KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ARCTIC MONKEYS / The Car

15:00–16:00 Subota 29.10.2022.

Vozačevo mjesto The Car-a preuzima orkestar koji podržava i obogaćuje Monkeyse na 10 novih filmičnih numera.

Kad sam ovo ljeto bila na koncertu, pred sami kraj svirke na pozornici se pojavila ogromna disko kugla koja je svijetu najavila novu eru stvaralaštva Monkeysa. Uskoro nakon toga je stigla There better be a Mirrorball, prva ne-disko stvar koja je najavila The Car.  I tako je postalo sve jasnije kako unatoč očekivanjima većine o povratku prepoznatljivim rifovima i jačem zvuku, Monkeysi nastavljaju tamo gdje je album prethodnik Tranquility Base Hotel & Casino završio. Bend se u potpunosti prepušta kreiranju svog sedmog albuma uz orkestar i hrabro odlazi u još mirniji teritorij. Tematski, čini se kako je Alex Turner umoran od svijeta showbiza u kojemu se trenutno nalazi; lažni ljudi, loši partyji na francuskoj rivijeri, nepovezanost s očekivanjima novijih fanova… Vožnja The Car-om daje čarobne trenutke dubokog shvaćanja i sjete. Ovaj album je čisto ”plakanje u klubu”.

Produkciju još jednom potpisuje James Ford, dugogodišnji producent benda. J. Ford opet  tako uspješno unosi dozu filmičnosti da će biti šteta ako ga ne angažiraju na uglazbljivanju idućeg Bonda.

-> ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE: osim u terminu kad puštamo album tjedna, The Car se slušao i u emisiji Mjuzzzica gdje su vas tijekom slušanja albuma informirali stručni komentari die hard fanova Monkeysa. Poslušajte snimku ovdje .

autor: Mihaela Lubina, 27/10/2022

, ,

Vezane objave

Arhiva

WARPAINT / Radiate Like This

15:00–16:00 Subota 18.6.2022.

Novi album Warpaintica polako se uvlači pod kožu.

MESHELL NDEGEOCELLO / Comet, Come To Me ( Naïve 2014. )

16/06/2014.

“That’s how I think of music, is just layers of patterns on top of patterns. And just the emotion of when you say something over and over again, to be understood.” Me’Shell Ndegéocello, Seattle 2014.

VINYL WILLIAMS / Opal

15:00–16:00 Srijeda 22.8.2018.

Treba imat savršeno uho za posložiti sve ove nebeske harmonije u format albuma i pritom ni jednom ne pogubiti uzbudljivost i originalnost. Vinyl Williams je izdao jedan od najboljih pop albuma ikad.

Brian Fallon // Sleepwalkers ( Island Records, 2018. )

21/03/2018.

Motown iz jukeboxa uz izblijedjeli jeans…

Tjedna rotacija

Arhiva

JESSIE WARE / That! Feels Good!

MORPHINE / Cure for Pain (1993)

BLUR / The Narcissist

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

SUBLIME / Live At Tressel Tavern

ŠO!MAZGOON / Velegradele (2003.)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM