KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

WHITE LIES / Tour ‘Friends’, 08.11.2016.,Tvornica kulture, Zagreb

0:00–0:00 Četvrtak 10.11.2016.

‘You can tie my hands to the walls
But you can’t tie my dreams to this place’

Krajem 2015. u razgovoru s prijateljicom iz Zagreba, doznajem da se šuška o dolasku White Lies . Naravno kao njihov fan od početka njihove karijere nadala sam se da će doći u prvoj polovini 2016., već samo je objavljen njihovo dolazak i promocija albuma ‘Friends’. Subotom nikada ne čekam utorak, ali ovaj utorak je bio poseban i jedva sam čekala da prođe vikend i da se uputim za Zagreb. Što ovaj put očekivati od ove trojke ili da kažem četvorke jer na turneju uvijek s njima ide Tom(klavijaturist)?

Svirku su započeli Bristolčani The Ramona Flowers u 21h, svojih pola sata su dobro iskoristili. Zagrijali publiku koja je tijekom njihovog koncerta popunjavala Veliki pogon i od iste pokupili pozitivne ovacije.

Kristina Mađor Kristina Mađor

Točno u 22h, kako je i predviđeno, Londončani izlaze na pozornicu. Koncert otvaraju s ‘Take It Out On Me‘ s novog albuma ‘Friends’. Setlista je predvidljiva s obzirom da su zadnjih mjesec dana na turneji. Izmjenjuju se pjesme s novog albuma i starih izdanja, od kojih je najzastupljeniji prvi album. Bez obzira na to što možda znamo koje će pjesme biti, osjetila se pozitivna energija publike i šarm glazbenika koji je nenametljiv, te preko ‘To Lose My Life‘ dolazimo do ‘Unfinished Business‘ koja već na početku koncerta pruža jedan od vrhunaca koncerta. Iza nje slijedi ‘The Price Of Love‘ koju nisu izvodili jako dugo na svojim turnejama. Nakon koje slijedi jedna od najpoznatijih i najboljih njihovih pjesama ‘Farewell To The Fairground‘ iz koje će svi uvijek izdvojiti stih ‘Keep keep on running,/There’s no place like home‘. Zatim prelaze na nove stvari kao što je ‘Morning in LA‘ i ‘Is My Love Enough‘, koje publika pjeva s istim žarom kao i ostale, barem ovi pokraj mene. Na taktove sljedeće pjesme sam bila gotova, u razmišljanju da neću ništa napisat jer sam se prepustila istom onom osjećaju kao i prije 6 godina, počela je ‘E.S.T.’, pjesma koja ima posebnu težinu i značenje u njihovom glazbenom opusu. Tijekom ‘Streetlights‘ do izražaja dolazi light show koji cijelo vrijeme izvrsno prati nastup. Prvi dio zatvaraju s ‘Death‘ koju su usporili, uz prigodan govor isprike za 6 dugih godina čekanja.
Vraćaju se na bis odsvirati ‘Big TV‘, ‘Come On‘ i za kraj ostavljaju ‘Bigger Than Us‘ hitčinu čiji spot nećemo nikada shvatiti, a zauvijek ćemo se vraćati i gledati ga.

Za vas ne znam, ali ja sam dobila ono što sam i očekivala. Vratila sam se u tu 2010., godinu bezbrižnosti i mladenačke zaluđenosti. Nisam samo uživala u dobroj glazbi, nego sam istinski uživala ispunjavajući svoju dušu i tijelo, što je nekome nikotin, to su za mene White Lies. Završiti ću s ‘Let’s grow old together/And…’.

Kristina Mađor Kristina Mađor

Setlist:
1.Take It Out On Me
2.There Goes Our Love Again
3.To Lose My Life
4.Hold Back Your Love
5.Unfinished Business
6.The Price Of Love
7.Farewell To The Fairground
8.Morning in LA
9.Is My Love Enough
10.E.S.T.
11.Getting Even
12.Streetlights
13.Don’t Want To Feel It All
14.Death

15.Big TV
16.Come On
17.Bigger Than Us

 

tekst: Petra Duran

foto: Kristina Mađor

autor: Tonska Proba, 10/11/2016

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Barbara Munjas Calligraphy večeras u Split Circusu

29/03/2018.

Večeras nas u Split Circusu u 22h čeka prava alternativna glazbena poslastica – Barbara Munjas Calligraphy. Nakon glazbenih početaka koje je provela…

Barbara Munjas večeras u Splitu

12/10/2018.

Barbara Munjas u sklopu svoje bogate ovogodišnje turneje večeras dolazi u Split, točnije u wine&cheese bar Paradox, a svi zainteresirani…

SABATON, MADBALL, 7 SECONDS, ARKONA i mnogim drugi na EXPLOSIVE POZORNICI NA EXITU

06/05/2014.

Ovog ljeta pripremite se za najtvrđi zvuk na Petrovaradinskoj tvrđavi jer se najekstremnija pozornica EXIT festivala vraća u velikom stilu!
U četiri dana na Explosivu predstavit će se 36 bendova iz 14 zemalja,…….

Friends, Family, Forever fest vol.6

21:00–0:00 Subota 12.10.2016.

Šesti po redu FRIENDS FAMILY FOREVER festival je pred nama. Puno strpljenja, strasti i želje, volje, trebalo je kao i uvijek do sada.

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

R.E.M. / Automatic for the People (1992)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM