KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Komunalna soba: Norac/Pavičić/Dožić

18:30–19:00 Utorak 17.8.2021.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s triom Norac/Pavičić/Dožić razgovarali smo o njihovoj suradnji te izvedbama u različitim prostornim i produkcijskim uvjetima.

Komunalna soba u svom se trećem izdanju održala 1. srpnja u prostoru Maksimirske ulice 28, gdje neformalno djeluje zajednica prijatelja, suradnika, dizajnera, umjetnika i freelancera. Kolektiv, koji čine glazbenik Branimir Norac, novomedijski umjetnik Tin Dožić i svestrana autorica Mirna Pavičić, na FacebookLive-u predstavili su uživo snimane instrumentalne loopove koje elektroničkom intervencijom tvore višekanalni zvučni krajolik. Glazbenu kompoziciju Pavičić je nadograđivala svojim analognim projekcijama. Tim povodom, uz kraće segmente snimki sa srpanjske probe, razgovarali smo o njihovoj suradnji te izvedbama u različitim prostornim i produkcijskim uvjetima.

Kulturpunktova komunalna soba je serija muzičkih i multimedijalnih izvedbi uživo koje ugošćava redakcija portala Kulturpunkt.hr. Izvedbe su dostupne na Kulturpunktovoj Facebook stranici u kategoriji videa.

Snimanje i priprema podcasta: Martina Kontošić.
Naslovna fotografija: Andrea Radmanić, ZEZ festival 2018.
Vizual Kulturpunktove komunalne sobe: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 16/08/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Luana Lojić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 30.11.2021.

U Kulturpunktovom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Luane Lojić popraćene razgovorom o odnosu improvizacije i umjetničkog rada i njezinoj metodi “orkestriranja” tabova.

Improvizacije: Norac i Kovačić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 27.4.2021.

Prvi dio podcasta s Branimirom Norcem i Anom Kovačić donosi improviziranu izvedbu s razgovorom o glazbenom obrazovanju i otvorenosti akademske glazbe za eksperiment.

Audio vodstvo: Crvena škola

18:30–19:00 Utorak 16.3.2021.

U Galeriji Filodrammatica postavljena je izložba Crvena škola književnice Dubravke Ugrešić, temeljena na jugoslavenskim školskim početnicama.

Komunalna soba: Toni Starešinić

18:30–19:00 Utorak 11.1.2022.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s Tonijem Starešinićem razgovarali smo o njegovim glazbenim početcima, jazzu i uvjetima na sceni.

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

SLEEPYHEADS / We’re OK (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM