KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

It’s Album Time!

Debitantski album “re-edit” institucije…Dame i gospodo…Todd Terje

57503dff

Zbilja je teško napisati nekoliko rečenica o čovjeku, koji je poprilično utjecao na ono što radiš i na neki način te definirao kao DJ-a specijaliziranog za određeni tip glazbe.
Terje Olsen aka Todd Terje, u posljednjih je desetak godina stekao kultni status u svijetu dance glazbe, sa preko stotinjak remixa i re-edita.
Ono što veže te žanrovski posve različite glazbene brojeve, jest sposobnost da kod slušatelja bude osjećaj topline, nade i želje da upravo to bude soundtrack izlaska sunca na nekom bajkovitom mjestu.
Godine su bile potrebne da Terje kaže “It’s Album Time”, a sada kada se pred ljeto konačno ukazao sa debitantskim albumom, mogu samo komentirati kako se isplatilo čekati.
Todd Terje vodi nas na putovanje koje se postupno intezivira, od masnih groove ritmova “Preben Goes to Acapulco”, preko diskoidnog “Strandbara”, pauze za emotivno pražnjenje uz Bryan Ferry-a i “Johnny and Mary”, da bi cijela priča završila tamo gdje je zapravo i počela…
“Inspector Norse”, neobuzdana nu-disco hitčina iz 2012. podsjeća na najluđu noć ikad, onu koju možda idući dan želite prebrisati, ali vam sa odmakom ipak budi nostalgiju i povjerenje u ljepotu življenja na generalno sjebanom mjestu kao što je ova naša kugla…
Da malo pretjeram za kraj, oprostite mi…Terje Olsen pokazao je šminkerima s kacigama kako se radi disco!
Album tjedna…Todd Terje- It’s Album Time!

Dave Barrows- Radio Esplendor

autor: Marko Friedl, 14/04/2014

Vezane objave

Arhiva

LOW / Hey What

15:00–16:00 Srijeda 1.9.2021.

Alan Sparhawk i Mimi Parker odnosno Low u svom specifičnom viđenju popularne glazbe sa albumom koji je službeno vani 10i rujna.

SAULT / NINE

15:00–16:00 Subota 3.7.2021.

Britanski neo soul kolektiv SAULT izdaje svoj peti album u samo dvije godine postojanja.

Parkay Quarts / Content Nausea

03/12/2014.

Bruklinžani Parquet Courts, ovaj put pod imenom Parkay Quarts po peti put u četiri godine dokazuju nam da punk nije mrtav i nikada neće ni biti.

SMOKE BELLOW / Open For Business

15:00–16:00 Srijeda 6.10.2021.

Simpatični bend australskih korijena i baltimorske adrese. Album koji vam se nenametljivo uvlači pod kožu i nepretenciozno kandidira za nešto najbolje ove 2021. Open for Business ovu srijedu i subotu u 15 sati.

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM