KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

IRON MAIDEN / The Book of Souls

Od odličnog “Brave New Worlda” do donedavno posljednjeg i relativno prosječnog “Final Frontiera”, Maiden ulazi u fazu pauze i nekako je utihnuo, što Dickinsonov (na sreću izliječeni) rak nije nikako olakšao. Napokon, nakon tog nesretnog hiatusa, napokon nam je došao “The Book Of Souls”, do sada njihov najvjerojatnije najambiciozniji album. Da li se iza relativno minimalističkog covera krije novo remek-djelo koje će fanovi pamtiti? To ćemo vama prepustiti.

ironmaiden-band-promoAh, ti lijepi dani kad smo prvi put otkrili Iron Maidene. Svatko ima svoju verziju priče, svoj najdraži album (što je priča za sebe sudeći koliko ih ima i koliko su različite pjesme na njima) te najdražu pjesmu ovog legendarnog benda. Još od prvog albuma bilježe uspjehe te su prošli kroz doista turbulentnu karijeru, čak mijenjajuči Brucea Dickinsona što je rezultiralo sa dva slabije prihvaćena albuma.

Nakon njegova povratka, Iron Maiden ulaze u svoju modernu i, iznad svega, sigurnu fazu. Od odličnog Brave New Worlda do nedavno posljednjeg i relativno prosječnog Final Frontiera, Maiden ulazi u fazu pauze i nekako je utihnuo, što Dickinsonov (na sreću izliječeni) rak nije nikako olakšao. Napokon, nakon tog nesretnog hiatusa, napokon nam je došao The Book Of Souls, do sada njihov najvjerojatnije najambiciozniji album.  Da li se iza relativno minimalističkog covera krije novo remek-djelo koje će fanovi pamtiti? To ćemo vama prepustiti.

Iron Maiden

 

Iron Maiden: The Book of Souls (2015.)

Disc 1
01 If Eternity Should Fail
02 Speed Of Light
03 The Great Unknown
04 The Red And The Black
05 When The River Runs Deep
06 The Book Of Souls

Disc 2
01 Death Or Glory
02 Shadows Of The Valley
03 Tears Of A Clown
04 The Man Of Sorrows
05 Empire Of The Clouds

 

NAPOMENA: zbog trajanja albuma, prvi će disk biti emitiran u četvrtak, a drugi u subotu, u oba slučaja u predviđenom terminu od 15.00 h!

 

autor: Vjeran Birimiša, 15/09/2015

,

Vezane objave

Arhiva

MILDLIFE / Automatic

15:00–16:00 Subota 26.9.2020.

Još jedan glabeni dragulj koji potvrđuje da nije ova 2020. za baciti…

QUEENS OF THE STONE AGE / … Like Clockwork

02/07/2013.

Josh Homme kao ultimativni čuvar tog grunge grala uz pomoć svojih vitezova tame oplemenjuje ovu diskografsku 2013 sa jednom poštenom, kako bi rekli kolege sa jednog minulog radija, rock bloketom.

Loch Lomond – Pens From Spain (02/09/2016., Hush Records)

28/09/2016.

Albumi od kojih ne očekuješ ništa, a dobiješ sve, dio drugi.

SPIKE / Orange Cloud Nine

06/01/2014.

Reizdanje i svojevrsna kompilacija radova iz ranih 80ih nizozemskog boema i ljubitelja fine elektronike i psihodelicnih harmonija, Spike Woltersa. Da je ikad vjerovao u izdavastvo i snagu diskografije vjerojatno nikada ovakav iskreni i sirov materijal nebi ni culi. Hail to D.I.Y.

Tjedna rotacija

Arhiva

DEAN BLUNT / Black Metal 2

ENZO CARELLA / Barbara e altri Carella (1979)

SELF ESTEEM / I Do This All The Time

HONEY DIJON / In Session

The B-52’s / Live at The Pavilion

KOZMODRUM / Kozmodrum