KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

IGROM DO KREACIJE — radionica za sve generacije

28.10.2023. / 17 — 20 h / Beton kino

Plesna radionica za cijelu obitelj, od 5 – 85 godina — Igrom do kreacije temelji se na tradicionalnim dječjim igrama za zatvorene i otvorene prostore, unutar kojih pronalazimo inspiraciju i definiramo postavke pri stvaranju različitih improvizacijskih zadataka. Cilj je polaznike potaknuti da kroz maštu pronađu put do stvaranja plesnih materijala, da putem igre otvore prostor za kreativno izražavanje te unapređenje motoričkih sposobnosti i da se kroz igru na zabavan i siguran način upoznaju s plesom i pokretom te suvremenim plesnim izričajem i nekim od načina rada.

Svi zadaci su imaginativni, a za veći dio njih pronalazimo poveznice unutar već postojećih i većinom svima poznatih igara, kako bi polaznici kroz cijelu radionicu pronalazili sebi prepoznatljive upute, no ovoga puta im pristupili na drugačije načine. Za mlađe generacije kroz ovu radionicu učimo ih i podsjećamo na razne igre s kojima se možda još nisu upoznali. Svi zadaci dotiču se ozbiljnijih i u suvremenom plesu često korištenih alata, no polaznicima se oni predstavljaju kroz igru, kako bi im bili dovoljno izazovni, ali i da uspiju zadržati razigranost i istraživanje tijela i pokreta tijekom cijele radionice.

Voditeljica radionice je Koraljka Begović koja se profesionalno bavi plesom i plesnom pedagogijom te je kroz projekt Playing reality ušla dublje u sferu povezanosti dječjih igara i suvremenog plesa. Kroz ovu radionicu želi polaznicima pružiti priliku za učenje, rad i izražavanje u zabavnom okruženju te metodama i alatima proizašlim upravo iz dječjih igara kako bi na zabavan, zanimljivi i svima dostupan način približile suvremeni plesni izričaj.

Radionica će se održati u dvorani Beton Kino Doma mladih i to u subotu 28.10. od 17 do 20 sati. Prijava na radionicu se vrši na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com.

Plesna radionica realizira se u sklopu programa Mala škola suvremenog plesa u produkciji plesne udruge Tiramola.
Više informacija potražite u Maloj školi suvremenog plesa potražite na LINKU.

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i medija RH, Zaklada Kultura nova, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split

autor: Kristina Tešija, 22/10/2023

Vezane objave

Arhiva

STRUKTURIRANI DIJALOG: Predstavljanje smjernica za razvoj kulturne politike vezane za infrastrukturu za kulturu i društvene aktivnosti // PLATFORMAT

26/09/2023.

Za otvorenje PLATFORMATA 2023. Platforma Doma mladih poziva na tribinu koja se održava 4. listopada u 13h u sklopu procesa…

Karol Radziszewski: QAI/CEE

20:00–21:00 Utorak 9.7.2019.

U utorak, 9. srpnja u 20 sati u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvara se izložba…

Bukadar Festival

01/08/2015.

Prvi Bukadar festival koji će se održati u Povljima na Braču od 3. do 6. kolovoza dovodi Rundek Cargo Trio, Banana zvuk i Mangroove te DJ G-Ree i Repassage. Festivalska ulaznica je 50 kn, a broj mjesta je ograničen.

Radionica zvuka na filmu

28/11/2023.

1.- 3.12.20203. / Kino klub Split Otvorene su prijave na radionicu zvuka pod mentorstvom Tonča Bakotina, koja se održava u suradnji…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

IPPIO PAYO / Talking Birds

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM