KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Illes Balears x Wamdue Kids

18:00–19:00 Srijeda 9.6.2021.

Slušamo album These Branching Moments i upoznajemo deep.

Za mnoge od nas deep je puno više od podžanra i puno više od ponekad isprostituziranog obilježja koje stoji uz house. Deep je emocija, deep je vibe, deep je osjećaj melankolije, mistike, traganja, otkrivenja, toplote, deep je ritam, deep je ples… Deep je energija koja se mijenja ovisno o prostoru i ljudima. Album koji danas slušamo savršeno oslikava sve to što smo okarakterizirali kao deep. These Branching Moments album je američkog trojca Wamdue Kids (Chris Brann, Chris Clarke i Chris Udoh) s prostora Atlante, a nastao je 1996. godine. Ovaj album ujedno je i prvi od dva albuma koji ovaj trojac izbacuje, a nalazi se na britanskoj etiketi Peacefrong Records koja je sigurno poznata ljubiteljima house glazbe. Najzvučnije ime vezano za ovaj projekt odnosno trojac je Chris Brann (The Ananda Poject) koji nakon njihovog razilaženja nastavlja s Wamude Project kao jednim od aliasa. Pod njim izbacuje hit King of My Castle, iako je u neku ruku cheesy, dospijeva na vrh U.K. top ljestvice singlova.

Vratimo se na sam album These Branching Moments i deep o kojemu sam govorio. Već iz samog album openera, pod imenom Intro, možemo naslutiti kako je iza projekta trio koji svoje uporište ne pronalazi samo u elektronskoj glazbi, nego oni i u samome uvodu, sempliraju stvar Portrait Of Tracy Jacosa Pastoriusa. Kada nas je početak ugodno smjestio krećemo na put ka plesnom podiju gdje stvari poput Whirlwind, These Branching Moments i Full Metal Emotion savršeno oslikavaju plesnu atmosferu u nekim warmup satima. Cijeli soundscape postavljen je tako da slušatelj ne gubi interes,… puno je tu nekakvih cosmic momenata, soula i jazza. Zapravo tih par navedenih stvari jako podsjećaju na estetiku Larryja Hearda, ali opet su zasebna priča. Kao kontrast numerama koje su nešto sporijeg i više cosmic karaktera tu su i vrlo ekstatične plesne stvari – Optimistique, Alasque, No Oceans u kojima dominira ritam sekcija 909tke, sa vrlo posebnim rolling padsima, piano chordovima. Oni dodaju tu toplinu i taj deep moment svemu.

Cijeli album izuzetno je slušljiv i u kućnoj atmosferi upravo zbog te glazbene širine koju artisti imaju i vrlo maštovito ugrađuju u cijeli album. No, pun potencijal i energiju pojedine stvari ostvaruju samo kada ih se pusti s moćnog i toplog soundsystema u prostoriju punu ljudi koji čagaju. Ovaj album moj je odgovor na pitanje kako osjetim i čujem deep, a istaknuo bi stvari Optimistique i These Branching Moments kao meni najdraže s albuma.

Ugodno slušanje!

Tracklista:

  1. Wamdue Kids – Intro
  2. Wamdue Kids – Whirlwind
  3. Wamdue Kids – Alasque
  4. Wamdue Kids – Optimistique
  5. Wamdue Kids – These Branching Moments
  6. Wamdue Kids – Reflection
  7. Wamdue Kids – Time We Will Never Share
  8. Wamdue Kids – Full Metal Emotion
  9. Wamdue Kids – No Oceans

autor: Boris Dragojlovic, 09/06/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Shadows In The Rain w/ Ogun

18:00–19:00 Srijeda 17.11.2021.

Oblačna glazba s mjestimičnim sunčanim razdobljima.

Yugoeklektika w/ Minolta

18:00–19:00 Srijeda 15.6.2022.

Tihomir Pop Asanović, Zdenka Kovačićek, Bebi Dol, Dragana Grahovac, Laki Pingvini, Srđan Jul…

Tenda Do Amor (R)

18:00–19:00 Srijeda 20.1.2021.

Reprizna emisija španjolskih, brazilskih i portugalskih draguljića. Uživajte! 

Illes Balears x Aldorande

18:00–19:00 Srijeda 29.9.2021.

Pariški jazz-funk sastav Aldorande da vam upotpuni zvjezdane večeri 🌠

Tjedna rotacija

Arhiva

ST. VINCENT / All Born Screaming

MICHAEL JACKSON / Off The Wall (1979)

GDINJKO / Ča si ćapa

Too Slow To Disco

BOB MARLEY & THE WAILERS / Live at the Roxy

GRACIN / Dva

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM