KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Audio vodstvo: Žene minorne spekulacije: sekvenca III

17:00–17:30 Utorak 17.5.2022.

O trećoj sekvenci projekta Žene minorne spekulacije govori multimedijalna umjetnica Nicole Hewitt, nagrađena za istoimeni eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma.

Na 31. Danima hrvatskog filma film Žene minorne spekulacije Nicole Hewitt proglašen je najboljim eksperimentalnim radom, uz objašnjenje žirija kako se radi o ‘ambicioznom, slojevitom i intermedijalnom djelu u formi vizualnog i zvučnog eksperimenta‘. Film je nastao u Pangolinovoj produkciji i u suradnji s Ivanom Slipčevićem (slika i zvuk), Hrvoslavom Brkušić (montaža), Hrvojem Nikšićem (glazba) i Vidom Guzmić (istraživanje i podrška).

Tim povodom podsjećamo na treću sekvencu ovog projekta koji je početkom 2021. bio predstavljen u Ateljeima Žitnjak u Zagrebu. Polazišna točka projekta započetog 2015. godine neolitska je figurina iz Podunavlja, a razvija se kroz različite audiovizualne forme, poeziju, crteže i malu plastiku. Treću sekvencu autori_ce nazivaju dream machine, “podsvijest filma”, koja je fragmentirana kao i krhotine keramike od koje je sve počelo. O projektu je govorila Nicole Hewitt.

Montaža zvuka i zvučnog rada: Nicole Hewitt i Ivan Slipčević
Snimila i govorni dio uredila: Martina Kontošić

autor: kulturpunkt, 17/05/2022

, , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Luana Lojić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 30.11.2021.

U Kulturpunktovom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Luane Lojić popraćene razgovorom o odnosu improvizacije i umjetničkog rada i njezinoj metodi “orkestriranja” tabova.

Cosplay ili kako izvesti lik?

18:30–19:00 Utorak 31.8.2021.

S umjetnicom i studenticom glume Karlom Aračić o cosplayu i hrvatskoj cosplay zajednici razgovarala je Petra Sever.

Kulturpunkt u eteru: O radu i odmoru

17:00–17:30 Utorak 9.1.2024.

Nova epizoda Kulturpunkta u eteru govori o uvjetima u kojima djeluju i žive radnici u civilnom sektoru te samostalni umjetnici i umjetnice.

Audio vodstvo: Priroda ne podnosi prazninu, a možda ni ja

17:00–17:30 Utorak 31.5.2022.

U kreativnom hubu Prostor Ivana Filip otvorila je izložbu naziva Priroda ne podnosi prazninu, a možda ni ja, a bavi se odnosom između ljudskih i neljudskih životinja.

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

NICK DRAKE / Five Leaves Left (1969)

IDLES / Grace

SUPERPITCHER / Influences (R)

PEARL JAM / Give Way

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM