KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Warm Up – Indirekt festival 2018

18:00–19:00 Četvrtak 7.6.2018.

S Indirektom se volimo javno od samih početaka. To je festival na kojem su prve glazbene korake napravili sad već svima nama poznati glazbenici poput Lovely Quinces, Jonathana, Punčki, NLVa, Sare Renar, a i idejnog začetnika ove emisije Tomislava Gracina. 2016. godine smo i same posjetile festival te ostale oduševljene odličnom atmosferom, lokacijom, popratnim programom i ono nama najvažnije – glazbom. Svake godine nas organizatori pozitivno iznenade svojim glazbenim ukusom dovodeći neafirmirane, nezavisne umjetnike koji svojim talentom ostavljaju trag na pozornici. Jako puno dobrih glazbenika smo otkrili upravo na Indirektu – Brothers in Law, Middlemist Red, ROLO, Karmakoma, Alex Kelman…

Kao i svake godine zagrijavamo se za ovogodišnje izdanje festivala koje će se održati od 7.-10.6. u Umagu, točnije u Savudriji, te slušamo i predstavljamo kompletan line-up:

Bee Bee SeaDogs In KavalaDope CalypsoJuneNeon LiesSUN USvemirkoThe Yellow Traffic LightTús Nua, Ichabod, Bastion, Mary May, Pi, Nina Bajsić i Ivica. 

Književni krug Indirekta ove godine čine Nina BajsićDunja MatićSven Popović i Maja Klarić. Nina Bajsić je autorica nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Radi u kazalištu, piše i objavljuje poeziju te kratke priče. No ono po čemu je još poznata, a što ćete imati priliku čuti i na Indirektu, jest njezina zbirka pjesama kojima je ušla u konkurenciju za nagradu Na vrh jezika. Dunja je na hrvatskoj književnoj sceni debitirala romanom Troslojne posteljine, Sven se vraća na krilima netom obavljenoga romana Uvjerljivo drugi, a kako prohodati Japan u 50 dana moći ćete saznati od Maje Klarić, putopiskinje i šumske pjesnikinje koja će na festivalu održati radionicu blackout poetry.

Ono što je važno spomenuti je da se i dio naše KLFM redakcije sprema na odlazak u Umag kako bi predstavili, projekt Radio na cesti koji će se u sklopu festivala održati 9. lipnja u popodnevnim satima uz panel Radio outside the box, a sa sobom dovode i Cuisine DubMarka RudelićaIliju Ludvig + KLFM Soundsystem.

Umjetnički dio festivala, onaj koji ostavlja najduži trag, ugostit će Ivanu BajcerLuciju Žuti i Gorana Novakovića iz Hrvatske, te Davora Gromilovića iz Srbije, dok festivalska vrata otvara Kolektiv EMGE izložbom Under cover, u sklopu koje možete otkriti covere regionalnih bendova.

Posjetitelji se osim gledanja koncerata, slušanja poezije i panela mogu prijaviti i na ove radionice:

Kompletan program i sve informacije možete potražiti na: https://www.facebook.com/events/2033056350292220/

 

autor: Tonska Proba, 07/06/2018

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Cover/Remake/Revival

18:00–19:00 Četvrtak 26.3.2020.

U ovim izazovnim danima koje, nadamo se, provodite u toplini vaših domova donosimo pjesme koje i sami volimo pjevušiti, ali…

New years playlist

18:00–19:00 Četvrtak 28.12.2017.

”But we are young, we get by, can’t go mad, ain’t got time, sleep around if we like, but we’re alright”

Icelandic beats

18:00–19:00 Četvrtak 19.10.2017.

Povodom sutrašnjeg hodočašća na koncert islandske grupe Sigur Ros u Zagreb, upoznat ćemo se malo bolje s islandskom glazbenom scenom….

5. izdanje Indirekt Music&Art festivala

18:00–19:00 Četvrtak 16.3.2017.

Regionalna nezavisna scena i ove će se godine okupiti u Umagu i to zavučena u šumi, u hladu borova, tik…

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

RAMONES / Road To Ruin (1978)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM