KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Trčimo nakit

Prvi put u povijesti svemira RLS radi first reaction i to na novi album grupe Run the Jewels. Osim toga T.I. ima novi album, Honey Cocaine ima novi mixtape, nova stvar od Žugija, nova stvar od Mac Millera i dvije nove stvari od Freddie Gibbs + Madlib kombinacije. Slika ide u čast 43. rođendana velikog Snoop Doggy Dogga!

It’s been a long time coming, ali napokon radimo first reaction koji već godinama obećavamo. I to baš na album koji s nestrpljenjem iščekujemo – “Run the Jewels 2”. Tko ne zna o čemu je riječ, potaknuti našim spiritualnim vođom Big Quintom, Ante i ja po prvi put ikada slušamo album i live ga komentiramo. Nećemo ni zaboraviti obaveznu pauzu za marendu po sredini albuma. Osim toga pokušat ćemo se i video streamat iz studia ali don’t get your hopes up, između svih stvari koje prvi put pokušavamo ovaj petak za video stream sam najmanje optimističan. Toliko o tome, Run the Jewels:

Run the Jewels su Američki hip hop duo koji se sastoji od repera Killer Mikea i repera i producenta EL-P. Iako jedan i drugi imaju dugačke karijere, grupu su osnovali tek 2013. kad su i izdali svoj prvi istoimeni album. Prije nego što su se upustili u taj pothvat EL-P je producirao Killer Mikeov album “R.A.P. Music.”, a Killer Mike se pojavio na jednoj od pjesama EL-Pevog fenomenalnog albuma “Cancer 4 Cure”.

Što se solo karijera tiče EL-P (skraćeno od El Producto) je počeo kao član grupe Company Flow iz Brooklyna i od tada je ostao jedna od glavnih figura alternativnog repa te je producirao za mnoge bitne umjetnike s underground hip hop scene. Nakon svađe s ljudima iz Rawckus Recordsa (izdavačka kuća za koju su bili potpisani Company Flow) EL-P osniva vlastiti label pod nazivom Def Jux. Def Jux se vrlo brzo pokazao kao uspješni projekt zahvaljujući prije svega albumima “The Cold Vein” od Cannibal Ox-a (kojeg je EL-P i producirao) i “Labor Days” od Aesop Rocka. Company Flow se razilazi 2001. a naš junak EL-P se upušta u solo karijeru. Izdaje album “Fantastic Damage”, zatim jazz-fusion album “High Water”, 2007. izdaje svoj najuspješniji album “I’ll Sleep When You’re Dead” te 2010. izdaje svoj zadnji album “Cancer 4 Cure”.

Killer Mike karijeru započinje sredinom 90ih kada se pojavljuje na stvari “Snappin’ and Trappin'” s OutKastovog LP-a “Stankonia” te odmah zatim na singlu “The Whole World”. Također ima feature na pjesmi “Poppin’ Tags” s Jay-Zevog albuma “The Blueprint 2”. Prvi album – “Monster” izdaje 2003. te i dan danas ostaje poznat drugi single “A.D.I.D.A.S.” koji mu je još uvijek najbolje plasirana pjesma u karijeri. Poznati južnjački reper T.I. ga je potpisao u svoj label Grand Hustle. Zanimljivost je da je Killer Mike 2011. odlučio osnovati frizerski salon sa svojom ženom Shanom koji se zove Graffiti’s SWAG. Prema njegovim riječima trebalo mu je 9 godina da ostvari svoj životni san, također planira otvoriti još 150 frizerskih salona diljem Amerike u kvartovima s velikom populacijom crnaca kako bi pomogao communityu te pružio alternativu gang-banganju mladim ljudima.

autor: petar, 24/10/2014

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Ozloglašeni

11/07/2014.

Ovaj tjedan napokon puštamo Trap House IV, novu KIšu Metaka, Redmana, Who See, jednu srcu blisku stvar naših prijatelja Kukusa i još puno toga. Klikni gore na sliku za tekst o jednom od najboljih albuma u povijesti hip hopa kojeg su napravili baš ova dva momka sa slike.

High Focus

20:30–23:00 Petak 19.4.2019.

Kroz večerašnja dva i pol sata ćemo vas probati upoznati s britanskim boom bap zvukom High Focus Recordsa.

Kazeta

11/12/2015.

Fiftyev KANAN tape je napokon vani. Novi Ferg, novi Prhyme, novi Dre…

Best Spot

20:30–23:00 Petak 17.5.2019.

U večerašnjoj epizodi RLS-a slušamo novi album od Tylera The Creatora, Bun B-ja, Ari Lennox, Logica i Injury Reservea. Uz…

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin