KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

DADAnti: Svirači rumene kadulje

U ponedjeljak 02.11.2015. u 20:30 u klub galeriji Ghetto radimo promociju novog romana našega dopredsjednika Željka Barišića ‘SVIRAČI RUMENE KADULJE’ koji je upravo izašao u biblioteci DADAnti. Posebna gošća jest pulska pjesnikinja Aleksandra Mandić koja će nam se ovaj put predstaviti kao slamerica.

 

U ponedjeljak 02.11.2015. u 20:30 u klub galeriji Ghetto radimo promociju novog romana našega dopredsjednika Željka Barišića ‘SVIRAČI RUMENE KADULJE’ koji je upravo izašao u biblioteci DADAnti.

Radi se o ‘sportskom romanu’ jedinstvenom u nas koji na zanimljiv i uvjerljiv način tematizira neka, u našoj književnosti, do sada neobrađena područja; od svijeta borilačkih vještina do investicijskog i građevinskog kriminala i to iz antiherojske perspektive rastrzanog muškarca na pragu krize srednjih godina.

12185340_1019118108153189_2344900389039016480_o‘SVIRAČI RUMENE KADULJE’ uvode čitatelja u svu raskoš i bijedu svijeta borilačkih ringova na vrlo uvjerljiv način, zahvaljujući činjenici da je i sam autor prošao isti put kao i njegov junak na relaciji ordinacija- obiteljske obveze-borilački klub.

Knjigu će prestaviti autor i urednik Marijo Krajinović, a za one koji to budu htjeli moći će sa Željkom odradit sparing.

Ali to nije sve! Stigla nam je i gošća iz Pule, pjesnikinja Aleksandra Mandić koja će nam se ovaj put predstaviti kao slamerica.

Aleksandra je u svojim nastupima u nekom svom filmu, u njenim pjesmama ima mračnih tonova i cinizma koji joj služe da se obračuna s politikom kao takvom u svijetu u kojem „vlada kravata“, u kojem je laž preuzela mjesto istine, a niti poštenje nije na visokoj cijeni da bi onda malo pobjegla od svega toga.

Jedan svoj nastup je opisala ovako; meni jednostavne stvari nikad nisu bile privlačne, uvijek sam radila nešto drugačije i novo, pa sam i ovog puta ispred sebe stavila izazov koji će mnogima zvučati nespojiv – duhovna/misaona poezija i politička/aktivistička poezija. Sam naslov vjerujem da govori puno – “Antipolitička duhovna misao”.

1

Znači, bit će romana, sparinga, slama, kolača…

Ko se skrio, magarac je bio!

 

autor: Vjeran Stojanac, 29/10/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Art terapijska radionica u Razredu

12/09/2023.

16. i 17.9.2023. / 16 — 18 h / Razred

DADAnti: Sto godina DADE

31/01/2016.

U ponedjeljak, 1. veljače 2016., udruga DADAnti će s početkom u 20.30 sati u prostoru splitskog kluba Ghetto održati zanimljiv i raznolik program temeljen na dvije obljetnice. Jedna se tiče same udruge, koja ovih dana obilježava pet godina djelovanja, a druga nosi globalnu auru – riječ je o stogodišnjici dadaističkog pokreta. Program je osmišljen kroz dvije ključne stavke; redovitu godišnju Skupštinu udruge koja će za ovu priliku biti lišena suvišnih formalnosti poput dnevnog reda, te izložbu mail arta i vizualne poezije, prikladno nazvanu “100 godina DADE”, a za koju je zaprimljeno nekoliko stotina radova iz svih djelova svijeta.

Vikend Permakulture u Splitu

05/09/2023.

Primjeri dobre prakse, kvalitetne edukacije, ugodno druženje i što sa sobom nakon ljeta. Sve su to motivi zašto članovi udruge…

Akcija čitanja „In memoriam Umberto Ecce homo“

21/04/2016.

U ovogodišnjoj Noći knjige, u petak 22. travnja, Kulturnjaci 2016 izvode akciju čitanja „In memoriam Umberto Ecce homo“. Od 19 do 20 sati na javnim mjestima diljem Hrvatske čitat će ulomak iz Ecova „Eseja o vječnom fašizmu“. Budući da esej završava riječima: „Naša je dužnost da ga (fašizam – op.) razotkrijemo i pokažemo prstom na svaki njegov primjer, svakoga dana, na svakom mjestu na svijetu. Sloboda i oslobođenje zadaci su kojima nikada nema kraja.“ – ulomak ćemo čitati ponovo i ponovo tijekom sat vremena.

Tjedna rotacija

Arhiva

BEYONCE / COWBOY CARTER

STEVIE WONDER / Innervisions (1973)

JOHN GRANT / It’s A Bitch

FRANKIE KNUCKLES / xlr8r (R)

MY MORNING JACKET / Live at Bonnaroo

REVIRGIN / Moderna rješenja (2023.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM