KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Illes Balears x Wamdue Kids

18:00–19:00 Srijeda 9.6.2021.

Slušamo album These Branching Moments i upoznajemo deep.

Za mnoge od nas deep je puno više od podžanra i puno više od ponekad isprostituziranog obilježja koje stoji uz house. Deep je emocija, deep je vibe, deep je osjećaj melankolije, mistike, traganja, otkrivenja, toplote, deep je ritam, deep je ples… Deep je energija koja se mijenja ovisno o prostoru i ljudima. Album koji danas slušamo savršeno oslikava sve to što smo okarakterizirali kao deep. These Branching Moments album je američkog trojca Wamdue Kids (Chris Brann, Chris Clarke i Chris Udoh) s prostora Atlante, a nastao je 1996. godine. Ovaj album ujedno je i prvi od dva albuma koji ovaj trojac izbacuje, a nalazi se na britanskoj etiketi Peacefrong Records koja je sigurno poznata ljubiteljima house glazbe. Najzvučnije ime vezano za ovaj projekt odnosno trojac je Chris Brann (The Ananda Poject) koji nakon njihovog razilaženja nastavlja s Wamude Project kao jednim od aliasa. Pod njim izbacuje hit King of My Castle, iako je u neku ruku cheesy, dospijeva na vrh U.K. top ljestvice singlova.

Vratimo se na sam album These Branching Moments i deep o kojemu sam govorio. Već iz samog album openera, pod imenom Intro, možemo naslutiti kako je iza projekta trio koji svoje uporište ne pronalazi samo u elektronskoj glazbi, nego oni i u samome uvodu, sempliraju stvar Portrait Of Tracy Jacosa Pastoriusa. Kada nas je početak ugodno smjestio krećemo na put ka plesnom podiju gdje stvari poput Whirlwind, These Branching Moments i Full Metal Emotion savršeno oslikavaju plesnu atmosferu u nekim warmup satima. Cijeli soundscape postavljen je tako da slušatelj ne gubi interes,… puno je tu nekakvih cosmic momenata, soula i jazza. Zapravo tih par navedenih stvari jako podsjećaju na estetiku Larryja Hearda, ali opet su zasebna priča. Kao kontrast numerama koje su nešto sporijeg i više cosmic karaktera tu su i vrlo ekstatične plesne stvari – Optimistique, Alasque, No Oceans u kojima dominira ritam sekcija 909tke, sa vrlo posebnim rolling padsima, piano chordovima. Oni dodaju tu toplinu i taj deep moment svemu.

Cijeli album izuzetno je slušljiv i u kućnoj atmosferi upravo zbog te glazbene širine koju artisti imaju i vrlo maštovito ugrađuju u cijeli album. No, pun potencijal i energiju pojedine stvari ostvaruju samo kada ih se pusti s moćnog i toplog soundsystema u prostoriju punu ljudi koji čagaju. Ovaj album moj je odgovor na pitanje kako osjetim i čujem deep, a istaknuo bi stvari Optimistique i These Branching Moments kao meni najdraže s albuma.

Ugodno slušanje!

Tracklista:

  1. Wamdue Kids – Intro
  2. Wamdue Kids – Whirlwind
  3. Wamdue Kids – Alasque
  4. Wamdue Kids – Optimistique
  5. Wamdue Kids – These Branching Moments
  6. Wamdue Kids – Reflection
  7. Wamdue Kids – Time We Will Never Share
  8. Wamdue Kids – Full Metal Emotion
  9. Wamdue Kids – No Oceans

autor: Boris Dragojlovic, 09/06/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Paradise Found

Paradise Found Vol.1 – Rare Exotic Sounds (R)

18:00–19:00 Srijeda 30.6.2021.

Polinezijski otoci 50ih godina prošlog stoljeća – danas od 18h.

90’s Kwaito + Bubblegum

18:00–19:00 Srijeda 27.5.2020.

Ove srijede emisija ide u duhu južnoafričkih Kwaito, Hiphouse i Bubblegum ritmova s kraja osamdesetih i početka devedesetih.

Yugoeklektika w/ Minolta (R)

18:00–19:00 Srijeda 13.10.2021.

Videosex, Leb i Sol, Bel Tempo, U Škripcu, Zorica Milosavljević, Slađana Milošević…

Space Ghost: Aquarium Nightclub

18:00–19:00 Srijeda 24.2.2021.

☄️ Tropski boogie i mellow house ritmovi večeras od 18h ☄️

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Than (2000.)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM