KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Igor uletio na rendom

23:00–23:50 Srijeda 8.4.2020.

For what it’s wrth: smatram da je dodatno zaslađivanje mlijeka instant kakao prašcima zapravo jedna indulgencija petarpanovskog tipa, i kao takva je simptomatična postmodernističkom, kasno-kapitalističkom društvu.

I.L: Kao connoisseur keksića, misliš li da su čajni keksići u mlijeku bolji odabir od pettit keksića?

V.B: Čajni keksići u mlijeku?! Blasfemija!

Kako čajni keksići mogu biti u mlijeku? It just ain’t natural.

Ja pettit kekse nadrobim u mlijeku (3 po 3) i popapam ih prije nego što se previše omekšaju. To je the best way in life.

I.L: 3 po 3? hmmm.

Ja razlomim pettit keks u 6 malih keksića i sa njima napunim zdjelu. U protivnom jedan dio uvijek ostane previše mekan a drugi premalo. To je the propper way of the gentleman.

A čajni keksići su se pokazali puno boljima jer ih možeš jedan po jedan dodavati u mlijeko i instant se omekšaju te nema potrebe za procjenom. Zapravo se uopće ne bi trebali zvati čajni nego mliječni. Ovako bi čovjek pomislio da se jedu uz čajnu paštetu i čajnu salamu dok se ispija čaj iz lubanja predaka poput nekog neuljuđenog lučkog radnika.

V.B: Blasfemija!

Studije objavljene u uglednim znanstvenim časopisima su pokazale da je the best and the most propper way taj da se 3 pettit beure keksa cijela ubace u široku, polupraznu šalicu čokoladnog mlijeka te se metalnom žlicom razlome u 4 dijela, što zahtijeva 2 poteza (lom nastaje u obliku križa po sredini dok su sva 3 keksa još preklopljena).

Zatim se ulomci grabe istom žlicom i konzumiraju, nakon čega se radnja ponavlja dok se ne više od 9 rečenih keksiju nije konzumiralo (osobno preferiram 6 + merendinu za doručak. Merendina se umače i konzumira prije keksiju).

I.L: Ne znam koji je to znanstveni časopis objavio, ali meta studija je zaključila da je ubacivanje keksića u čokoladno mlijeko ravno lizanju rukohvata na užurbanoj javnoj površini kako bi se stekao imunitet. Jednostavno nepotrebno pretjerivanje i kontra-produktivna aktivnost.

Keksići su sami od sebe dovoljno slatki te nema potrebe za čokoladnim mlijekom. Broj keksića ovisi o veličini konzumenta dok se poluprazna šalica pokazala kao nespretan mediji jer ne dopušta potpuno preklapanje keksića.

Uz to keksići moraju potpuno biti uronjeni u medij koji koristimo kako bi se pravomjerno omekšali.

V.B: Komparativna studija je sprovedena na ispitanicima Hrvatske nacionalnosti, naravno, koji poput generala Rojsa (umirovljnenog) nemaju veliki promjer usta, te za razliku od određenih individua druge nacionalnosti, ne mogu strpati cijelu kapulu u usta.

Prema tome, maksimalne dimenzije fragmenata keksa ne smiju nadilaziti 1/4 ukupnog promjera keksa po dužnoj osi, u suprotnom ih general Rojs neće moći staviti u usta. And we can’t have that, can we?

Povrh toga, Arhimed je demonstrirao da se uranjnjem nekog objekta (poput keksića) u tekućinu (poput čokoladnog mlijeka) nivo te tekućine diže na iznos ukupnog volumena uronjenog objekta, prema tome pola šalice je više nego dovoljno da submergira kekse.

I.L: Kako bismo izbjegli cijelu tu pomutnju sa procjenama volumena, zato sam i predložio punjenje zapremine prvo keksićima (veličine 1/6 velikog keksa) a tek zatim mlijekom. Prijedlog za čokoladnim mlijekom neću niti uzimati u obzir te ću ga pripisati tvom neprikladnom smislu za humoristično. Ta pričamo ovdje o ozbiljnim temama i moramo zadržati određenu razinu profesionalnosti. U protivnom bi netko mogao posumnjati u cijeli znanstveni diskurs i proces dovesti u pitanje te zaključiti kako uopće nismo gentlemeni.

 

Pjelista

 1. Veja – Marija – 6:09
 2. Colter White – Kate McCannon – 4:34
 3. Todd Bejamin – We ain’t even kin – 3:47
 4. John Moreland – Hang me in the Tulsa County Stars – 3:48
 5. Tyler Childers – Nose on the grindstone – 3:15
 6. Roger Alan Wade – Jonny Cash has died – 3:03
 7. Tyler Childers – Hard times – 5:58
 8. Toh Kay – A moment of silence – 4:22
 9. John Moreland – God’s Medicine – 3:08
 10. Johnny Cash – The Man Comes Around – 4:22
 11. Red City Radio – Show me on the doll where the music touched you – 3:04
 12. Get Dead – Cliffs – 2:52

autor: Rendom, 07/04/2020

, , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Rendom GTA

22:00–23:00 Srijeda 30.5.2018.

igram gta na plejci ovih dana. i u kasarni zna zalomit kad imamo net. nema plejliste jer ne treba a…

Rendom granitni klokan i kromirane alpake

23:00–0:00 Nedjelja 23.4.2017.

Ajmo izvadak. Šta kaže Nigz? —Šta? —Za Rendom. —Šta? —Za opis. —Tajnokutne… Računice. Bilježe sve. —još 69 znakova, ako želiš. … Ne ne, dobar je, dobar je… 2

Remix identiteta – Rendom razgovor sa Marinom

23:00–23:55 Srijeda 15.4.2020.

Kratki razgovor s Marinom Jurcanom (Udruga Metamedij) i privju novog ‘albuma’ Remiks identiteta vol. 5

Rendom what the funk 2 bitke (repriza)

22:00–23:00 Srijeda 15.8.2018.

Repriza nedjeljnog izvanrednog Rendoma – Rendom what the funk 2 bitke.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE MARS VOLTA / The Mars Volta

ELASTICA / Elastica (1995)

NAKHANE / Tell Me Your Politik

MR. C / Deep House Amsterdam

PORTISHEAD / Roseland NYC

PORTO MORTO / Portofon (2019)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM