KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

EL:SPECIAL / Wilbur Niles

20:00–23:00 Utorak 4.4.2023.

Kad ti semplove krade Dilla, Pete Rock i Manitoba aka Caribou aka Daphni, znači da si raritetno vrijedan. I sve bi ostalo na tih 500 kopija albuma Thrust da nije kanadskog lejbla “We Are Busy Bodies”.

I to u prvom redu albuma snimljenog 1979.,za 1.600 dolori u nekoj auto praonici u Akron, Ohio. Wilbur sa gitarom i njegova drugotna Machelle McNeal za klavijaturama i sekvencerima i hvale vrijedna pomoć Devo road crew ekipe te još nekoliko, više new vawe nego jazz i funk, muzičara. i Dogodi se pravi klasik, album Thrust oko kojeg se vrte čitava tri sata ovog specijala. Wilbur je aktivno izdavao glazbu i dalje i sve ima tu finu, šporku i sirovu, produkciju kakvu rijstko čujemo kod standardnih funk, soul i jazz izvođača.

Pravi fun uz Wilbur Nilesa ovaj utorak od 20 sati.

autor: el5egundo, 03/04/2023

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Talent Is A Vampire

24/11/2014.

Potpuno retro playlista potakljana svježom vožnjom do ZG i natrag. Arto Lindsay sa albuma Noon Chill, Prize i Salt, Can sa Soundtracks, Tago Mago, Future Days, Landed.., Bongwater sa Too Much Sleep i konačno, u ovoj listi prirodno i smjelo, ko na putnom sticku, Dino i njegovi Pridjevi sa istoimenog albuma kao jedan od vrhunaca ovogodišnje domaće glazbe.

A Machine To Live In (R)

20:00–23:00 Utorak 11.7.2023.

I gadan je život u mašini. Osim ako to nije ova, kunst & liebe frequency machine. Zato, sa lakoćom i guštom, nova porcija disfunkcionalne glazbe utorkom uvečer.

HD Digging Pt.2

15/10/2012.

Brljanje po hard disku nekad daje impresivne rezultate. Malo novog, malo starog i eto dvosatnog vodica za ne posramit se.

Soundsystematski na Bačvicama @ FMFS

09/06/2015.

Rijetko potežem za reprizama pa imam valjda neki bonus. Tako da večeras slušate reprizno izdanje malog vodiča u radijskom programu al živo izdanje KLFM Soundsystema među borovinom, kao post-projekcijski bombončić nakon filmskog dijela FESTIVALA MEDITERANSKOG FILMA.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM