KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

PinkPantheress / Heaven Knows

15:00–16:00 Subota 9.12.2023.

Istovremeno nostalgični i futuristički y2k bengeri u izvedbi mlade PinkPantheress sa debija Heaven Knows sviraju kao album tjedna srijedom i subotom od 15h.

PinkPantheress najbolje je čudo TikToka. Njezin plan bio je ulogirati se na aplikaciju pod tajnim imenom i objaviti viralni tiktok kojim bi usput promovirala svoju glazbu. Taj plan se ostvario s numerama ”Passion”, ”Break it Off” i ”Pain” tijekom 2021. i tako se Victoria Beverly Walker proslavila pod imenom PinkPatheress.  Jedno vrijeme krila je svoje pravo ime i lice ali onda je u u pravom trenutku izašla iz sjene i predstavila se 2021. mixtapeom ”To Hell With It” pa sa vrlo kratkim EP-jem ”Take me home” godinu poslije. PP zvukom se većinom oslanja na sempliranje housea, drum’n’bassa i alt rocka te estetski utjelovljuje nostalgiju za ranim 2000-ima.
Samo ove godine PP pojavila se na albumu Skrillexa, soundtracku za Barbie movie te se lansirala u mainstream sada neizbježnom suradnjom s Ice Spice ”Boy’s a liar Pt. 2”.

PP oduvijek je vrlo razigrana u tekstovima i produkciji, no na ovom albumu ipak je nešto zrelija. Gličavi pjesmuljci zadržali su dašak lo-fi atmosfere s ”To Hell With It” no ovog puta puno više naginju ka r&b popu. PinkPantheress je glavna producentica na gotovo svakoj pjesmi, a pridružuju joj se Greg Kurstin (Adele, Paul McCartney, Foo Fighters), Danny L. Harle (Caroline Polachek, Dua Lipa), London on Da Track (Young Thug, Summer Walker), Bnyx (Travis Scott, Drake)…  Njezin česti suradnik Mura Masa prisutan je na većini pjesama ali u ulozi ”dodatnog” producenta.

Heaven Knows puno obećava za budućnost ove 22-godišnjakinje.

Tracklist:

 1. Another Life (ft. Rema)
 2. True Romance
 3. Mosquito
 4. The Aisle
 5. Nice to Meet You (ft. Central Cee)
 6. Bury Me (ft. Kelela)
 7. Internet Baby (Interlude)
 8. Ophelia
 9. Feel Complete
 10. Blue
 11. Feelings (Demo)
 12. Capable of Love
 13. Boy’s a Liar Pt. 2 (ft. Ice Spice)

autor: Mihaela Lubina, 05/12/2023

, ,

Vezane objave

Arhiva

Dente / Canzoni per metà

22/11/2016.

Najnoviji album najznačajnijeg talijanskog kantautora mlađe generacije u kojem se vraća zvuku s početka karijere.

BRIAN WILSON / No Pier Pressure (2015.)

27/04/2015.

“No Pier Pressure” je u prvom redu pitak i slušljiv album, realiziran kroz čak i za Wilsona katkad neuobičajene aranžmane, no svi elementi njegovog zaštitnog znaka su i dalje prisutni: nebeski lijepe melodije, skladne vokalne harmonije, te prigušeni klavirski akordi koji unatoč lepršavoj fluidniosti sasvim solidno nose čitavu glazbenu i vokalnu nadgradnju. Možete ga koristiti kao pozadinski soundtrack za nadolazeće ljeto, mada po mojem mišljenju ovo ostvarenje zaslužuje mnogo više od usputnog preslušavanja putem mp3 playera ili smartphonea dok ležite na nekoj prenapućenoj plaži, omamljeni žarenjem sunca i hipnotičkim polusnom prožetim svim tim ljetnim žamorom. Jednu vam takvu mogućnost nudi i aktualno izdanje KLFM-ovog albuma tjedna!

THE CACTUS CHANNEL / Stay A While

15:00–16:00 Srijeda 3.1.2018.

Siječanjska depresija zaslužuje jedan ovakav album tjedna. Odvrnite ovu srijedu i subotu u 15:00h ovaj stream i momentalno zaboravite na sivilo, zimu, minus na računu. Sjetite se onih dobrih stvari…

BON IVER / i,i

15:00–16:00 Srijeda 14.8.2019.

Bon Iver u četiri godišnja doba. Zimska For Ema, proljetni Bon Iver, vibrantno ljetni 22 i na rubu jeseni, I comma I. Album službeno vani 30. kolovoza, digitalno izdanje nekoliko tjedana prije.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM