KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Indirekt, festival za sladokusce, objavio potpuni line up!

Ovogodišnji, četvrti po redu festival nezavisne umjetnosti smješten u Umagu, održat će se od 17. do 18. lipnja na jedinstvenoj lokaciji u kampu Veli Jože, blizu savudrijskog svjetionika – ujedno i simbola samog festivala. Zavučen u šumi, u hladu borova, tik uz more, najbolje je čuvana tajna, pravo skriveno blago domaće festivalske karavane. Indirekt je mali festival koji nikoga ne ostavi ravnodušnim, a njegova je posebnost intimna obiteljska atmosfera i nepostojeće granice između izvođača i publike. Posjetitelje će oduševiti Žen, Izae, The Black Room, Halftones, Middlemist Red, Karmakoma, Alex Kelman, s dodatnim pojačanjima.

12804851_786028438164583_6540662725271698055_n

Ovogodišnji, četvrti po redu festival nezavisne umjetnosti smješten u Umagu, održat će se od 17. do 18. lipnja na jedinstvenoj lokaciji u kampu Veli Jože, blizu savudrijskog svjetionika – ujedno i simbola samog festivala. Zavučen u šumi, u hladu borova, tik uz more, najbolje je čuvana tajna, pravo skriveno blago domaće festivalske karavane. Indirekt je mali festival koji nikoga ne ostavi ravnodušnim, a njegova je posebnost intimna obiteljska atmosfera i nepostojeće granice između izvođača i publike.

Indirekt je do sada ugostio predstavnike indie scene među kojima su nastupali i riječki Jonathan, splitska kantautorica Lovely Quinces, ženski trio Punčke, mađarski The Kolin, VVhile, The Chweger… a ove godine s line up-om smo se proširili i do ‘Majke Rusije’.

Posjetitelje će oduševiti Žen , Izae, The Black Room, Halftones, Middlemist Red, Karmakoma, Alex Kelman,s dodatnim pojačanjima.

Fugu Mango Fugu Mango

S velikim leptirićima u trbuhu iščekujemo nastup belgijskih plesnih gurua FúGú Mango. Ovaj art-pop kolektiv u svojoj umjetničkoj viziji na cool način isprepliće tradicionalne afričke ritmove, višestruke vokalne dionice i futurističku estetiku popa. Na pozornici se ne libe pokazati svo umijeće plesa te svojom glazbom prenose priču svima onima koji slušaju. Zasigurno će se svidjeti mnogima u publici, posebice fanovima Talking Headsa ili Everything Everything-a. No, usporedbe ne volimo, stoga je najbolje da se u njihovu posebnost uvjerite sami. Kako? Pa dolaskom na Indirekt naravno. A nakon Umaga, moći ćete ih slušati i u Zagrebu, na Inmusic festivalu.

ROLO ROLO

ROLO je projekt tri splitska glazbenika različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi, Beta Bombe), koji su svoj materijal prvi put prezentirati na manifestaciji KLFM – Radio na cesti. Instrumentarij benda čine bubanj, bas, gitara i ostala elektronička pomagala. Nedavno su usnimili svoja suzvučja na traku u studiju, uživo na Marjanu, u parku prirode. Kad se troje ljudi tako dobro skuže, glazba koju isporučuju mora biti magična i ovaj album sigurno postaje bitan marker na glazbenoj lenti lokane splitske, ali i regionalne glazbene scene.

Brothers In Law (lijevo) i Comaneci (desno) Brothers In Law (lijevo) i Comaneci (desno)

Suradnja festivala s Italijom, bila je samo pitanje vremena, a ove godine ona je i zemlja partner. Stoga, Indirekt pozornicom prošetat će se i dva talijanska benda.

Brothers In Law projekt je dvojice šogora Giacoma Stolzinija i Nicole Lampredija, a s radom su počeli čim im se priključio bubnjar Andrea Guagneli. Snimili su album ‘Hard Times For Dreamers’ 2013. godine te počeli turneju s bendovima poput Slowdivea, Dum Dum Girls, Neon Indian, Hozier, itd. Danas bend broji i četvrtog člana, Lorenza Musta na basu, a samim time dobili su i puniji sound. Zvonka gitara i blještav zvuk, prizivaju tamna tinejdžerska vremena, predgrađa i ljubav – riječi su kojima bend opisuje svoj zvuk.

Drugi Talijani skrivaju se iza imena Comaneci, a radi se o bendu koji je sa svojim radom počeo još 2005. godine. Osnovali su ga Francesca Amati i Andrea Carella, a pridružuje im se čelist Jenny Burnazzi. Od 2009. do 2012. svirali su u Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Grčkoj, Danskoj, Sjedinjenim Državama, Ukrajini… Ma svugdje. Nakon gotovo dvije godine rada izdali su album Uh!, u kojem se može osjetiti koliko je bend napredovao zahvaljujući brojnim odrađenim koncertima i potrazi za što osobnijim smjerom u skladanju glazbe. Ukratko, bend koji je metodom ‘prvi mačići se u vodu bacaju’ pronašao svoj vlastiti sound.

a good mistake

Šećer za kraj, mladi je bend iz naše rodne grude, kojim nastavljamo promovirati domaće snage. A Good Mistake, tročlani pop-grunge bend iz Umaga čine Goran Balaban (vokal i gitara), Darko Miloš (bass gitara) i Martin Purišić (bubanj). AGM kao ideja nastao je u baru gdje su se dvoje stranaca upustili u otvoreni razgovor o glazbi i shvatili da imaju slične ukuse te da slušaju gotovo sve! Vole reći da su se pjesme stvarale same i da sadrže udio svih glazbenih stilova te ne vole biti usmjereni u jednome pravcu pošto su i sami šaroliki. Nakon šestomjesečnog rada na vokalu, gitari i bass gitari, dvojac pronalazi bubnjara i u kratkom roku počinju formirati pop-grunge zvuk sa kojim nam se žele prestaviti. Kao uzore navode Incubus, Pearl Jam, Ramones i Nirvanu.

Ako još niste pravo je vrijeme da si na glazbenoj karti zacrtate Indirekt festival, jer tamo gdje granica razdvaja, glazba spaja.

autor: Gaal, 24/05/2016

Vezane objave

Arhiva

Predstavljanje Indirekt festivala – drugi dio

18:00–19:00 Četvrtak 23.5.2019.

Još se niste odlučili gdje provesti prvi tjedan u lipnju? Odgovor vam donosimo u emisiji predstavljajući drugi dio line upa…

77 dana ljeta

23/03/2016.

Ima evo već i dva tjedna kako je mala KLFM delegacija posjetila Tisno kako bi prisustvovala pressici povodom ovogodišnje festivalske…

Četvrti ISPOD BINE, sound art festival u Domu mladih u Splitu

29/10/2019.

Dom mladih, Split, 04 – 11/11/2019

Svjetionik nezavisne umjetnosti svijetli po četvrti put.

19/02/2016.

Festival nezavisne umjetnosti – istarski Indirekt, nastavlja svoju misiju otkrivanja skrivenih bisera domaće i strane indie scene. Od 17. do 18. lipnja, u pitoresknom Umagu, nastavlja se druženje u prijateljskoj atmosferi, pozitivnim ritmovima te nezaobilaznim umjetničko – književnim programom.

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop