KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Audio vodstvo: “Snovid otiskanih glasova” Radisava Stijovića

17:00–17:30 Utorak 9.7.2024.

Snovid otiskanih glasova, izložba crnogorskog umjetnika Radisava Stijovića otvorena 6. srpnja u splitskom Prostoru je umjetničko-istraživački projekt koji nastoji oživjeti sjećanje o zajednici autorica_a (Mare Radonjić, Luce Rosandić, Ružice Markotić i drugih) ilegalnih tehnika Splita tokom Narodnooslobodilačke borbe.

Služeći se memoarskom građom i arhivskom periodikom, projekt mapira mjesta nekadašnjih ilegalnih tehnika u samom gradu, a na tragu radikalne medijske arheologije, sagledava takozvane mrtve medije u kontekstu ilegalnih tehnika Splita: pamfleti, proglasi i kratki novinski listovi, štampani na šapirografu i/ili geštetneru.

Uzimajući teorijske pozajmice od Saidiye Hartman i Donne Haraway, rad će umjetničko istraživanje dovesti u hibridnu vezu sa spekulativnim narativima, kako bi bacio svijetlo na vrijednost ovih rubnih glasova i ispitao specifičnost reproduktivnog rada i diy tiskarskog izraza kao mogućih sredstva otpora.

Radisav Stijović rođen je 1999. godine u Kotoru. Umjetničkoj praksi pristupa iz pozicije radoznalosti i autodidaktizma, a radove najčešće realizira u medijima video instalacije, teksta i grafike u proširenom polju. Tematske preokupacije njegovog rada vežu se za ranjivost i poroznost, konfrontacije s tehnologijom i zanemareni rad.

Diplomirao je grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, UCG. Studijski je boravio na Vilinijuškoj akademiji umjetnosti, Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i Studiju dizajna, AF u Zagrebu. Član je eksperimentalnog grafičkog kolektiva Treća ruka. Sudjelovao je na više grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

autor: kulturpunkt, 09/07/2024

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Komunalna soba: Toni Starešinić

18:30–19:00 Utorak 11.1.2022.

U sklopu programa Kulturpunktove komunalne sobe s Tonijem Starešinićem razgovarali smo o njegovim glazbenim početcima, jazzu i uvjetima na sceni.

Audio vodstvo: Platforma za eksperiment 3.1

17:00–17:30 Utorak 27.12.2022.

Članice Platforme za eksperiment govore o izložbi u splitskom Prostoru koja problematizira prostorno-tjelesno zagađenje u periodu turističke sezone.

Audio vodstvo: Skoplju

17:00–17:30 Utorak 13.12.2022.

Boris Bakal vodi nas kroz izložbu Bacača sjenki Skoplju, posvećenoj tom gradu i njegovoj obnovi nakon potresa 1963. godine.

Improvizacije: Marina Horvat

17:00–17:30 Utorak 3.5.2022.

U novoj epizodi donosimo izvedbe harmonikašice Marine Horvat popraćene razgovorom o njenom glazbenom obrazovanju i specifičnostima njenog intrumenta.

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

NU GUINEA / Dekmantel

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM