KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Komunalna soba: Norac/Pavičić/Dožić

18:30–19:00 Utorak 17.8.2021.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s triom Norac/Pavičić/Dožić razgovarali smo o njihovoj suradnji te izvedbama u različitim prostornim i produkcijskim uvjetima.

Komunalna soba u svom se trećem izdanju održala 1. srpnja u prostoru Maksimirske ulice 28, gdje neformalno djeluje zajednica prijatelja, suradnika, dizajnera, umjetnika i freelancera. Kolektiv, koji čine glazbenik Branimir Norac, novomedijski umjetnik Tin Dožić i svestrana autorica Mirna Pavičić, na FacebookLive-u predstavili su uživo snimane instrumentalne loopove koje elektroničkom intervencijom tvore višekanalni zvučni krajolik. Glazbenu kompoziciju Pavičić je nadograđivala svojim analognim projekcijama. Tim povodom, uz kraće segmente snimki sa srpanjske probe, razgovarali smo o njihovoj suradnji te izvedbama u različitim prostornim i produkcijskim uvjetima.

Kulturpunktova komunalna soba je serija muzičkih i multimedijalnih izvedbi uživo koje ugošćava redakcija portala Kulturpunkt.hr. Izvedbe su dostupne na Kulturpunktovoj Facebook stranici u kategoriji videa.

Snimanje i priprema podcasta: Martina Kontošić.
Naslovna fotografija: Andrea Radmanić, ZEZ festival 2018.
Vizual Kulturpunktove komunalne sobe: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 16/08/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Žene minorne spekulacije: sekvenca III

18:30–19:00 Utorak 2.3.2021.

O dream machine sekvenci projekta “Žene minorne spekulacije”, baziranom na neolitskoj figurini, govori multimedijalna umjetnica Nicole Hewitt.

Improvizacije: Manja Ristić

18:30–19:00 Utorak 14.9.2021.

Slušamo kompoziciju wizard dreams of roses Manje Ristić, skladanu posebno za ovu prigodu i popraćenu razgovorom o Ristićinom glazbenom djelovanju.

Improvizacije: Dora Fodor

18:30–19:00 Utorak 13.4.2021.

Donosimo ulomke iz dviju izvedbi glazbenice i novomedijske umjetnice Dore Fodor, popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom raznovrsnom radu.

Audio vodstvo: Tražeći nju

18:30–19:00 Utorak 3.8.2021.

Sabina Mikelić provela nas je kroz izložbu Tražeći nju koja se bavi osjećajem pripadanja kod žena koje su imigrirale u Nizozemsku.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin