KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Warm Up – Indirekt festival 2018

18:00–19:00 Četvrtak 7.6.2018.

S Indirektom se volimo javno od samih početaka. To je festival na kojem su prve glazbene korake napravili sad već svima nama poznati glazbenici poput Lovely Quinces, Jonathana, Punčki, NLVa, Sare Renar, a i idejnog začetnika ove emisije Tomislava Gracina. 2016. godine smo i same posjetile festival te ostale oduševljene odličnom atmosferom, lokacijom, popratnim programom i ono nama najvažnije – glazbom. Svake godine nas organizatori pozitivno iznenade svojim glazbenim ukusom dovodeći neafirmirane, nezavisne umjetnike koji svojim talentom ostavljaju trag na pozornici. Jako puno dobrih glazbenika smo otkrili upravo na Indirektu – Brothers in Law, Middlemist Red, ROLO, Karmakoma, Alex Kelman…

Kao i svake godine zagrijavamo se za ovogodišnje izdanje festivala koje će se održati od 7.-10.6. u Umagu, točnije u Savudriji, te slušamo i predstavljamo kompletan line-up:

Bee Bee SeaDogs In KavalaDope CalypsoJuneNeon LiesSUN USvemirkoThe Yellow Traffic LightTús Nua, Ichabod, Bastion, Mary May, Pi, Nina Bajsić i Ivica. 

Književni krug Indirekta ove godine čine Nina BajsićDunja MatićSven Popović i Maja Klarić. Nina Bajsić je autorica nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Radi u kazalištu, piše i objavljuje poeziju te kratke priče. No ono po čemu je još poznata, a što ćete imati priliku čuti i na Indirektu, jest njezina zbirka pjesama kojima je ušla u konkurenciju za nagradu Na vrh jezika. Dunja je na hrvatskoj književnoj sceni debitirala romanom Troslojne posteljine, Sven se vraća na krilima netom obavljenoga romana Uvjerljivo drugi, a kako prohodati Japan u 50 dana moći ćete saznati od Maje Klarić, putopiskinje i šumske pjesnikinje koja će na festivalu održati radionicu blackout poetry.

Ono što je važno spomenuti je da se i dio naše KLFM redakcije sprema na odlazak u Umag kako bi predstavili, projekt Radio na cesti koji će se u sklopu festivala održati 9. lipnja u popodnevnim satima uz panel Radio outside the box, a sa sobom dovode i Cuisine DubMarka RudelićaIliju Ludvig + KLFM Soundsystem.

Umjetnički dio festivala, onaj koji ostavlja najduži trag, ugostit će Ivanu BajcerLuciju Žuti i Gorana Novakovića iz Hrvatske, te Davora Gromilovića iz Srbije, dok festivalska vrata otvara Kolektiv EMGE izložbom Under cover, u sklopu koje možete otkriti covere regionalnih bendova.

Posjetitelji se osim gledanja koncerata, slušanja poezije i panela mogu prijaviti i na ove radionice:

Kompletan program i sve informacije možete potražiti na: https://www.facebook.com/events/2033056350292220/

 

autor: Tonska Proba, 07/06/2018

, , ,

Vezane objave

Arhiva

10 godina ST-@rt-a, Festival autorskih bendova

18:00–19:00 Četvrtak 7.11.2019.

St-@rt, 08.-09.11.2019., 10 godina postojanja, nastupi u klubu Judino drvo

Another dimension

18:00–19:00 Četvrtak 18.11.2021.

Glazba će vas i ovaj put odvući u drugu dimenziju, slušajte i uživajte. Playlist: The Midnight – Sunset Japanese Breakfast – Be…

MENT 2020

16/01/2020.

Početkom drugog mjeseca KLFM ide u posjet MENT-u, najvećem showcase ( i mnogo više od toga ) festivalu na ovim…

Predstavljamo: Outcome

18:00–19:00 Četvrtak 12.12.2019.

Upoznajemo splitski producentski kolektiv Outcome prije nastupa u subotu, 14.12., u klubu Zenta

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

Radiohead – OK Computer

OLIVER SIM / Romance With A Memory

JAYDA G / Dj-Kicks (R)

THE POLICE / Around the World (Live)

THE BAMBI MOLESTERS / Sonic Bullets: 13 from the Hip (2001)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM