KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

IRON MAIDEN / The Book of Souls

Od odličnog “Brave New Worlda” do donedavno posljednjeg i relativno prosječnog “Final Frontiera”, Maiden ulazi u fazu pauze i nekako je utihnuo, što Dickinsonov (na sreću izliječeni) rak nije nikako olakšao. Napokon, nakon tog nesretnog hiatusa, napokon nam je došao “The Book Of Souls”, do sada njihov najvjerojatnije najambiciozniji album. Da li se iza relativno minimalističkog covera krije novo remek-djelo koje će fanovi pamtiti? To ćemo vama prepustiti.

ironmaiden-band-promoAh, ti lijepi dani kad smo prvi put otkrili Iron Maidene. Svatko ima svoju verziju priče, svoj najdraži album (što je priča za sebe sudeći koliko ih ima i koliko su različite pjesme na njima) te najdražu pjesmu ovog legendarnog benda. Još od prvog albuma bilježe uspjehe te su prošli kroz doista turbulentnu karijeru, čak mijenjajuči Brucea Dickinsona što je rezultiralo sa dva slabije prihvaćena albuma.

Nakon njegova povratka, Iron Maiden ulaze u svoju modernu i, iznad svega, sigurnu fazu. Od odličnog Brave New Worlda do nedavno posljednjeg i relativno prosječnog Final Frontiera, Maiden ulazi u fazu pauze i nekako je utihnuo, što Dickinsonov (na sreću izliječeni) rak nije nikako olakšao. Napokon, nakon tog nesretnog hiatusa, napokon nam je došao The Book Of Souls, do sada njihov najvjerojatnije najambiciozniji album.  Da li se iza relativno minimalističkog covera krije novo remek-djelo koje će fanovi pamtiti? To ćemo vama prepustiti.

Iron Maiden

 

Iron Maiden: The Book of Souls (2015.)

Disc 1
01 If Eternity Should Fail
02 Speed Of Light
03 The Great Unknown
04 The Red And The Black
05 When The River Runs Deep
06 The Book Of Souls

Disc 2
01 Death Or Glory
02 Shadows Of The Valley
03 Tears Of A Clown
04 The Man Of Sorrows
05 Empire Of The Clouds

 

NAPOMENA: zbog trajanja albuma, prvi će disk biti emitiran u četvrtak, a drugi u subotu, u oba slučaja u predviđenom terminu od 15.00 h!

 

autor: Vjeran Birimiša, 15/09/2015

,

Vezane objave

Arhiva

THE INVISIBLE / Patience

15/06/2016.

Na etiketi Ninja Tune objavljen je Patience ,treći album omiljenog nam britanskog benda The Invisible. Strpljivo ga i opetovano slušajte, a pjesme će vam stalno i iznova otkrivati svoju ljepotu. Album tjedna Radija KLFM danas i u subotu od 15 sati.

Destroyer / Have We Met

15:00–16:00 Subota 15.2.2020.

“Sing the least poetic thing you can think of and try to make it sound beautiful.” – Dan Bejar

EVERYTHING EVERYTHING / Get to Heaven (2015.)

23/06/2015.

“Get to Heaven! treći je album britanskog sastava Everything Everything, a u rubrici Albuma tjedna donosimo ga točno dva dana nakon svjetske prezentacije, 22. lipnja. U pitanju je uradak koji se može preslušavati ne samo kao suvremeno i aktualno djelo, već kao i relikt prošlosti nastao tridesetak godina ranije, znatno prije svog vremena. Naravno, vi ćete znati da je istinita ona prva tvrdnja, no to na koncu ne znači ništa – glazba je ionako vanvremenska.

PAUL WHITE / Rejuvenate

15:00–16:00 Srijeda 16.5.2018.

Rejuvenate kao novi glazbeni život za Paul White-a, koji nas je do sada opčinjavao i zabavljao katanjem i pejstanjem tuđe glazbe i slaganjem savršenih ritmova i loopova.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin