KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Illes Balears x Spacek

18:00–19:00 Srijeda 16.3.2022.

Future soul i intima svemirski mračnog zvuka

Svi vi koji nas pratite znate da ono što slušamo i puštamo nije uvijek balearic na prvu, no kroz sve se provlači naš doživljaj balearica odnosno način na koji cijenimo i uživamo glazbu je takvog karaktera. Pa nam u skladu s tim na zvučni val slijeće još jedan uistinu krasan album i artist spotlight koji nije izravno u domeni balearica.

Sigurno ste se susreli sa situacijama u kojima ste čuli bend ili izvođača u novijoj fazi stvaranja, no generacijski vas nisu uhvatili njihovi početci. Tako je bilo u mojoj situaciji sa triom pod imenom Spacek… Prvotno sam upoznat sa producentom i vokalistom pod aliasom Steve Spacek (Steve White, DnB glavama će biti poznatiji njegov brat D-Bridge) no recentno sam konačno poslušao album Curvatia koji mi je na listi već neko vrijeme naletivši na CD u lokalnom record shopu (Karma Records – tip za sve vas iz Zagreba).

Ne dugo od prvog slušanja album je ušao u konstantu rotaciju slušanja… Potpuno me uvukao u svijet kakav su Steve White, Edmund Cavill i Morgan Zarate pomno složili. Intiman, pomalo mračan ali na dobar način.. Recimo svemirski mračan. Kada bi morao staviti žanr na ovaj album rekao bi da se nalazi negdje između jako profinjenog trip hopa, soula i rnb-a sa uvrnutim elementima broken beat-a. Album je izdan 2001. Godine na etiketi Island Records, kasnije i Mos Def-ovoj etiketi u Americi. Neke stvari se za mene posebno ističu a to su Language koja je izvrstan pokazatelj vokalnih sposbnosti Steve White-a i Sexy Curvatia koja je produkcijska školica u domeni minimalne estetike koja vozi, beatom bok uz bok stvarima na kakvim se često nalazi Roots Manuva.

Želim vam ugodnu plovidbu!

autor: Boris Dragojlovic, 16/03/2022

, ,

Vezane objave

Arhiva

Memories of Bliss w/ Hibou

18:00–19:00 Srijeda 6.10.2021.

Vrijeme je da se oprostimo od još jednog krasnog ljeta i ispratimo zalazak sunca glazbenom selekcijom koja je obilježila ljeto

Planet Euphorique

18:00–19:00 Srijeda 6.5.2020.

Ovako zvuči ovotjedno izdanje kad se iznimno velikom uredništvu ove emisije nakupi hrpa posla za faks. Sluša se šarenilo – poljski downtempo, svježi UK dub, tropski i balearski ritmovi.

Space Ghost: Aquarium Nightclub

18:00–19:00 Srijeda 24.2.2021.

☄️ Tropski boogie i mellow house ritmovi večeras od 18h ☄️

Aqua Marina

18:00–19:00 Srijeda 1.7.2020.

U ovom broju emisije slušamo postkolonijalni i island disco, reggae, novu i staru baleariku

Tjedna rotacija

Arhiva

TOM ZE / Língua Brasileira (2022)

Napoli Segreta Vol. 2 (R)

THE MARS VOLTA / Blacklight Shine

SOICHI TERADA / RA Mix

BOB MARLEY & THE WAILERS / Live at the Roxy

TROKUT / Rotate, Align + Shapeless

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM