KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Fibra fest Split

Nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane znamo svi čime, Fibra, festival alternativne urbane glazbe, vraća se u Split 9. i 10. srpnja!

U skladu sa svim epidemiološkim mjerama, na novoj lokaciji – open air Zenta – spreman je lineup koji nam svima treba! Pips, Chips & Videoclips, Edo Maajka, Vojko V, Detour, Svemirko, Porto Morto, Buč Kesidi i Z++!

Kad se kaže posebna rock pojava u Hrvatskoj, misli se na Pips, Chips & Videoclips. Band kojem ni ne treba posebna najava…

Edo Maajka dolazi u Split predstaviti „Put u plus“, prema brojnim kritičarima njegov najbolji i najzreliji album. „Možda se zato tako lako poistovjetiti s novim Edinim albumom. Na vrlo pitak način piše o svakodnevici koja u globalu tišti sve nas, dopušta slušatelju da se pronađe u pjesmama te gleda na život po dobrom starom Glavatarovom principu “No sikiriki”, čemu u prilog ide i činjenica da dašak pozitive čini ovaj album impresivnijim.“ (Matej Devčić, muzika.hr)

Vojko V je trenutno najpoznatiji regionalni hip hop izvođač, vlasnik tri Porina, a samo u 2019. godini odradio je preko 50 koncerata u Hrvatskoj i regiji.

Porto Morto jedan je od produkata zagrebačkog JeboTon kolektiva, a njihov glazbeni smjer, kojeg je nezahvalno definirati, temelji se na mješavini art rocka, progresivnog popa i indie elektronike. 2019. godine objavili su drugi studijski album naziva “Portofon” koji je odlično prihvaćen od strane publike i kritike.

Detour je band koji se može pohvaliti golemom omiljenošću u svim skupinama publike, a i glazbene kritike. U Split dolaze predstaviti svoj peti studijski album „TourDetour“ za kojeg su 2019. godine osvojili Porin za najbolji album pop glazbe i najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Svemirko je jedna od najzanimljivijih novijih pojava na sceni. Albumi „Vanilija“ i „Tunguzija“ sa svojim životopisnim ritmovima i tekstovima i zabavnim i plesnim aranžmanima i melodija zaludili su ljubitelje dobrog popa.

Iz susjedne nam države dolazi disco indie rock senzacija Buč Kesidi. Za duo iz Pančeva kritika kaže „Ono što je izvrsno kod Buč Kesidi je što stihovima opisuju manje zabavnu stranu clubbinga, a uživo naprave show za pamćenje.“ (Patrik Horvat, muzika.hr)

I na kraju naše prve najave stoji glazbenik zagonetnog imena Z++, član osječkog trap kolektiva Retfatlanta, koji dolazi predstaviti svoj prvi album „18++“. Album žanrovski pripada trapu, ali i izlazi iz okvira povezujući ga sa popom, a kvalitetu ovog uratka potvrđuje i nominacija u Rap&Off kategoriji Rock&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade.

Festivalske i dnevne ulaznice možete kupiti po cijeni od 130,00/80,00 kn online na linku. Od 1. srpnja cijena festivalska ulaznice iznosit će 150,00 kn, a na dan početka festivala 170,00 kn. Od 1. srpnja cijena dnevne karte iznosit će 100,00 kn, a na dan početka festivala 120,00 kn.

Festivalske i dnevne karte možete kupiti i na prodajnim mjestima:
Klub Zenta, Ul. uvala Zenta 3
Garica shop, Ul. Ul. ban Mladenova 3
Lunar shop, Rodrigova 4
FIBRA festival biti će održan uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH.


Program je sufinanciran putem natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

autor: Kristina Tešija, 04/07/2021

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

SuperUho no.5 Festival Report

09/08/2018.

Bili smo i na petom Superuhu i odlično se zabavili a vi pročitajte izvještaj i polako se spremajte za dogodine!!

SPLIT CALLING 2023 / Radionica kreativnog žongliranja s Tjaž Juvanom

19/10/2023.

U nedjelju 22. listopada od 16:00 do 17:30h u Beton kinu Doma mladih održat će se radionica kreativnog žongliranja s…

qRADIONICE: SITOTISAK — ZAGRIJAVANJE ZA qFEST

18/05/2024.

Bliži nam se qFEST, festival druženja i kulture u afirmativnoj kvir atmosferi. Za otvaranje festivala, 30. svibnja, na programu je mali ZVJERINJKA,…

xSTatic festival

28/09/2021.

Osmi xSTatic u Splitu!

Tjedna rotacija

Arhiva

PHOSPHORESCENT / Revelator

MOBY / Play (1999)

Nilüfer Yanya / Like I Say (I Runaway)

TYCHO / Burning Man (R)

PETER GABRIEL / Plays Live

NEW GONDOLIERS / Escape Town

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM