KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

RADIONICA: Tehnika sitotiska

21.12.2023. / 15 h / Redakcija

LGBT centar Split vas poziva na radionicu sitotiska koja će održati u četvrtak, 21. prosinca, s početkom u 15 sati i to u prostoru Redakcije u Domu mladih (između Kluba Kocka i skejt parka)

Radionica je namijenjena svima onima koji žele doznati tajne sitotiska, tiskarske tehnike kojom se željeni motivi odnosno slike i sličice mogu otisnuti primjerice na komad tekstila poput majice ili platnene vrečice (cekera). Ista tehnika primjenjiva je za tiskanje motiva na papira, što otvara mogućnosti za kreaciju plakata, ilustracija i druge vizualne izričaje.

U okviru radionice prolaze se sve stitotiskarske faze — od pripreme sita pa i “nanošenja” samog motiva na sito do otiskivanja motiva na željenu površinu.

Event se realizira u okviru projekta “LGBT centar Split”. Projekt “LGBT centar Split” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EPG grantova.

autor: Kristina Tešija, 18/12/2023

Vezane objave

Arhiva

THE GASLIGHT ANTHEM (Tvornica kulture, 09.11.2014. Zagreb)

13/10/2014.

Sjećam se dana, kada mi je prijatelj obznanio Gaslight Anthem i kako sam prepoznao odmah svijetlo u njima. Kratki telefonski poziv, dođi do mene, imam strašan bend. Sjedili smo u njegovoj radnoj sobi i na prve zvuke pršteće gitare i sjete u glasu vokala skačemo glumeći sviranje rifova na zamišljenim gitarama. Šest godina nakon jesenskog popodnevnog oduševljenja u maloj radnoj sobi, The Gaslight Anthem dolaze nam u Hrvatsku, u Zagreb…

PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA MLADIH

07/08/2014.

U Splitu se programom koji će se održati 11. i 12. kolovoza po peti put obilježava Međunarodni dan mladih, a ove godine u organizaciji proslave surađuju udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist i Koalicija udruga mladih KUM, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita.

Još regionalnih izvođača na SuperUho Festivalu!

27/07/2015.

Još samo tjedan dana preostalo je do početka drugog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5. kolovoza u neobičajenom prostoru za festivalsku namjenu – velebnoj šibenskoj tvrđavi sv. Mihovil. Ovom prilikom SuperUho najavljuje pet novih izvođača nastavljajući niz vrsnih glazbenika kao predstavnika uzbudljvih žanrova. Riječ je o regionalnim imenima Harp Explosion, The Marshmallow Notebooks, Denis Katanec, Dok Analogx i Cloud 68.

Vikend Permakulture u Splitu

05/09/2023.

Primjeri dobre prakse, kvalitetne edukacije, ugodno druženje i što sa sobom nakon ljeta. Sve su to motivi zašto članovi udruge…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM