KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

JIM O’ROURKE / Simple Songs

Na Drag City najavi albuma pišu ovo “There ARE no simple songs — only simple people. And since guns don’t kill people, Simple Songs will have to do. Super-sweet terrorism from our very own latter-day Spector!”

jrourke

O Jim O’Rourkeu je teško pisati. Pogotovo kad te ovako bezazleno i teleći gleda sa gornje slike. Bez kopanja po njegovoj prebogatoj glazbeno-produkcijskoj povijesti, poznavanja njegovog finog glazbenog senzibilteta u ogromnom žanrovskom rasponu suradnji, od ambient i noise projekata poput Merzbow do šećerno slatkih obrada Burt Bacharacha, jasno je da je Jim neki dobar čovjek.

I takvu glazbu i radi.

Kao najava i sukus novog albuma, na matičnom labelu Drag City, stoji napisano “There ARE no simple songs — only simple people. And since guns don’t kill people, Simple Songs will have to do. Super-sweet terrorism from our very own latter-day Spector!”

I to je baš to, satari nas Jime svojim lejerima harmonija i pokaži svima onima koji se smatraju singeri songwriteri što to u stvari znači.

Srijeda i subota u 15.00.

Friends With Benefits 5:25
That Weekend 3:15
Half Life Crisis 4:42
Hotel Blue 3:21
These Hands 3:13
Last Year 5:47
End of the Road 5:33
All Your Love 6:22

autor: el5egundo, 20/05/2015

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

EDDIE CHACON / Sundown (2023.)

15:00–16:00 Srijeda 17.1.2024.

Balearic soul za napaćene duše

TEENAGE FANCLUB / Here

13/09/2016.

Teenage Fanclub imaju novi album prepun pop dragulja i poslastica (zar ste sumnjali??), a mi ga velikodušno dijelimo sa vama ove srijede i subote u kategoriji album tjedna KLFM radija!!

MARC ALMOND / The Velvet Trail

16/03/2015.

‘The Velvet Trail’ je, unatoč suradnji s Chrisom Braideom prvi autorski album Marca Almonda nakon punih pet godina. To ne znači da u međuvremenu odrađene kolaboracije nemaju svoju vrijednost, no lijepo je znati da ovaj vrsni autor iznova drži ključeve karijere u vlastitim rukaama. Čak i ako ovaj album doživimo kao neku vrstu rekapitulacije dosadašnjeg stvaralaštva, pa i moguće podvlačenje crte pred otvaranje nove faze ili pak ono dugo najavljivano povlačenje s glazbene scene, neki se detalji jednostavno ne mogu ignorirati: radiofoničnost i pop pitkost koji ne umanjuju originalnost i lucidno zamišljen koncept, već naprotiv. U rečeno se uvjerite preslušavajući aktualni Album tjedna; ‘The Velvet Trail’!

FABIANA PALLADINO / Fabiana Palladino

15:00–16:00 Subota 27.4.2024.

Konačan izlazak iz sjene donosi profinjen pop album

Tjedna rotacija

Arhiva

BETH GIBBONS / Lives Outgrown

FLEETWOOD MAC / Rumors (1977)

beabadoobee / Take A Bite

DAFT PUNK / Teachers

U.S GIRLS / Lives

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM