KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ÂME i HVOB u Šibeniku

20:00–23:00 Četvrtak 8.8.2019.

U prvom satu ovotjednog Demosa slušamo prošlogodišnji HVOB album Rocco, u drugom satu nam svira selekcija iz Ame diskografije, a u trećem snimka Ame DJ seta za Boiler Room Berlin iz 2012. godine.

VELIKI LJETNI LIVE SPEKTAKL U ŠIBENIKU UZ SLAVNI ÂME I HVOB

Âme (Innervisions) održat će 10. kolovoza nastup uživo na Tvrđavi svetog Mihovila uz austrijski HVOB i showcase Lighthouse Festivala

Jedan je istraživač dalekih galaksija, a drugi skladatelj. Nisu ni slutili da će njihov susret u trgovini pločama u rodnom Karlsruheu biti sudbonosan za budućnost plesne glazbe. Kemija između dvojice prijatelja rezultirala je stvaranjem dvojca Âme, danas jednog od najutjecajnijih na svjetskoj elektroničkoj sceni.

Âme su nebrojeno puta nastupali u klubovima te na festivalima u Hrvatskoj, no ovog puta će se predstaviti u live izdanju 10. kolovoza u prekrasnom ambijentu Tvrđave svetog Mihovila u Šibeniku. Prošloljetni sjajni glazbeni doživljaj, kojeg su ondje upriličili Kruder & Dorfmeister i DJ Hell, ponukao je Collage Events i Tvrđavu kulture Šibenik na novu suradnju.

Live svirke su poslastica za mnoge koji od elektroničke glazbe žele više od DJ nastupa, a malo tko to čini bolje nego Frank Wiedemann iz Âme. Njegova savršena kombinacija originala, remixeva i posebno aranžiranih izdanja ovog popularnog dvojca neponovljivo su iskustvo koje jednostavno tjera na ples.

Osim što su rado viđeni gosti na svim važnim svjetskim plesnim događanjima, Âme su zadužili scenu i brojnim izdanjima od kojih će neka zasigurno ući u povijest elektronike, poput hitova Rej, Mifune, Tatischeff ili Junggesellenmaschine. Važan doprinos daju i kao vlasnici jedne od danas najprominentnijih elektroničkih etiketa Innervisions koju su osnovali sa slavnim Dixonom.

Uz brojna zajednička izdanja, Dixon i Âme često nastupaju zajedno, a posebno na Innervisions i Lost In A Moment eventima, koji se u organizaciji njihove kuće održavaju na najatraktivnijim lokacijama u svijetu. Osobito se pritom pamti prošlogodišnji spektakl u londonskom Royal Albert Hallu.

Uz Âme u Šibeniku će nastupiti popularni elektronički duo HVOB (Her Voice Over Boys) koje znalci nazivaju jednim od intrigantnijih otkrića posljednjih godina. Iz Beča su svojom nenametljivom ugodnom kombinacijom elektronike, ambienta i oldschool housea upotpunjenom vokalima krenuli u glazbeni pohod po svijetu i održali koncerte na svim kontinentima, uključujući svirke na prestižnim festivalima kao što su Burning Man i Sonar. Anna i Paul su od 2012. izdali četiri albuma, a posljednji svježe objavljeni Rocco promovirat će na sv. Mihovilu. Ističu kako žele razvijati svoj zvuk bez ikakvih utjecaja, pa u vrijeme stvaranja albuma ne slušaju drugu glazbu.

Nakon ovih dvaju nastupa zabava se nastavlja uz LHF Showcase. Riječ je o predstavljanju poznatog Lighthouse Festivala koji se godinama održava u Poreču i Capetownu. Posjetitelji cijene intimni ugođaj ovog festivala do te mjere da se ulaznice rasprodaju odmah po puštanju u prodaju. U Šibeniku će publiku rasplesati njihovi rezident DJ-i Vince i Thome iz Beča.

Tvrđava svetog Mihovila bit će dekorirana posebnim svjetlosnim instalacijama te ozvučena već nadaleko poznatim sustavom tonskog maga Brace Radovića. Sve navedeno doprinijet će jednom od najuzbudljivijih glazbenih događaja ovog ljeta za koji domaći i posjetitelji iz EX-YU regije trebaju u pretprodaji izdvojiti 240 kuna, a ostali 300 kuna. Ulaznice su u prodaji u online sustavu Entrio.hr i u City Pointu šibenskih tvrđava (don Krste Stošića 1)

Ulaznice Entrio: http://bit.ly/AMElive-HVOBlive-EX-YU
Ulaznice R.A.: http://bit.ly/AMElive-HVOBlive-EU

* * VAŽNA NAPOMENA * *
Zbog niže cijene Ex-Yu ulaznica, na ulazu će se provjeravati Osobne iskaznice ili putovnice. Samo posjetiteljima iz Ex-Yu zemalja s važećim dokumentom (posjetitelji iz: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova) će biti omogućen ulazak sa jeftinijim ulaznicama.

— Line up:

ÂME Live (Innervisions)
HVOB Live
LHF squad – VINCE & THOME

*** Demos u četvrtak (1.8 i 8.8) putem KLFM facebook stranice dijeli 2×2 ulaznice za Ame / HVOB Live. Najbrži odgovori na postavljena pitanja dobivaju!

 

autor: Ante Marković, 29/07/2019

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Coachella

10/04/2014.

Sezona open-air festivala na Zemljinoj sjevernoj polutki započinje s kalifornijskom Coachellom. Fino izbalansirani line-up, zar ne ?! Po običaju, najzanimljiviji nastupi prenosit će se putem live stream webcasta. Vremenska razlika je -9 sati.

Groove

20:00–23:00 Četvrtak 13.7.2017.

Što je groove u glazbi? Kad je dobar groove? Groovamo večeras u Demosu!

Demos 2o21 (R)

20:00–23:00 Četvrtak 30.12.2021.

Tradicionalna godišnja kompilacija

8.MART

20:00–23:00 Četvrtak 8.3.2018.

Povodom Dana žena večeras u Demosu slušamo isključivo ženske vokale.

Tjedna rotacija

Arhiva

SOICHI TERADA / Asakusa Light

THE PAINS OF BEING PURE AT HEART / st (2009)

THE SMILE / You Will Never Work In Television Again

AIR / Late Night Tales

FINE YOUNG CANNIBALS / Live At The Ritz, Spin Radio Concert (1986)

JESENJI ORKESTAR / predstavlja: Pesme iz Remonta (2020)