KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Amygdala

20:00–23:00 Četvrtak 8.11.2018.

Emocije koje proživljavamo reagirajući na glazbu uključuju strukture duboko u primitivnim, reptilskim područjima vermisa malog mozga i amigdali – centru za obradu emocija.

Amigdala je odgovorna za to kako doživljavamo glazbu. Informacija o muzičkom tonu prvo stiže u amigdalu koja priziva potisnuta sjećanja na osnovu kojih mi doživljavamo emocije zbog onoga što čujemo. Zato nam jedna vrsta muzike prija, dok nam druga para uši, a neka treća u nama izaziva melankoliju, nježna raspoloženja ili prisjećanje na trenutke koji su prošli.

Nego, u večerašnjem izdanju emisije (ne)popularne glazbe, između ostalog, slušat ćemo odabrane pjesme s novog albuma Matthewa Deara, kao i stvari sa kompilacije Studio Barnhus Volym 1 iza koje stoji švedski producent i DJ Axel Boman.

autor: Ante Marković, 08/11/2018

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Beck

27/02/2014.

‘Morning phase’, nastavak omiljenog albuma ‘Sea change’ iz 2002.konačno je i službeno vani, a kako stoje stvari još jedno Beckovo novo izdanje nećemo morati predugo čekati. Družimo se uz odabranu glazbu večeras od 20 sati.

Electronic Beats

07/11/2013.

Demos – emisija (ne)popularne glazbe večeras od 2o sati najavljuje Yo La Tengo koncert te Electronic Beats Festival, premijerno sluša novi Booka Shade album…i još štošta.

How Music Works

19/02/2015.

Frontman Talking Headsa, David Byrne, napisao je iznimno inteligentnu i izvrsno sročenu studiju o glazbi kao umjetničkoj formi i načinu življenja. Obavezno štivo za sve koji vole glazbu i žele učiti o njoj.

Los Santos Demos (R)

20:00–23:00 Četvrtak 5.12.2019.

Demos je večeras u društvu neprikosnovenog autoriteta kad je u pitanju Rap i Hip-Hop na community radiju KLFM, ali i…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE ANTLERS / Green to Gold

PREFAB SPROUT / From Langley Park to Memphis (1988)

MOCKY / Bora!

The Martinez Brothers / fabric presents

Jethro Tull part 1

SACHER / Biser, Ambra, Jantar (2019.)