joey Bada$$a u centar pažnje.

Nedugo nakon toga izlazi njegov prvi mixtape “1999”. Kritike su bile odlične i Joey dobiva potporu od dosta utjecajnih ljudi u hip hop svijetu među kojima je najznačajniji bio producent DJ Premier (jedan od legendi New Yorškog repa) i radio voditelj i DJ Paul Rosenberg. Počeo je surađivati s dosta afirmiranih umjetnika s East Coasta pa se tako pojavljuje na raznim albumima koji su izlazili u tom periodu. Sa svakom novom pjesmom sve je više dokazivao da je talentiran te su očekivanja rasla. Stvarao se pritisak na njega da izbaci album no zbog nesretnih okolnosti (Capital STEEZ, član njegove grupe prijatelja i umjetnika s kojima je počeo karijeru se ubio) album je odgođen, a Joey izdaje još jedan mixtape pod nazivom “Summer Knights”. Time potvrđuje svoj status jednog od najuzbudljivijih mladih repera u igri pogotovo ako se uzme u obzir njegov, već tada dobro uhodani, stil repanja koji jako podsjeća na old school hip hop s kraja 90ih godina. Zbog svojih godina je bio zanimljiv mlađim uzrastima slušatelja, a zbog svog staromodnog načina repanja je bio zanimljiv hip hop puristima te su očekivanja za njegov prvi album narasla.

Izlazak albuma je napokon najavljen za današnji datum, Joeyev dvadeseti rođendan. Naslov albuma je B4.DA.$$ što bi se trebalo čitati “Before da money” ali je također stilizirani potpis. Što se produkcije albuma tiče okupio je oko sebe respektabilnu ekipicu. Tu su mu naravno kolege iz Pro Era grupe Kirk Knight i Chuck Strangers, onda New York legende Statik Selektah i DJ Premier, pa Hit-Boy, J Dilla, The Roots, Basquiat, Lee Banon i Freddie Joachim. Prvi singl – “Big Dusty” je izašao još na ljeto prošle godine, te su nakon toga postepeno izlazila još 4 singla. Featurea na albumu nema puno, tu su BJ the Chicago Kid, Chronixx, Raury i Action Bronson na bonus traci. Jeli dorastao silnom hypeu i očekivanjima koja su postavljena morat ćete sami ocijeniti. Album možete poslušati sutra i u subotu u našoj rubrici Album tjedna i vjerojatno u petak u sklopu emisije Radio Los Santos.

https://www.youtube.com/watch?v=D7ZsWOuUrkg

TRACKLIST:

01 “Save The Children”
02 “Greenbax (Introlude)”
03 “Paper Trail$”
04 “Piece of Mind”
05 “Big Dusty”
06 “Hazeus View”
07 “Like Me” (Feat. BJ The Chicago Kid)
08 “Belly of the Beast” (Feat. Chronixx)
09 “No. 99″
10 “Christ Conscious”
11 “On & On” (Feat. Maverick Sabre & Dymeond Lewis)
12 “Escape 120″ (Feat. Raury)
13 “Black Beetles”
14 “O.C.B.”
15 “Curry Chicken”
16 “Run Up On Ya” (Feat. Action Bronson & Elle Varner) (Bonus Track)
17 “Teach Me” (feat. Kiesza) (Bonus Track)

autor: petar, 20/01/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Divide and Exit

Sleaford Mods – Divide and Exit (Harbinger Sound, 2014.)

13/05/2014.

Neuobičajeni album tjedna, neuobičajenog banda. Dame i gospodo, slušate Sleaford Mods, trenutno najbolji britanski band po riječima pop genija Luke Hainesa i dijela redakcije klfm.org-a.

AZYMUTH, ALI SHAHEED MUHAMMAD, ADRIAN YOUNGE / Jazz Is Dead 4

15:00–16:00 Srijeda 13.1.2021.

samba do crioulo doido

DRY CLEANING / Stumpwork

15:00–16:00 Subota 19.11.2022.

It’s not only (spoken word) rock ‘n roll and we like it.

SPOON / They Want My Soul (Loma Vista 2014.)

04/08/2014.

“They Want My Soul” je punokrvna pop-rock ploča sa poštenim referencama, kako kroz tekstove tako i glazbeno, na veličine kao što su Bowie, Costello, The Cure a opet tako spoonovska i instantno draga da bi prava sreća bila kad bi Spoon malo češće radio na svojim materijalima.

Tjedna rotacija

Arhiva

BEYONCE / COWBOY CARTER

BEASTIE BOYS / Ill Comunication (1994)

JOHN GRANT / It’s A Bitch

DASCO / Bassiani

MY MORNING JACKET / Live at Bonnaroo

REVIRGIN / Moderna rješenja (2023.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM