KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Illes Balears x Spacek

18:00–19:00 Srijeda 16.3.2022.

Future soul i intima svemirski mračnog zvuka

Svi vi koji nas pratite znate da ono što slušamo i puštamo nije uvijek balearic na prvu, no kroz sve se provlači naš doživljaj balearica odnosno način na koji cijenimo i uživamo glazbu je takvog karaktera. Pa nam u skladu s tim na zvučni val slijeće još jedan uistinu krasan album i artist spotlight koji nije izravno u domeni balearica.

Sigurno ste se susreli sa situacijama u kojima ste čuli bend ili izvođača u novijoj fazi stvaranja, no generacijski vas nisu uhvatili njihovi početci. Tako je bilo u mojoj situaciji sa triom pod imenom Spacek… Prvotno sam upoznat sa producentom i vokalistom pod aliasom Steve Spacek (Steve White, DnB glavama će biti poznatiji njegov brat D-Bridge) no recentno sam konačno poslušao album Curvatia koji mi je na listi već neko vrijeme naletivši na CD u lokalnom record shopu (Karma Records – tip za sve vas iz Zagreba).

Ne dugo od prvog slušanja album je ušao u konstantu rotaciju slušanja… Potpuno me uvukao u svijet kakav su Steve White, Edmund Cavill i Morgan Zarate pomno složili. Intiman, pomalo mračan ali na dobar način.. Recimo svemirski mračan. Kada bi morao staviti žanr na ovaj album rekao bi da se nalazi negdje između jako profinjenog trip hopa, soula i rnb-a sa uvrnutim elementima broken beat-a. Album je izdan 2001. Godine na etiketi Island Records, kasnije i Mos Def-ovoj etiketi u Americi. Neke stvari se za mene posebno ističu a to su Language koja je izvrstan pokazatelj vokalnih sposbnosti Steve White-a i Sexy Curvatia koja je produkcijska školica u domeni minimalne estetike koja vozi, beatom bok uz bok stvarima na kakvim se često nalazi Roots Manuva.

Želim vam ugodnu plovidbu!

autor: Boris Dragojlovic, 16/03/2022

, ,

Vezane objave

Arhiva

Thinking Of You w/ Ogun (R)

18:00–19:00 Srijeda 2.6.2021.

Reggae, dub i lovers rock za ugodne dane i još ugodnije društvo.

Illes Balears x Aldorande

18:00–19:00 Srijeda 29.9.2021.

Pariški jazz-funk sastav Aldorande da vam upotpuni zvjezdane večeri ?

Illes Balears: Hibou

18:00–19:00 Srijeda 11.11.2020.

Nastavljamo sa serijom gostujućih mikseva raznih selektora/ica s ciljem pregleda, okupljanja i predstavljanja balearike i eklektike na radiju KLFM. ?

Shadows In The Rain w/ Ogun

18:00–19:00 Srijeda 17.11.2021.

Oblačna glazba s mjestimičnim sunčanim razdobljima.

Tjedna rotacija

Arhiva

PinkPantheress / Heaven Knows

TERENCE TRENT D’ARBY / Introducing the Hardline According to…(1987)

Björk ft. Rosalía / Oral

ACID PAULI / Get Lost

THE DOORS / Live at the Aquarius Theatre

URBAN / Žena dijete (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM