KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BROCKHAMPTON / Saturation II

15:00–16:00 Srijeda 17.1.2018.

Petnaesteročlani američki boy-band osnovan na Kanye West fan forumu zasitio je 2017. godinu s čak tri Saturation albuma, od kojih jednog predstavljamo kao album tjedna.

Brockhampton je kolektiv (sami sebe nazivaju boy band) od 15 ljudi koji se okupio oko sličnih stavova o muzici koje su dijelili na legendarnom Kanye West fan forumu. Među tih 15 članova koji dolaze iz raznih dijelova svijeta možemo naći nekoliko repera, producenata, pjevača, redatelja, web dizajnera i fotografa koji su se okupili u jednoj kući u predgrađu Los Angelesa početkom 2017-e odlučivši ujediniti snage u super-grupu te preplaviti scenu hrpom inovativne muzike. Neke od članova, poput mozga operacije Kevina Abstracta i recimo Matt Championa, poznavatelji underground hip hop scene već poznaju ali samo kao solo izvođače. Brockhampton preuzima apsolutnu kreativnu kontrolu nad Saturation albumima te sami sudjeluju u izradi svega od vlastite radio aplikacije do mixa i masteringa, sve je odrađeno u toj spomenutoj kući u predgrađu Los Angelesa unutar par tjedana koliko su bili tamo. Taj proces su ponovili tri puta te su izdali tri nevjerojatna albuma. U ovom izdanju albuma tjedna predstavljamo Saturation II koji je po našem skromnom mišljenju najbolji i najpristupačniji široj publici. Jako brzo su se probili na sve relevantne hip hop ljestvice te su s oduševljenjem prihvaćeni od strane kritike. Ni u kojem aspektu svoje kreativnosti Brockhamptonovci se ne boje eksperimentiranja pa tako zvuk albuma reflektira nenormalno širok spektar glazbenih utjecaja al pritom ostaje vjeran osnovnoj misli koja je vrlo agresivno postavljena na samom početku albuma. Ova najava nije zapravo namijenjena obožavateljima hip hopa jer vjerujem da oni ovaj album već znaju na pamet i pjevaju ga pod tušem, nego svima koji vjeruju KLFM-ovoj glazbenoj selekciji u nadi da će dati šansu ovom vrlo inovativnom i zasigurno najkreativnijem hip hop projektu godine, ako ne zbog nas onda bar zbog toga da čuju u što je hip hop evoluirao u 2017. godini.

https://www.youtube.com/watch?v=wLspqhIoJQQ

Tracklist:
1. “Gummy”
2. “Queer”
3. “Jello”
4. “Teeth”
5. “Swamp”
6. “Scenic”
7. “Tokyo”
8. “Jesus”
9. “Chick”
10. “Junky”
11. “Scene”
12. “Fight”
13. “Sweet”
14. “Gamba”
15. “Sunny”
16. “Summer”

autor: petar, 16/01/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

MESHELL NDEGEOCELLO / Comet, Come To Me ( Naïve 2014. )

16/06/2014.

“That’s how I think of music, is just layers of patterns on top of patterns. And just the emotion of when you say something over and over again, to be understood.” Me’Shell Ndegéocello, Seattle 2014.

Beachwood Sparks – Desert Skies

24/12/2013.

Ovogodišnji, u petnaestak godina dugoj karijeri četvrti album Beachwood Sparksa ima pomalo čudnu povijest, pošto je riječ o skladbama koje su uglavnom nastale još davne 1997., a neke su od njih za ovu priliku prearanžirane i iznova snimljene. Ovo je odlična prilika da spomenuti sastav doživite u bitno energičnijem, rockerskijem izdanju, kao i mogućnost da na primjeru jednog albuma sublimirate ‘in the nutshell’ priču o američkoj indie sceni!

PHOENIX / Alpha Zulu

15:00–16:00 Subota 31.12.2022.

Lepršavi sedmi album francuskih indie pop prvaka naš je posljednji ovogodišnji album tjedna.

TOM ZE / Língua Brasileira (2022)

15:00–16:00 Srijeda 29.6.2022.

Kad neko sa takvim glazbenim pedigreom kralja Tropicalije, sa 80 i kusur godina, izda novi album i njime dokaže da je luđi nego ikada, zaslužuje biti naš album tjedna.

Tjedna rotacija

Arhiva

ST. VINCENT / All Born Screaming

MICHAEL JACKSON / Off The Wall (1979)

GDINJKO / Ča si ćapa

Too Slow To Disco

BOB MARLEY & THE WAILERS / Live at the Roxy

GRACIN / Dva

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM