KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ARCTIC MONKEYS / The Car

15:00–16:00 Subota 29.10.2022.

Vozačevo mjesto The Car-a preuzima orkestar koji podržava i obogaćuje Monkeyse na 10 novih filmičnih numera.

Kad sam ovo ljeto bila na koncertu, pred sami kraj svirke na pozornici se pojavila ogromna disko kugla koja je svijetu najavila novu eru stvaralaštva Monkeysa. Uskoro nakon toga je stigla There better be a Mirrorball, prva ne-disko stvar koja je najavila The Car.  I tako je postalo sve jasnije kako unatoč očekivanjima većine o povratku prepoznatljivim rifovima i jačem zvuku, Monkeysi nastavljaju tamo gdje je album prethodnik Tranquility Base Hotel & Casino završio. Bend se u potpunosti prepušta kreiranju svog sedmog albuma uz orkestar i hrabro odlazi u još mirniji teritorij. Tematski, čini se kako je Alex Turner umoran od svijeta showbiza u kojemu se trenutno nalazi; lažni ljudi, loši partyji na francuskoj rivijeri, nepovezanost s očekivanjima novijih fanova… Vožnja The Car-om daje čarobne trenutke dubokog shvaćanja i sjete. Ovaj album je čisto ”plakanje u klubu”.

Produkciju još jednom potpisuje James Ford, dugogodišnji producent benda. J. Ford opet  tako uspješno unosi dozu filmičnosti da će biti šteta ako ga ne angažiraju na uglazbljivanju idućeg Bonda.

-> ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE: osim u terminu kad puštamo album tjedna, The Car se slušao i u emisiji Mjuzzzica gdje su vas tijekom slušanja albuma informirali stručni komentari die hard fanova Monkeysa. Poslušajte snimku ovdje .

autor: Mihaela Lubina, 27/10/2022

, ,

Vezane objave

Arhiva

SPOON / Hot Thoughts

15:00–16:00 Srijeda 22.3.2017.

Deveti album jednog od najkonzistentnijih bendova u posljednjih gotovo dvadeset godina.

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

15:00–16:00 Srijeda 13.10.2021.

Povratak Jedijâ shoegazea.

DAMON ALBARN / The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows

15:00–16:00 Srijeda 24.11.2021.

Jedan od najkretivnijih umova pop glazbe koji je odnedavno i Islanđanin, sa albumom koji glazbeno oslikava svu ljepotu divljine novog doma ali i težinu samoće i izoliranosti ovih naših pandemijskih godina.

FKA twigs / Magdalene

15:00–16:00 Subota 16.11.2019.

Pred nama je drugi album engleske pjevačice, plesačice, režiserke i performerice čije je pravo ime Tahliah Barnett. Na art pop…

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

MY BUDDY MOOSE / No Reason

NU GUINEA / Dekmantel

SUMMER OF SOUL …or, When the Revolution Could Not Be Televised

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM