KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

AGORIA / Drift

15:00–16:00 Subota 15.6.2019.

“Drift is sitting on your sofa between your guilty pleasure and your tasteful opinion.”

Sébastien Devaud aka Agoria je francuski producent, kompozitor i DJ te je jedan od utemeljitelja poznatog festivala u Lyonu – Les Nuit Sonores. Ovo je njegov peti studijski album, a diskografija mu se sastoji još i od gomilice singlova, EP izdanja, remikseva i mikseva.

Drift je transžanrovski album koji izlazi iz okvira elektroničke glazbe te se dotiče popa, synth popa, hip hopa.. Na albumu mu gostuju Phoebe Killdeer, Blasé,  STS, Jaques te Oskarom nagrađeni sound dizajner Nicolas Becker. Slušamo Drift kao album tjedna community radija KLFM ovu srijedu, odnosno subotu od 15 sati.

Tracklist
01. Embrace feat. Phoebe Killdeer
02. You’re Not Alone feat. Blasé
03. Arêg
04. It Will Never Be The Same
05. Call Of The Wild feat. STS
06. Dominae
07. A One Second Flash
08. Remedy feat. NOEMIE
09. Scala feat. Jacques
10. Computer Program Reality

autor: Ante Marković, 12/06/2019

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

TIM BOWNESS / Stupid Things That Mean The World (2015.)

04/08/2015.

Ovaj je album, kao i ostatak Bownessovog samostalnog stvaralaštva teško klasificirati, a lako je moguće da vam prilikom preslušavanja na pamet padnu imena poput Roberta Wyatta, Davida Sylviana, Scotta Walkera pa i Bryana Ferryja iz poznih osamdesetih. Djelimičan razlog tomu su i gostujući glazbenici koji su dali svoj obol ovom djelu, a na toj se listi pored nezaobilaznog Wilsona nalaze i Phil Manzanera, Peter Hammil, Andrew Keeling, Pat Mastelotto i drugi. U svakom slučaju, ovaj mali izlet u one mirnije vode suvremenog art rocka idealan je izbor za lijena i vruća ljetnja popodneva. Štoviše, virtualno glazbeno putovanje u neistražene, hladnije krajeve britanske rock avangarde!

BRIAN WILSON / No Pier Pressure (2015.)

27/04/2015.

“No Pier Pressure” je u prvom redu pitak i slušljiv album, realiziran kroz čak i za Wilsona katkad neuobičajene aranžmane, no svi elementi njegovog zaštitnog znaka su i dalje prisutni: nebeski lijepe melodije, skladne vokalne harmonije, te prigušeni klavirski akordi koji unatoč lepršavoj fluidniosti sasvim solidno nose čitavu glazbenu i vokalnu nadgradnju. Možete ga koristiti kao pozadinski soundtrack za nadolazeće ljeto, mada po mojem mišljenju ovo ostvarenje zaslužuje mnogo više od usputnog preslušavanja putem mp3 playera ili smartphonea dok ležite na nekoj prenapućenoj plaži, omamljeni žarenjem sunca i hipnotičkim polusnom prožetim svim tim ljetnim žamorom. Jednu vam takvu mogućnost nudi i aktualno izdanje KLFM-ovog albuma tjedna!

JIM O’ROURKE / Simple Songs

20/05/2015.

Na Drag City najavi albuma pišu ovo “There ARE no simple songs — only simple people. And since guns don’t kill people, Simple Songs will have to do. Super-sweet terrorism from our very own latter-day Spector!”

CASS MCCOMBS / Mangy Love

21/09/2016.

Ima tih nekih albuma od kojih ne očekuješ ništa a dobiješ sve.

Tjedna rotacija

Arhiva

KINGS OF CONVENIENCE / Peace or Love

ENZO CARELLA / Barbara e altri Carella (1979)

CHET FAKER / Feel Good

HONEY DIJON / In Session

JAGA JAZZIST / The Tower

PLASTIC KNIVES / We Used To Do It (Live)