KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SEINE / Šilo

Ovaj tjedan na KLFM-u nemilo vrtimo Seine (čita se ZAJNE, valjda po Nemački), Varaždinski i svačiji bend koji nas je razveselio skladbom koja je ujedno drugi singl sa albuma koji bi trebao izaći 2017 godine i koji (neki od nas) željno isčekuju. Uff.. Preduga ova rečenica. U svakom slučaju, nadamo se da ćemo ih ugostiti na jednom od sljedećih RNC.
Pa da ja puno ne pričam, evo šta dečki kažu o sebi:

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Tako negdje 2009. godine Seine zapravo počinje djelovati u današnjoj formaciji. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, kao presjek radova u tih nekoliko godina. Od tada su odradili nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji, a 2013. Seinov ”Valcer za kraj” pojavljuje na prvoj kompilaciji regionalog ”Bistoa na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće izdanje, nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Svoju glazbu opisuje kao ekspresivni romantični punk-folk.

I da, ova stvar je mraaak..
I da, ova stvar je ovaj tjedan powerplay na klfm-u.
Sretan Božić.

autor: tomislav gracin, 12/12/2016

, , ,

Vezane objave

Arhiva

GROOVE ARMADA / Edge Of The Horizon

05/10/2020.

Odličan singl sa novog albuma Groove Armade ovotjedni je powerplay community radija KLFM.

VALENTINO BOŠKOVIĆ / Adeyata

25/10/2015.

Nikad nismo glumili objektivnost kad je riječ o tom bračkom marsovcu. Može odsvirat i otpjevat sve kroz čmar, opet će bit powerplay.

STRONGBOI / Honey Thighs

07/06/2020.

Novi alter ego južnoafričke djevojke vilinskog glasa, Alice Phoebe Lou.

DAVID HOLMES / Hope Is The Last Thing To Die

26/09/2021.

David Holmes u protestnom singlu uz veliku vokainu pomoć Raven Violet, poznate iz Holmesovog projekta Unloved.

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

Guess What / LESSONS IN SPACE

BICEP / Little White Earbuds

BAT FOR LASHES / Livestream at Home

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)