KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Dora Fodor

18:30–19:00 Utorak 13.4.2021.

Donosimo ulomke iz dviju izvedbi glazbenice i novomedijske umjetnice Dore Fodor, popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom raznovrsnom radu.

Novomedijska umjetnica i glazbenica Dora Fodor na zagrebačkoj se postžanrovskoj sceni posebno ističe svojom improvizatorskom svestranošću i vokalnom spretnošću. Njeno glazbeno djelovanje, uglavnom bazirano na improvizaciji uživo, zasad je pretežito vezano za niz privremenih suradnji i solo projekata, raspon kojih govori o izuzetno raznovrsnom i istraživanju naklonjenom glasu. Fodor se tako s istom lakoćom snalazi u klupskom kontekstu – primjerice, u nastupima s gitaristom Valentom Samardžijom – ali i u slobodnoj interakciji s džez muzičarima poput Krune Levačića i Luke Čapete. Fodorino umjetničko djelovanje također je u velikoj mjeri vezano za glas i vokalnu improvizaciju, kao i za sjecišta performansa i eksperimentalnog pjesništva, dok njezin diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti, realiziran u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, produžuje te interese u polje tehnika sonifikacije i primjene različitih tehnologija u području zvuka. U novoj epizodi ovog podcasta donosimo ulomke iz dvije Fodorine izvedbe popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom glazbenom i umjetničkom djelovanju.

Podcast je snimljen u Kulturnom centru Mesnička, a snimio ga je i obradio Lujo Parežanin.

Autor prateće fotografije je Ernest Mazarekić.

Vizual: Klasja Habjan

autor: kulturpunkt, 11/04/2021

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Norac i Kovačić (II. dio)

18:30–19:00 Utorak 11.5.2021.

U drugom dijelu podcasta s Branimirom Norcem i Anom Kovačić donosimo novu izvedbu popraćenu razgovorom o iskustvu zajedničkog sviranja i vrednovanju uspjelosti improvizacije.

Audio vodstvo: Dimitrije Bašičević Mangelos

18:30–19:00 Utorak 28.9.2021.

Kustosica Branka Stipančić vodi nas kroz opus gorgonaša Dimitrija Bašičevića Mangelosa.

Audio vodstvo: Otoci utopije

17:00–17:30 Utorak 9.8.2022.

Umjetnik Marko Marković pulsku izložbu temelji na desetogodišnjem istraživačkom radu o samoorganiziranim zajednicama.

Audio vodstvo: Collo

17:00–17:30 Utorak 23.8.2022.

Ines Borovac vodi nas kroz višeslojni multimedijalni rad na izložbi Collo propitujući rodne uloge u tradicionalnom južnoslavenskom plesu.

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM