KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

15:00–16:00 Utorak 22.11.2022.

Curino cvijeće je album prvijenac osječkog glazbenika čuvarkuće izdan pod etiketom ”purpurne bašte”.

Nakon izdanih singlova Gladiole, Uvijek umoran i Meke ruke te desetak ljetnih nastupa, čuvarkuća izdaje Curino cvijeće. Ovih 8 i po numera odišu bezbrižnim duhom, prekrasnom jednostavnošću i sanjarenjem. Razigrani refreni lako će pronaći način za prikrasti se u glavu svakome nakon samo jednog slušanja. Lirski duhovito, prožeto simpatičnim frazama i dosjetljivim retoričkim pitanjima koja naviru iz podsvijesti – Ko si kad te nitko ne gleda?/Šta ću kad odrastem osim bit velik i glup?

A tko je čuvarkuća? Čuvarkuća je projekt Hrvoja Dešića, osječkoga glazbenika koji je publici otprije poznat kao gitarist i vokalist benda Harvo Jay.

Debi izdanje Curino cvijeće je muzički herbarij pjesama nastalih upravo tijekom i neposredno nakon raspada benda Harvo Jay. Na svom prvom samostalnom albumu Dešić je njihovu zelenu žestinu zamijenio rumenim milozvučjem, a parole i narodne izreke iskustvom, ne odustajući pritom od zanimljivih promjena dinamike i pjevnih refrena. Eufemistički naslov albuma preuzet je iz erotskog kataloga sijedog Slavonca, a odaje nam da se u buketu jarkih boja ipak krije stara muka pješčanog crva koji smrdi na živčani znoj.

Album je snimljen u kućnom studiju Zmajevo gnijezdo i u prostoru udruge Slama, a izdan pod etiketom purpurne bašte, novog nezavisnog label-a za neobične biljke.

autor: Mihaela Lubina, 21/11/2022

, ,

Vezane objave

Arhiva

MARK MRAKOVČIĆ / Breeding Black Sheep

15:00–16:00 Utorak 9.6.2020.

Ime koje nam je podosta poznato uglavnom kao potpisnik produkcije gomile recentnih domaćih izvođaća, na svom prvom pravom i samostalnom izdanju.

U ŠKRIPCU / O, je! (1983)

15:00–16:00 Utorak 29.9.2020.

Nepravedno zapostavljeno, jedno od najboljih balkanskih neoromantičnih izdanja. Beogradski U Škripcu i njihova prva Jugoton ploča iz 1983. godine.

DARKO RUNDEK / Apokalipso (1996)

22:00–23:00 Nedjelja 6.2.2022.

Nezaboravna vatra kazališta apsurda

ŠUMOVI PROTIV VALOVA / Šumovi protiv valova

15:00–16:00 Utorak 26.2.2019.

Šumovi protiv valova su grupa glazbenika koji izvode svoju glazbu muzikalno, temperamentno, disciplinirano, s mnogo stvaralačke strasti i ljubavi.

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

TENNIS / One Night With The Valet

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM