KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

WHITE LIES / Tour ‘Friends’, 08.11.2016.,Tvornica kulture, Zagreb

0:00–0:00 Četvrtak 10.11.2016.

‘You can tie my hands to the walls
But you can’t tie my dreams to this place’

Krajem 2015. u razgovoru s prijateljicom iz Zagreba, doznajem da se šuška o dolasku White Lies . Naravno kao njihov fan od početka njihove karijere nadala sam se da će doći u prvoj polovini 2016., već samo je objavljen njihovo dolazak i promocija albuma ‘Friends’. Subotom nikada ne čekam utorak, ali ovaj utorak je bio poseban i jedva sam čekala da prođe vikend i da se uputim za Zagreb. Što ovaj put očekivati od ove trojke ili da kažem četvorke jer na turneju uvijek s njima ide Tom(klavijaturist)?

Svirku su započeli Bristolčani The Ramona Flowers u 21h, svojih pola sata su dobro iskoristili. Zagrijali publiku koja je tijekom njihovog koncerta popunjavala Veliki pogon i od iste pokupili pozitivne ovacije.

Kristina Mađor Kristina Mađor

Točno u 22h, kako je i predviđeno, Londončani izlaze na pozornicu. Koncert otvaraju s ‘Take It Out On Me‘ s novog albuma ‘Friends’. Setlista je predvidljiva s obzirom da su zadnjih mjesec dana na turneji. Izmjenjuju se pjesme s novog albuma i starih izdanja, od kojih je najzastupljeniji prvi album. Bez obzira na to što možda znamo koje će pjesme biti, osjetila se pozitivna energija publike i šarm glazbenika koji je nenametljiv, te preko ‘To Lose My Life‘ dolazimo do ‘Unfinished Business‘ koja već na početku koncerta pruža jedan od vrhunaca koncerta. Iza nje slijedi ‘The Price Of Love‘ koju nisu izvodili jako dugo na svojim turnejama. Nakon koje slijedi jedna od najpoznatijih i najboljih njihovih pjesama ‘Farewell To The Fairground‘ iz koje će svi uvijek izdvojiti stih ‘Keep keep on running,/There’s no place like home‘. Zatim prelaze na nove stvari kao što je ‘Morning in LA‘ i ‘Is My Love Enough‘, koje publika pjeva s istim žarom kao i ostale, barem ovi pokraj mene. Na taktove sljedeće pjesme sam bila gotova, u razmišljanju da neću ništa napisat jer sam se prepustila istom onom osjećaju kao i prije 6 godina, počela je ‘E.S.T.’, pjesma koja ima posebnu težinu i značenje u njihovom glazbenom opusu. Tijekom ‘Streetlights‘ do izražaja dolazi light show koji cijelo vrijeme izvrsno prati nastup. Prvi dio zatvaraju s ‘Death‘ koju su usporili, uz prigodan govor isprike za 6 dugih godina čekanja.
Vraćaju se na bis odsvirati ‘Big TV‘, ‘Come On‘ i za kraj ostavljaju ‘Bigger Than Us‘ hitčinu čiji spot nećemo nikada shvatiti, a zauvijek ćemo se vraćati i gledati ga.

Za vas ne znam, ali ja sam dobila ono što sam i očekivala. Vratila sam se u tu 2010., godinu bezbrižnosti i mladenačke zaluđenosti. Nisam samo uživala u dobroj glazbi, nego sam istinski uživala ispunjavajući svoju dušu i tijelo, što je nekome nikotin, to su za mene White Lies. Završiti ću s ‘Let’s grow old together/And…’.

Kristina Mađor Kristina Mađor

Setlist:
1.Take It Out On Me
2.There Goes Our Love Again
3.To Lose My Life
4.Hold Back Your Love
5.Unfinished Business
6.The Price Of Love
7.Farewell To The Fairground
8.Morning in LA
9.Is My Love Enough
10.E.S.T.
11.Getting Even
12.Streetlights
13.Don’t Want To Feel It All
14.Death

15.Big TV
16.Come On
17.Bigger Than Us

 

tekst: Petra Duran

foto: Kristina Mađor

autor: Tonska Proba, 10/11/2016

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Jubilarni Clubture Forum u Rijeci, 26.-28. listopada

23/10/2017.

10. Clubture Forum donosi bogat i otvoren program pripremljen u suradnji s organizacijama okupljenim oko mreže Clubture!

Svemirko u Judinom drvu

20/11/2019.

U petak 22. studenog trenutno jedan od popularnijih novijih bendova na ovim prostorima – Svemirko dolazi u Split, u Judino drvo, rasplesati…

Kako čitati suvremenu plesnu izvedbu?

01/11/2019.

U subotu i nedjelju (9. i 10. 11.) održat će se dvodnevna radionica Kako čitati suvremenu plesnu izvedbu u organizaciji…

PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS u JUDINOM DRVU!

18/11/2014.

Kao zagrijavanje za veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova 06. prosinca PIPSI u Split dolaze predstaviti najnoviji album Walt za kojeg kritika kaže da se radi o najboljem pop albumu na ovim prostorima od „Odbrane i posljednjih dana“ od Idola i albumu koji ponovno miriše na PIPSE iz slavnih dana…

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

BAND OF HORSES / Crutch

BICEP / Little White Earbuds

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret