KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Dora Fodor

18:30–19:00 Utorak 13.4.2021.

Donosimo ulomke iz dviju izvedbi glazbenice i novomedijske umjetnice Dore Fodor, popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom raznovrsnom radu.

Novomedijska umjetnica i glazbenica Dora Fodor na zagrebačkoj se postžanrovskoj sceni posebno ističe svojom improvizatorskom svestranošću i vokalnom spretnošću. Njeno glazbeno djelovanje, uglavnom bazirano na improvizaciji uživo, zasad je pretežito vezano za niz privremenih suradnji i solo projekata, raspon kojih govori o izuzetno raznovrsnom i istraživanju naklonjenom glasu. Fodor se tako s istom lakoćom snalazi u klupskom kontekstu – primjerice, u nastupima s gitaristom Valentom Samardžijom – ali i u slobodnoj interakciji s džez muzičarima poput Krune Levačića i Luke Čapete. Fodorino umjetničko djelovanje također je u velikoj mjeri vezano za glas i vokalnu improvizaciju, kao i za sjecišta performansa i eksperimentalnog pjesništva, dok njezin diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti, realiziran u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, produžuje te interese u polje tehnika sonifikacije i primjene različitih tehnologija u području zvuka. U novoj epizodi ovog podcasta donosimo ulomke iz dvije Fodorine izvedbe popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom glazbenom i umjetničkom djelovanju.

Podcast je snimljen u Kulturnom centru Mesnička, a snimio ga je i obradio Lujo Parežanin.

Autor prateće fotografije je Ernest Mazarekić.

Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 11/04/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Može više! Mora više!

18:30–19:00 Utorak 24.11.2020.

Multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević proveo nas je kroz video instalaciju Može više! Mora više! postavljenu u Galeriji Prozori.

Pank pankericama!

18:30–19:00 Utorak 2.2.2021.

Emisija je pokušaj da se otvori prostor diskusije i problematizira pozicija cura u panku.  

Zvučni eseji: Transformacija medija – zvuk

18:30–19:30 Utorak 22.12.2020.

Kroz suvremeni radio, pristupe produkciji podcasta i različite zvučne forme provode nas Kristina Tešija, Srđan Laterza i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Proza iz pera pjesnika

18:30–19:00 Utorak 8.6.2021.

Kako su nastale i kako zvuče kratke priče beogradskog pjesnika Danila Lučića.

Tjedna rotacija

Arhiva

DARKSIDE / Spiral

THE SHAMEN / Boss Drum (1992)

JAMES BLAKE / Say What You Will

SETH TROXLER / Rhythm Control

DON ELLIS / Tears of Joy (1971)

SIKTER / My Music (2005)