KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Torinski konj specijal: Underdog – Bert Trautmann

16:00–17:00 Petak 15.4.2022.

Polaznik radio škole KLFM-a Karlo gostuje u Torinskom konju sa svojom prvom emisijom s nogometnom pričom većom od života.

Torinski konj ustupa mjesto polazniku radio škole KLFM-a Karlu da pokaže što je naučio. Odabrao je zanimljivu temu iz prebogate povijesti engleske Premier lige. Emisiju je nazvao Underdog, a tema je životna priča velikog njemačkog nogometnog vratara Berta Trautmanna koja je poslužila i za biografski film The Keeper (2018.). U nastavku slijedi Karlova najava emisije:

UNDERDOG: Priča o Bertu Trautmannu

Kada bi se zapitali ili pokušali nabrojati legendarne vratare u povijesti nogometa, vjerojatno bi listu započeli s Banksom, Zoffom, Jašinom, Buffonom ili pak Schmeichelom. Mnogi bi u tom nizu izostavili Berta Trautmanna.

Upravo u ovom izdanju emisije Underdog pričam o Bertu Trautmannu. O njegovoj nevjerojatnoj životnoj priči te vratarskoj veličini u koju se izrodio ovaj nekadašnji član Hitlerove mladeži. Dotaknuti ću se odrastanja, ratnog puta, zarobljeništva, burne promjene okoline te nevjerojatne nogometne karijere ovog njemačkog vojnika, zarobljenika, ali i legendarnog vratara Manchester Cityja.

Sama priča možda prikladnija filmskom platnu, ipak će biti obrađena u ovom radijskom formatu, zato u petak, u 16 sati budite uz KLFM radio.

autor: Dario Dunatov, 14/04/2022

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Charles Aznavour u filmu

16:00–17:00 Petak 4.6.2021.

Ovog petka prisjećamo se najznačajnijih filmskih uloga velikog šansonijera Charlesa Aznavoura.

O košarci na filozofski način

16:00–17:00 Petak 15.5.2020.

U novom izdanju Torinskog konja pristupamo košarci iz malo drugačijeg ugla, s filozofske i sociološke strane, te se prisjećamo filmova koji su u centru radnje imali košarkašku loptu.

Spisateljska vještina Malcolma Gladwella

16:00–17:00 Petak 24.9.2021.

Pričamo o spisateljskom fenomenu Malcolma Gladwella uz glazbu po njegovom izboru.

Filmski režiseri s prezimenom Anderson (i kako ih razlikovati)

16:00–17:00 Petak 28.1.2022.

Postoji niz filmskih režisera koje spaja prezime Anderson, a dijeli talent i umijeće. Kako ih razlikovati saznajte u novom Torinskom konju.

Tjedna rotacija

Arhiva

BRITTANY HOWARD / What Now

RAMONES / Ramones (1976)

ST. VINCENT / Broken Man

RECONDITE / Groove

DARKSIDE / Live at Spiral House

IPPIO PAYO / Talking Birds

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM