KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SAV koncert @ClubGhetto

Academia Club Ghetto, Split, subota 20/5/2017., od 22.00 h

Koncertno promoterska agencija „Repeta“ dovodi na turneju još jedan interesantan skandinavski bend a radi se o danskom bendu SAV.

Ovaj dvočlani bend čine Mija Milovic (sintisajzeri,vokal) i Lars Bech Pilgaard (gitara), prekaljeni ali još uvijek mladi pripadnici kopenhagenske alternativne pop-rock i jazz scene. Nakon završenog muzičkog konzervatorija Mija i Lars nastupaju kao članovi niza muzičkih sastava (Seaweed, SVIN, UFO, Slowburn, Kvindebandet, itd.), a svoje druženje okrunjuju formiranjem SAV-a. Za njih dvoje nema granice kada je u pitanju muzika koju prave. Dozvoljavajući da ih inspirira i vodi putovanje i sredina u koju dođu da nastupaju, Mija i Lars, jedno vokalom i sintisajzerom, a drugo na električnoj gitari, stvaraju često improviziranu muziku koja nadilazi žanrovske odrednice. Mijin predivni glas iznosi jaku emociju prelijevajući se sa zvucima sintisajzera i Larsove gitare na kojoj, kao jedan od najtalentiranijih eksperimentalnih gitarista Evrope izvlači gotovo apsurdne i bezobrazne gitarske bravure. Sežući od minimalnog ambijentalnog zvuka, preko jazz varijacija, new wave-a te povremeno i hard-core noise izraza, muzika SAV-a vas sa lakoćom uvlači u svoj otkačeni svet. Njihove sviračka kontemplacija surovo razgolićuje manire popularne kulture nudeći na uvid komentare na slike svakodnevnice kroz ono bazično, instiktivno i lično.

No show touched me the way SAV did. A humble thanks to both for flowing in such visceral way.

/Ogi, klub ŽIŽA/

Vanjski linkovi:
https://soundcloud.com/sav-music-1
https://www.youtube.com/watch?v=oqmB-7uKK5s
https://www.youtube.com/watch?v=b_UTA36CFgc
https://www.facebook.com/SAV-339670876101578
http://anatomy-of-sound.blogspot.si/2014/07/mija-milovic-denmark.html

autor: Vjeran Stojanac, 20/05/2017

, , ,

Vezane objave

Arhiva

DADAnti: promocija zbornika ‘DADANTI PESNICI’

12/07/2014.

Već redovno okupljanje članova udruge DADAnti, ovog će ponedjeljka biti realizirano uz gostovanje slam pjesnika i predstavnika udruge Poezin, Milana Mijatovića. Prisutnima će biti uručen gratis primjerak upravo objavljene zbirke DADANTI PESNICI u kojoj je zastupljeno devet umjetnika iz Hrvatske te četiri iz Srbije. Ukoliko Vas privlači poezija lišena akademske šturosti, posjetite ovaj događaj koji će se održati u ponedjeljak, 14. srpnja u klubu Ghetto, s početkom u 20.30 h.

Sara Renar // MKC 16.12.2016.

14/12/2016.

Ususret nastupu u splitskom Amfiteatru Doma mladih ( MKC-u ) 16.12. popričali smo o novom albumu i drugim zanimljivim stvarima s mladom kantautoricom Sarom Renar.

Austra u Močvari

13/06/2015.

Živa muzika predstavlja kanadski goth synth pop bend Austra. U srijedu 17.6. u zagrebačkom klubu Močvara. Za party poslije koncerta zaduženi su SUBS/TANZ.

24 sata kod Cure i Dečka!

13/01/2020.

#Jamuary24th – Orkestar dnevne sobe Cura i Dečko, glazbeno – zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac, svoj…

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin