KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

HELADO NEGRO / Private Energy

15:00–16:00 Srijeda 12.10.2016.

Već je neko vrijeme pod prismotrom i prati se svaki njegov glazbeni potez. Pravo ime mu je Roberto Lange dok svoju kreativnu stranu predstavlja kao Helado Negro.

helado1

“Private energy” ( Asthmatic Kitty Records ) je peto službeno izdanje i svima koji su upoznati sa dosadašnjim stvaralaštvom autora na prvu odaje da Helado igra na sigurnom terenu i da taj svoj karakterističan zvuk i pijev samo diže na još jednu razinu više. Kada bi svi autori držali takvu konstantnost, svijet glazbe bi sigurno bio ljepši. Onima koji se tek susreću sa ovim autorom, preporuka da prokopaju njegova starija izdanja i vjerojatno će jako brzo biti jasno kako ta mekoća vokala i produkcije, bilingual tekstovi i suludi koncept live nastupa u kojima Helada prate njegovi Tinsel Mammal plesači odjeveni i srebrne sjajne trake koji su, kako autor kaže :”The Tinsel Mammals are not representative of any human form. They work as a shimmering objects that represent the ideas of genderless and raceless beings and Private Energy’s themes of self-love, pride, and the embrace of constant change.

Fascinaciju likom i djelom autor ovog teksta dijelio u posebnom izdanju programa .

autor: el5egundo, 11/10/2016

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Mick Harvey – FOUR (Acts of Love)

24/06/2013.

Dvije godine nakon mračnog i refleksivnog ‘Sketches from the Book of the Dead’, na kojemu je kontemplirao o temama gubitka, sjećanja i smrti, Mick Harvey se vraća s možda najboljim i definitivno najzrelijim ostvarenjem u svojoj četiri desetljeća dugoj karijeri, albumom FOUR (Acts of Love) čija je temeljna potka ni manje ni više nego ljubav u svojem najromantičnijem izdanju!

WALTER MARTIN / Arts & Leisure (Ile Flottante Music, 2016.)

03/05/2016.

Ukoliko je Martinov prvijenac trasirao put, onda je nedavno (koncem siječnja) objavljeni “Arts & Leisure” odvažan i pomno planiran korak u zadanom pravcu. Ovaj je uradak istovremeno razigran i ozbiljan, intimistički i svjetovan, prožet emocijama i blagim humorom. Album je bravura nenametljivih i pitkih melodija uokvirenih nepretencioznim, brutalno staloženim i prilično jasnim stihovima, bolje rečeno – pričama. Ispričana iskustva i promišljanja proživljavate zajedno sa autorom svaki put kad ih slušate, upravo na mjestu i vremenu gdje Vas uspiju odvesti ili gdje jeste.

AVEY TARE’S SLASHER FLICKS / Enter The Slasher House

07/04/2014.

Pošto bi po imenu mogli potpuno krivo zaključiti da se radi o nekakvom obijesnom rockabilly izletu jednog od bitnijih iz Animalnog Kolektiva, ovo je cjelovita i jedinstvena prilika da skupa poslušamo zašto ni blizu nije tako.

SUEDE / The Blue Hour (2018.)

15:00–16:00 Subota 29.9.2018.

Albumom ‘The Blue Hour’, Suede se vraćaju u mračnom, pastoralnom i nikad energičnijem izdanju!

Tjedna rotacija

Arhiva

THE ANTLERS / Green to Gold

PREFAB SPROUT / From Langley Park to Memphis (1988)

KINGS OF CONVENIENCE / Rocky Trail

The Martinez Brothers / fabric presents

PET SHOP BOYS / Discovery: Live In Rio

SACHER / Biser, Ambra, Jantar (2019.)