KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

It’s Album Time!

Debitantski album “re-edit” institucije…Dame i gospodo…Todd Terje

57503dff

Zbilja je teško napisati nekoliko rečenica o čovjeku, koji je poprilično utjecao na ono što radiš i na neki način te definirao kao DJ-a specijaliziranog za određeni tip glazbe.
Terje Olsen aka Todd Terje, u posljednjih je desetak godina stekao kultni status u svijetu dance glazbe, sa preko stotinjak remixa i re-edita.
Ono što veže te žanrovski posve različite glazbene brojeve, jest sposobnost da kod slušatelja bude osjećaj topline, nade i želje da upravo to bude soundtrack izlaska sunca na nekom bajkovitom mjestu.
Godine su bile potrebne da Terje kaže “It’s Album Time”, a sada kada se pred ljeto konačno ukazao sa debitantskim albumom, mogu samo komentirati kako se isplatilo čekati.
Todd Terje vodi nas na putovanje koje se postupno intezivira, od masnih groove ritmova “Preben Goes to Acapulco”, preko diskoidnog “Strandbara”, pauze za emotivno pražnjenje uz Bryan Ferry-a i “Johnny and Mary”, da bi cijela priča završila tamo gdje je zapravo i počela…
“Inspector Norse”, neobuzdana nu-disco hitčina iz 2012. podsjeća na najluđu noć ikad, onu koju možda idući dan želite prebrisati, ali vam sa odmakom ipak budi nostalgiju i povjerenje u ljepotu življenja na generalno sjebanom mjestu kao što je ova naša kugla…
Da malo pretjeram za kraj, oprostite mi…Terje Olsen pokazao je šminkerima s kacigama kako se radi disco!
Album tjedna…Todd Terje- It’s Album Time!

Dave Barrows- Radio Esplendor

autor: Marko Friedl, 14/04/2014

Vezane objave

Arhiva

JEFF PARKER / Suite for Max Brown

15:00–16:00 Srijeda 19.2.2020.

“If I sit down at the piano or with my guitar, with staff paper and a pencil, I’m eventually going to fall into writing patterns, into things I already know. So, when I make music, that’s what I’m trying to get away from—the things that I know.”

LOW / Hey What

15:00–16:00 Srijeda 1.9.2021.

Alan Sparhawk i Mimi Parker odnosno Low u svom specifičnom viđenju popularne glazbe sa albumom koji je službeno vani 10i rujna.

NELL & THE FLAMING LIPS / Where the Viaduct Looms

15:00–16:00 Subota 15.1.2022.

The Flaming Lips i četrnaestogodišnja Nell Smith obrađuju pjesme Nicka Cave, uz njegov blagoslov.

YO LA TENGO / Stuff Like That There

11/08/2015.

Novi YLT prepun najfinijih obrada, dorada, prerada, napjeva i prepjeva u potpunosti zaslužuje KLFM-ov albumski tron ovoga tjedna, a lako moguće i zadnjeg tjedna u godini kada budemo birali album sezone.

Tjedna rotacija

Arhiva

NELL & THE FLAMING LIPS / Where the Viaduct Looms

BRONSKI BEAT / The Age of Consent (1984)

FONTAINES D.C. / Jackie Down The Line

TALE OF US / Renaissance

R.E.M. / MTV Unplugged

EDO MAAJKA / Spomen Ploča (2010)