KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

POZIV: Sudjelujte u prikupljanju građe o Domu mladih

Sudjelujte u prikupljanju građe o Domu mladih kako bismo prikazali kulturnu raznolikost koja se tijekom godina razvijala u brojnim prostorima Doma mladih jer je ovo zadnja godina da imamo Dom mladih kakav trenutno poznajemo.

Duga i kompleksna povijest zgrade Doma mladih, koja nikada nije završena i u potpunosti privedena svojoj funkciji, potaknula je Platformu Doma mladih na osnivanje arhiva koji će sadržavati sve relevantne publikacije, brošure, tiskovine koje su tijekom godina producirane u samoj zgradi.

Prikupljanje i digitaliziranje građe je u trenutačnom periodu od iznimne važnost jer je planirana obnova Doma mladih najavljena za kraj 2024. godine kada će se svi korisnici morati preseliti u druge prostore što će označiti i novi period za Dom mladih koji je do sada bio dom suvremenoj kulturi u Splitu. Povratak u Dom je planiran nakon obnove, a izložba arhiva i digitalizacija građe je jedan od načina da se stručnoj i široj javnosti, ali i donositeljima odluka, vizualno prikaže važnost suvremene kulture i umjetnosti za lokalnu zajednicu.

Formiranje arhiva Platforma Doma mladih prepoznala je kao važan instrument u očuvanju organizacijskog pamćenja. Građu za arhiv već su ranije počeli prikupljati od članica PDM‑a, ostalih korisnika Doma te MKC‑a koji upravlja zgradom, ali sada to žele intenzivirati kako bi prije obnove zgrade mogli prikupiti što više materijala, a oni se često nalaze i u osobnim arhivima osoba koje djeluju ili su djelovale u Domu mladih te u privatnim albumima naših sugrađana.

Ukoliko posjedujete osobne fotogragfije, programe, plakate, ulaznice, fanzine, kataloge, postere, brošure, flajere, stickere, bedževe, fotografije, audio ili video građu ili slične materijale koji svjedoče o zadnjih 30 godina djelovanja u Domu mladih možete ih poslati u digitalnom obliku na mail program@pdm.hr ili se javiti za dogovor ukoliko želite predmete donirati u fizičkom obliku. Rok za slanje je 1. kolovoza 2024.

Digitalizacijom građe omogućit će se trajna pohrana i dostupnost javnosti, što je iznimno važno gledajući kontekst planirane obnove Doma mladih i seljenja trenutnih korisnika zgrade.

Prikupljeni materijali će, osim u digitalnom obliku, biti izloženi i na izložbi krajem godine čime će publika dobiti uvid u presjek događanja u Domu mladih u zadnjih 30 godina.

autor: Kristina Tešija, 25/05/2024

,

Vezane objave

Arhiva

Kako mediji pristupaju kulturi?

19:00–20:00 Srijeda 16.8.2023.

Hibridno radijsko-diskurzivno događanje u Razredu

4. DJEČJI OPEN STAGE — otvorena večer performansa

13/12/2023.

16.12.2023. / 18 h / Mala scena Malci ponovno imaju priliku pokazati svoje vještine! „Dječji Open stage“ je manifestacija pod…

Mavena poziva da se prijavite za izlaganje u 2024.

13/07/2023.

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetničko – kustoske suradnike na…

PRODUKCIJA 2023. u Galeriji MKC

10/06/2023.

Umjetnička akademija u Splitu i Multimedijalni kulturni centar Split pozivaju na otvorenje završne izložbe Slikarskog odsjeka, Produkcija 2023., koja se otvara u srijedu…

Tjedna rotacija

Arhiva

PHOSPHORESCENT / Revelator

MOBY / Play (1999)

Nilüfer Yanya / Like I Say (I Runaway)

TYCHO / Burning Man

PETER GABRIEL / Plays Live

NEW GONDOLIERS / Escape Town

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM