KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Četvrti ISPOD BINE, sound art festival u Domu mladih u Splitu

Dom mladih, Split, 04 – 11/11/2019

Dragi suradnici, prijatelji, ljubitelji i mrzitelji,

pred nama je četvrto izdanje ISPOD BINE, sound art festivala, koji će se održati od 4. do 11. studenog u raznim prostorima Doma mladih u Splitu. Program otvaramo radionicom ZUMOFONIJE koju će voditi Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo. Radionica je namijenjena mladim umjetnicima, prvenstveno glazbenicima, ali i svim zainteresiranima, a održava se od ponedjeljka, 4.11. do četvrtka, 7.11. sa javnom prezentacijom na otvaranju izvedbenog dijela četvrtog ISPOD BINE festivala u petak, 8.11. Prijave za sudjelovanje na radionici uz kratki umjetnički životopis pošaljite na e-mail mavena@mavena.hr zaključno do petka, 01.11. u 23:59h.

Izvedbeni dio ovogodišnjeg festivala počinje u petak, 8.11. prezentacijom radionice i izvedbom ZUMOFONIJE te se nastavlja najisčekivanijom izvedbom ovogodišnjeg festivala: duom URUK koji sačinjavaju MASSIMO PUPILLO, basist benda Zu, koji smo imali prilike vidjeti na prvom izdanju našeg festivala, i THIGHPAULSANDRA iz legendarnog benda Coil!

ZUMOFONIJA

URUK je novi glazbeni pothvat Massima Pupilla (Zu, Triple Sun) i Thighpaulsandre (Coil). Njihov koncert odvest će nas na mračna i smiona mjesta – baš kao što biste i očekivali od ovih udruženih snaga. No pored toga, URUK pruža izazovno i imerzivno slušačko iskustvo iznimne dubine, ambient mračan kao katran i duboki drone koji kao da vas hvata za grlo. Bogatstvo tekstura i atmosfera u koju je ovo umjetničko djelo uronjeno takvog je intenziteta da ćete ga zasigurno nakon koncerta preslušavati mnogo puta ne želeći napustiti svijet kojeg je dočarao ovaj dvojac izvanrednih umjetnika i koji imate jedinstvenu priliku čuti u živo uz video projekciju u Amfiteatru Doma mladih.

URUK

U subotu, 9.11. slijedi izvedba novog projekta Kuće ekstremnog muzičkog kazališta DB Indoša F : I : L : M : S : K : A : T : E : K : A, glazbeno-scenski spektakl kakvima nas Indoš uvijek iznova oduševljava i u kojem ovaj put sudjeluju: DB Indoš, Tanja Vrvilo, Ivana Pedljo, Lidija Šola, uz glabu ex SexA / Ivan Bilosnić Bic, Nino Prišuta, Ratko Danilović, i Cul-de-sac / Damir Prica Kafka te video mapping Ivana Marušića Klifa. Pojam FILMSKA TE(KA) Ivana Martinca odgovara zbroju od 11(9) slova koja zadaju glasovno-opružno izvođenje svih filmova navedenih u originalnom radu koji počinju prvim slovom ovog Filmskotekarijuma. Ova tiha mobilna mega(reflekto)fonska kulisa povremeno je nadglasavana živim glasovima i njima pripadajućim oprugama, post-noise kaotičnom bukom gitare, basa, bubnja i saxa. Veselimo se ponovnom uranjanju u specifični umjetnički imaginarium doktora Indoša i njegovih vjernih suradnika!

Filmska te(ka)


U nedjelju, 10.11. uživat ćemo u nastupu tri vrsna eksperimentalna glazbenika iz Beograda, Igor Čubrilović, Ivan Čkonjević i Igor Stangliczky, koji su se ovom prilikom okupili da bi prezentirali novi projekt Feedback Essays. Feedback ima svoje mjesto u povijesti glazbe kao primjer “buke” ili kao neartikulirani zvučni izvor, kao “tehnička greška”, no također je vješto upotrebljavan kao jednakovrijedan i legitiman materijal za skladanje. Od Stockhausena do Eliane Radigue, od Jimija Hendrixa do Toshimarua Nakamure, feedback zauzima svoje mjesto kao jedinstven izvor zvuka. Svoje viđenje feedback-a predstavit će Igor Čubrilović na rezonatoru, Ivan Čkonjević na semi-akustičnoj električnoj gitari i Igor Stangliczky sa No-Input Mixerom.

Četvrto sound art putovanje u Domu mladih zatvara se vrlo eksplicitnom hibridnom izvedbom poznatih hrvatskih i međunarodnih glazbenika i medijskih umjetnika pod nazivom COLONELLO FUTURISTA: Sonvoyce On Source. U projektu sudjeluju: Mirko Soldano, Mario Kalogjera, Vladislav Knežević, Alen Sinkauz, Nenad Sinkauz, Hrvoje Pelicarić, DB Indoš, Tanja Vrvilo, Elena Krivoshey i Richard Edgeler.

Formacija glazbenika i medijskih umjetnika pod nazivom Sonvoyce On Source počela je u ožujku 2017. godine s radom na konceptima i umjetničkim radovima koji kroz različite interdisciplinarne aktivnosti, suradnje i kreativne procese stvaraju platformu za promišljanje složenih odnosa između tehnologije, znanosti i umjetnosti. Naziv predstavlja kodiranu poruku Convoys On Course, korištenu za vrijeme Drugog svjetskog rata prilikom isplovljavanja američkih konvoja pomoći saveznicima u Europi.

Koristeći zvuk i sliku, performativni i intermedijski diskurs Sonvoyce On Source artikulira osjećaje, energije i stanja koja detektiraju radikalnu promjenu društvene paradigme. Pukotine u turbulentnom i nepredvidljivom vremenu interakcije ljudi i strojeva, nove vrste emocionalnosti, ostaci humaniteta, pitanja tradicije i nepripremljenosti za radikalno “druge” kategorije i društvene odnose, fantastično i utilitarno, rubni aspekti znanstveno-tehnološkog panoptikuma kao i uspostavljanja novih stvarnosnih kategorija koje se konstruiraju u kontekstu transhumanizma osnove su i temeljne konceptualne odrednice za kreativno i istraživačko djelovanje.

Nadamo se da odabrani program četvrtog ISPOD BINE, sound art festivala dovoljan poziv da provedete četiri dana uronjeni u suvremeni sound art i hibridne forme suvremene umjetnosti u Domu mladih u Splitu, vidimo se ISPOD BINE!

Fb: https://www.facebook.com/events/612603099144733/

Web: http://mavena.hr/ispod-bine-sound-art-festival-4/

 

ISPOD BINE, sound art festival

04 – 11 / 11 / 2019

PROGRAM  / PROGRAMME

04 – 07 / 11 / 2019 / BETON KINO
Radionica / Workshop ZUMOFONIJA / ZUMOPHONY
Voditelji / Leaders DAMIR BARTOL INDOŠ, TANJA VRVILO, DAMIR PRICA KAFKA

07 / 11 / 2019 / 21h / ISPOD BINE
ZUMOONIJA / ZUMOPHONY
08 / 11 / 2019 / 21 h / ISPOD BINE

URUK
MASSIMO PUPILLO (Zu, Triple sun) & THIGHPAULSANDRA (Coil)

09 / 11 / 2019 / 21h / AMFITEATAR
DB Indoš Kuća ekstremnog muzičkog kazališta
F : I : L : M : S : K : A : T : E : K : A
DB INDOŠ, TANJA VRVILO, IVANA PEDLJO, LIDIJA ŠOLA, ex SexA / IVAN BILOSNIĆ BIC, NINO PRIŠUTA, RATKO DANILOVIĆ, Cul-de-Sac / DAMIR PRICA KAFKA, IVAN MARUŠIĆ KLIF

10 / 11 / 2019 / 21h / ISPOD BINE
FEEDBACK ESSAYS
IGOR ČUBRILOVIĆ, IVAN ČKONJEVIĆ, IGOR STANGLICZKY

11 / 11 / 2019 / 21h / AMFITEATAR
COLNELLO FUTURISTA: Sonvoyce On Source
VLADISLAV KNEŽEVIĆ, ALEN SINKAUZ, NENAD SINKAUZ, MIRKO SOLDANO, TANJA VRVILO, DB INDOŠ, HRVOJE PELICARIĆ, MARIO KALOGJERA

 

Osnivači i voditelji festivala: NATASHA KADIN, HRVOJE PELICARIĆ
Tehnički direktor: HRVOJE PELICARIĆ
Tehnička podrška: MKC Split, Platforma Doma mladih, StarSystem Production
Vizualni identitet i tipografija: IRIS KLARIĆ
Tisak: This Town Needs Posters (SVEN SORIĆ, HRVOJE SPUDIĆ)
Prijevod: IVAN BERECKA, TANJA VRVILO
Odnosi s javnošću: NATASHA KADIN, mavena@mavena.hr, +385(0)992885558
Dokumentacija: TIHANA MANDUŠIĆ, TANJA MINARIK
Donatori: Ministarstvo kulture RH, Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita, Županija Splitsko-dalmatinska
Partneri: MKC Split, PDM, KUM
Mavenu podržava: Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Aktivnost je dio projekta “Gradimo Dom zajedno”, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Natasha Kadin

MAVENA
Rokova 13
21 000 SPLIT
CROATIA
+385(0)992885558
mavena@mavena.hr
www.mavena.hr

autor: KLFM/Ispod bine/Vjeran Stojanac, 29/10/2019

, , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

UMAS – glumački ispiti

13/06/2017.

Utorak, 13/6/2017., u 20 h, plaža FIRULE

Katja Šulc

06/03/2018.

Split Circus, 8/3/2018., 22.00 h

Kundyak Mezhie intervju

02/04/2018.

Ususret festivalu FIDO MUSIC WEEKEND donosimo vam mini intervju Splitskog benda Kundyak Mezhie.

IT CAME FROM KOCKA I & II // 12. i 13. 7. 2019.

12/07/2019.

Petak i subota, 12. i 13. srpnja, rezervirani su za druženje na platou Doma mladih. Iz Koalicije udruga mladih za…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE MARS VOLTA / The Mars Volta

ELASTICA / Elastica (1995)

LCD SOUNDSYSTEM / New Body Rhumba

MIND AGAINST / fabric presents

MAVIS STAPLES / Live in London

PORTO MORTO / Portopop

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM