KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MADLIB / Sound Ancestors

15:00–16:00 Srijeda 3.2.2021.

Veliki Madlib uz logistički poguranac Four Tet-a.

Za Madliba definitivno možemo reći da se najbolje snalazi u kolaboracijskim projektima. Nedavno je izdao Pardon My French s Kariem Rigginsom pod nazivom Jahari Massamba Unit, a sada u suradnji s Four Tetom izdaje ovaj jako kvalitetan projekt. Zvuk nešto ispoliraniji nego što očekujemo od Madliba ali to mu daje određenu zanimljivost i karakterističnost. Madlib kao kreativni motor, a Four Tet kao inžinjer strojarstva koji se brine da je svaki kotačić podmazan i da krajnji rezultat ima određenu konzistentnost i konkretnost.

Kieren Hebden: “I was listening to some of his new beats and studio sessions when I had the idea that it would be great to hear some of these ideas made into a Madlib solo album … arranged into tracks that could all flow together in an album designed to be listened to start to finish … we decided to work on this together with him sending me tracks, loops, ideas and experiments that I would arrange, edit, manipulate and combine. I was sent hundreds of pieces of music over a couple of years.”

 1. There Is No Time (Prelude)
 2. The Call
 3. Theme De Crabtree
 4. Road Of The Lonely Ones
 5. Loose Goose
 6. Dirtknock
 7. Hopprock
 8. Riddim Chant
 9. Sound Ancestors
 10. One For Quartabê / Right Now
 11. Hang Out (Phone Off)
 12. Two for 2 – For Dilla
 13. Latino Negro
 14. The New Normal
 15. Chino
 16. Duumbiyay

autor: petar, 01/02/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

BATTLES / La Di Da Di / warp

22/09/2015.

Ritam je ponovo glavna misao koja pokreće ova ludi bend i ta golema kanta hladne vode koje ćemo, sa uživanjem, prosuti po nama i vama..ovu srijedu i subotu u 15.00 h. Moramo se svi skupa dobro trgnuti i pustiti tu rijeku ritma da nas nosi.

MILDLIFE / Automatic

15:00–16:00 Subota 26.9.2020.

Još jedan glabeni dragulj koji potvrđuje da nije ova 2020. za baciti…

THE PASTELS / SLOW SUMMITS

03/06/2013.

Izgleda da je 2013. godina neočekivanih i iznenađujućih povrataka. Na svojem je početku iznjedrila dva desetljeća očekivani m b v sastava My Bloody Valentine (upravo tako – od objave Lovelessa je prošlo više od dvadesetidvije godine), da bi pred sam nastup ljeta iz rukava izvukla još jedan predugo očekivani uradak, Slow Summits glasgovskih The Pastelsa.

APOLLO BROWN / Thirty Eight (Mellomusic 2014.)

27/05/2014.

Apollo Brown, u svom sinematičnom mixu semplova blaxploitation zvuka 70ih, pucketanja vinila, statičkog elektriciteta i svega ostalog što jedan skoro pa klasični hip-hop album izdvaja iz stereotipa debelih lančuga oko vrata i šištanja “nabijen te” versa kroz zlatne zubne navlake.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin