KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Specijalizirana radionica kolor korekcije Frana Sokolića

17. — 19.11.2023. / Kino klub Split

Od 17. do 19. studenog 2023. u Kino klubu Split održat će se specijalizirana radionica kolor korekcije koju će voditi Fran Sokolić, istaknuti kolorista prestižnog regionalnog postprodukcijskog studija Teleking iz Ljubljane. Radionica će se odvijati kroz teorijski dio, praktične vježbe i mentorske konzultacije. Raspored predavanja dogovorit će se na uvodnom predavanju.

Radionica prima četvoro polaznika, a prijaviti se može do 10. studenog putem prijavnog obrasca.

Radionica je namijenjena snimateljima, redateljima i montažerima s prethodnim iskustvom. Prolazit će se teme i oblasti vezane uz svjetlo i boju, video kodeke i formate, tehnologije zaslona i projektora, upoznavanje s programima za kolor korekciju (Resolve, Nucoda), upoznavanje programom za kalibraciju, te održati individualne vježbe.

Cijena radionice za sve polaznike iznosi 20 eura.

Fran Sokolić ima više od deset godina iskustva u postprodukciji slike i spada među najiskusnije koloriste u regiji, a filmom se počeo baviti kao filmski entuzijast u Samoboru. Profesionalnu edukaciju završio je na specijalističkom kolorističkom studiju UpGrade u Berlinu i danas je angažiran na brojnim filmovima, reklamama, ali i serijama, a nije mu nepoznat ni proces restauracije i digitalne obrade filmova snimljenih na filmskoj vrpci. Intervju s Franom možete pročitati ovdje.

Rad Kino kluba Split podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Split i Zaklada Kultura nova. Program se realizira u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

autor: Kristina Tešija, 03/11/2023

Vezane objave

Arhiva

Room 100 u Finskoj

10/12/2014.

Eksperimentalna izvedbena kompanija ROOM 100 gostuje sa svojom predstavom „C8H11NO2“ od 12. do 14. prosinca u najnovijem finskom kazalištu – Teatteri Union u Helsinkiju.

Javna tribina „Europska prijestolnica kulture – prednosti i izazovi“ u Domu mladih u Splitu

25/02/2014.

Kako je Grad Split jedan od potencijalnih prijavitelja na natječaj Europska prijestolnica kulture 2020., smatramo da je nužno javno porazgovarati o prednostima i izazovima ovog
projekta za Grad i lokalnu kulturu (kako onu institucionalnu, tako i izvaninstitucionalnu).

Škola likovnih umjetnosti: Doručak na asfaltu (28.05.2013., 09.00 – 10.00 h)

27/05/2013.

Obrazovanje se ne svodi samo na sjedenje u klupi, ispravljanje loših ocjena te čitav taj uvriježeni stereotip. Profesorica Hana Letica iz splitske Škole Likovnih Umjetnosti ima poprilično originalan i obećavajući pristup! Provjerite 28. svibnja ujutro između devet i deset sati na livadi kod RTV Centra i Doma mladih (jugoistočni kut križanja Mažuranićevog šetališta i Ulice Slobode)!

Upisi u novi semestar Kuće kreativnog pisanja

17/09/2013.

Projekt „Kuća kreativnog pisanja“ pokrenula je prije godinu dana koordinacija splitskih udruga za promicanje književnosti Bookvica, Kurs i Pričigin, u suradnji sa splitskim ogrankom Hrvatskog društva pisaca. Ovogodišnji upisi u novi semestar – kako za početnički, tako i napredni tečaj traju od 05. rujna do 05. listopada, a tečajevi započinju 11. listopada 2013.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

IDLES / Grace

GUY J / Balance

PEARL JAM / Give Way

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM