KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Harvestin’

13:00–15:00 Petak 30.10.2020.

U ovotjednom Medleyju nastavljamo s ciklusom Gradimo Dom zajedno koji se polako približava svom kraju.

Donosim vam dva iscrpna intervjua koji su snimili radijski kolege; Oleg Šuran razgovarao je s Vanjom Cuculićem, a Ivica Mitrović s Dejanom Kršićem. Povod ovim razgovorima o dizajnu i glazbi je bila trostruka izložba u galeriji Multimedijalnog kulturnog centra Split. Izložba Drama! Plakati za GDK Gavella 2005. – 2019. (kustos izložbe je Marko Golub) prikazuje izbor iz jednog od najuzbudljivijih i najneobičnijih plakatnih opusa u suvremenom hrvatskom grafičkom dizajnu – Cuculićeve plakate za Gradsko dramsko kazalište Gavella. Osim Cuculićevih plakata, postavljena je izložba Praksa teorije: Matko Meštrović & dizajn, kao i NEP / NOVA EVROPA: Kunst ist Zeitlos • Europa endlos koja je posvećena intermedijskom projektu Nova Evropa i istoimenom kolektivu (Dejan Kršić, Jane Štravs, Gordana Brzović) koji je od ranih 1980-ih do početka 1990-ih djelovao na razmeđu grafičkog dizajna, medijske umjetnosti, teorije, nezavisnog izdavaštva, eksperimentalne glazbe i videa.

A u već spomenutoj galeriji MKC ovog četvrtka otvara se izložba Lane Stojićević pod nazivom Mizanscena čiji postav čine radovi Crno brdo iz 2015., Sunny Side i Fasada iz 2018. godine, koje dosad u njihovom cjelokupnom, medijski raznovrsnom opsegu splitska publika nije bila u prilici vidjeti. Lana istu večer otvara i izložbu Betonicus u Salonu Galić u kojoj “dovodeći arhitekturu apartmanske/divlje gradnje u neposrednu vezu s kazališnim (iluzornim) tehnikama, a najprije sa scenografijom, Stojićević nas navodi na razmišljanje o gradu kao sceni i o turizmu kao mehanizmu iza scene koji pokreće mašineriju parazitiranja i profitiranja na račun kulturnog nasljeđa.” (kustosica Sonja Jankov). Lana Stojićević stiže mi u goste u studio KLFM-a zajedno s Jasminom Šarić, kustosicom izložbe Mizanscena, da malo popričamo o izložbama, Laninim radovima i procesima rada, kao i inspiraciji koju nerijetko pronalazi u više ili manje svojoj neposrednoj blizini, bilo da je o prostornoj ili vremenskoj dimenziji riječ.

A za sam kraj emisije u studio mi stiže Katarina Duplančić, voditeljica programa na projektu “Gradimo Dom zajedno”, koja će nam predstaviti presjek brojnih programskih aktivnosti koje su se održale u posljednje dvije godine u sklopu projekta.

Družimo se od 13 do 15h na dobro poznatoj adresi!

 

 

 

autor: Kristina Tešija, 29/10/2020

, , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

BURN

10:00–12:00 Petak 11.8.2017.

Koji dio svih pustih upozorenja ti nije jasan? Nema micanja dok ne padne sunce! Hlad je spas, odvrni klimu ili…

Vadiagem

17:30–18:30 Petak 23.4.2021.

Hvata li vas proljetni umor? Muči li vas proljetni nemir?

Don’t panic

13:00–15:00 Petak 24.4.2020.

Ovog petka u Medleyu slušamo nastavak prikupljenih audio dnevničkih zapisa iz karantene. Slušatelji su i dalje aktivni, slali su svoje…

Fallen leaves

13:00–15:00 Petak 6.11.2020.

U pretposljednjem Medleyju iz ciklusa posvećenog projektu Gradimo Dom zajedno družimo se s nekoliko gostiju i najavljujemo događanja na Domu…

Tjedna rotacija

Arhiva

L’Impératrice / Tako Tsubo

BADI ASSAD / Chameleon (1998)

KINGS OF CONVENIENCE / Rocky Trail

FRIENDLY FIRES / Bugged Out!

PET SHOP BOYS / Discovery: Live In Rio

PITAJ KLINCE / Dušice