KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ELECTRONIC JUGOTON

20:00–23:00 Četvrtak 7.12.2017.

Povodom sutrašnjeg predavanja Željka Luketića – Socijalistička disko kultura: društvo, dizajn i glazba, večeras u drugom satu Demosa slušamo kompilaciju Electronic Jugoton.

Tradicionalni radio Dan&Noć ove godine dovodi glazbenu premijeru — Svemirka, te predavanje o socijalističkoj disko kulturi. Podržite rad radija u zajednici i dobro se zabavite.

U našem digitalnom eteru Svemirko je već davno našao mjesto i prelazimo na sljedeći level tog prijateljstva te ih sa zadovoljstvom dovodimo među podzemne i betonske zidine našeg i vašeg doma, Kocke. Dogovori za svirku na ovom događanju odrađeni su još davno prije ovogodišnjeg naleta Svemirka u bendovskoj postavi po festivalima i klubovima, kako su to proročanski najavili :), i prema svim čuvenjima o čudesnoj magiji benda uživo, očekuje nas jedna prava retro-emo-macho-pop večer. Support Svemirku pružiti će naš radio kolektiv, KLFM Soundsytem, koji će vas dodatno rasplesati do jutarnjih sati.

Kao uvod u Radio Noć u popodnevnim satima, na Umjetničkoj akademiji, Željko Luketić, jedan od najznačajnih kroničara i istraživača disko kulture na ovim prostorima, autor i kustos serije izložbi koja se bavi disko kulturom vremena socijalizma (Socijalistička disco kultura 1977-1983) i ko-autor izdanja „Electronic Jugoton – Synthetic Music From Yugoslavia 1964-1989“, održati će javno predavanje o socijalističkoj disko kulturi.

 

 

autor: Ante Marković, 07/12/2017

Vezane objave

Arhiva

World Restart

15/01/2015.

Adam Bainbridge aka Kindness svojim nas je debut album ‘World, You Need a Change of Mind’ osvojio na prvo slušanje. Novi album ‘Otherness’ je drukčiji i zahtijeva opetovano slušanje, a otvara ga pjesma ‘World Restart’. Večeras u emisiji (ne)popularne glazbe Radija KLFM.

Björk

20:00–23:30 Četvrtak 2.3.2023.

Artist’s Classic Run: Debut, Post, Homogenic & Vespertine

With The Beatles (R)

20:00–23:00 Četvrtak 23.2.2023.

John, Paul, George & Ringo

Higher Than the Sun

20:00–23:30 Četvrtak 2.2.2023.

Demos je live iz novog studija community radija KLFM večeras od 2o sati.

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

LENNY KRAVITZ / Mama Said (1991)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM