KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

MADLIB / Sound Ancestors

15:00–16:00 Srijeda 3.2.2021.

Veliki Madlib uz logistički poguranac Four Tet-a.

Za Madliba definitivno možemo reći da se najbolje snalazi u kolaboracijskim projektima. Nedavno je izdao Pardon My French s Kariem Rigginsom pod nazivom Jahari Massamba Unit, a sada u suradnji s Four Tetom izdaje ovaj jako kvalitetan projekt. Zvuk nešto ispoliraniji nego što očekujemo od Madliba ali to mu daje određenu zanimljivost i karakterističnost. Madlib kao kreativni motor, a Four Tet kao inžinjer strojarstva koji se brine da je svaki kotačić podmazan i da krajnji rezultat ima određenu konzistentnost i konkretnost.

Kieren Hebden: “I was listening to some of his new beats and studio sessions when I had the idea that it would be great to hear some of these ideas made into a Madlib solo album … arranged into tracks that could all flow together in an album designed to be listened to start to finish … we decided to work on this together with him sending me tracks, loops, ideas and experiments that I would arrange, edit, manipulate and combine. I was sent hundreds of pieces of music over a couple of years.”

 1. There Is No Time (Prelude)
 2. The Call
 3. Theme De Crabtree
 4. Road Of The Lonely Ones
 5. Loose Goose
 6. Dirtknock
 7. Hopprock
 8. Riddim Chant
 9. Sound Ancestors
 10. One For Quartabê / Right Now
 11. Hang Out (Phone Off)
 12. Two for 2 – For Dilla
 13. Latino Negro
 14. The New Normal
 15. Chino
 16. Duumbiyay

autor: petar, 01/02/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Mac DeMarco / Another One – Some Other Ones

24/08/2015.

Talentirani kanadski singer-songwriter Mac DeMarco objavio je ‘Another One’ mini album. Uglavnom sam ga je odsvirao i producirao, u maniri pravog lo-fi meštra. Kao bonus u rubrici ‘Album tjedna’ slušamo njegovu kolekciju instrumentala pod nazivom ‘Some Other Ones’, također izdanu ove godine. Mmm, savršeni soundtrack babljeg ljeta. Jizz Jazz !

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD / Polygondwanaland

15:00–16:00 Srijeda 22.11.2017.

Istina, nisu prvi koji dijele svoju glazbu besplatno ali ovdje se dijeli i umjetničko vlasništvo nad jednim od najuzbudljvijih izdanja 2017. Zato, pročitajte KGLW manifesto i zgrabite ovo dok je hot

THE WEDDING PRESENT / Українські Виступи в Івана Піла

27/01/2014.

Album iz ’89 kao album tjedna? Zbog svog ukupnog kolorita, kozmopolitske ideje, vanvremenskog sadržaja i bitnosti u ovom trenu, Ukrajinske narodne pjesme onako kako su to te 1989. odsvirali Wedding Present za stanovitog gospodina Peel-a. Album tjedna nadalje definiramo kao pointer na stvarnost a ne površno grabljenje u izlog sa novim izdanjima.

Brian Fallon // Sleepwalkers ( Island Records, 2018. )

21/03/2018.

Motown iz jukeboxa uz izblijedjeli jeans…

Tjedna rotacija

Arhiva

L’Impératrice / Tako Tsubo

BADI ASSAD / Chameleon (1998)

ŽEN / Uroni u san

FRIENDLY FIRES / Bugged Out!

BRYAN FERRY / Live at the Royal Albert Hall

Zidar Betonsky: Proces Protokol (2011.)