KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Nika Bauman

18:30–19:00 Utorak 25.5.2021.

U novoj epizodi donosimo začudne izvedbe flautistice Nike Bauman praćene razgovorom o klasičnom obrazovanju i improvizaciji u suvremenoj glazbi.

Flautistica Nika Bauman spada u onu rijetku skupinu glazbenica koje, premda školovane u klasičnoj tradiciji, svoju virtuoznost i slobodnu muzikalnost s lakoćom pokazuju u svim kontekstima. Bazirana u Beču, gdje je i završila glazbenu akademiju, Bauman primarno djeluje u svojim dvama projektima – ansamblu Illyrica, neuobičajenom kvartetu sastavljenom još od gitare (Marko Ferlan), violončela (Iva Casián-Lakoš) i viole (Hiwote Tadesse), te u Synesthetic Projectu, koji okuplja razne glazbene, plesne, vizualne i multimedijske umjetnice. Uz višegodišnja Illyricina gostovanja, Bauman je ovdašnjoj sceni poznata i kao flautistica ansambla Mimika, a njezin je kvartet ove godine sudjelovao i u programu ovogodišnjeg Muzičkog biennala Zagreb, izvedbom kompozicije Maka Murtića. U desetoj epizodi ovog podcasta donosimo tri njezine izvedbe popraćene razgovorom o klasičnom obrazovanju, improvizaciji u suvremenoj glazbi, odnosu kulturnih institucija u Beču prema rasnoj i rodnoj ravnopravnosti te pomoći austrijskog Ministarstva kulture glazbenicima tijekom pandemije koronavirusa.

Izvedbe i odgovore je snimio Marko Ferlan, a podcast je oblikovao Lujo Parežanin.

Autor fotografije je Toni Mijač.

Autorica vizuala: Klasja Habjan.

autor: kulturpunkt, 21/05/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Soundsystem: napraviti nešto svoje

18:30–19:00 Utorak 16.2.2021.

Razgovor s Robertom Martinovićem (Dr. Obi) i Anjom Nigović (Anja G) donosi priču o soundsystem kulturi i njihovom djelovanju na nezavisnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj.

Audio vodstvo: Domestic

18:30–19:00 Utorak 30.3.2021.

Luka Pešun predstavio nam je ciklus osobnih fotografija izloženih u sklopu programa qIZLOŽBE u Galeriji Kluba Kocka.

Komunalna soba: Ivan Grobenski

18:30–19:00 Utorak 20.7.2021.

S kantautorom Ivanom Grobenskim razgovarali smo o njegovim glazbenim početcima i produkcijskim izazovima.

Tjedna rotacija

Arhiva

DARKSIDE / Spiral

THE SHAMEN / Boss Drum (1992)

JAMES BLAKE / Say What You Will

SETH TROXLER / Rhythm Control

DON ELLIS / Tears of Joy (1971)

SIKTER / My Music (2005)