KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Slice

Ako vas zanima što se događalo u životu Bobby Shmurde u protekle dvije godine ovo je najava za Vas.

Ako pratite tu rap igru vjerujem da ste upoznati s likom i djelom Bobby Shmurde, mladog repera iz Brooklyna koji je potpisan za Epic Records. Kao i ostatak nas ljubitelja hip hopa vjerojatno ste prvi put čuli za njega prilikom izlaska njegove MEGA-popularne pjesma “Hot Nigga” u kojoj on naravno izvodi svoj Shmoney Dance. Iz samog imena stvari vjerojatno je već jasno o čemu je ali mislim da je i najskeptičnijima među nama bilo teško povjerovati da je išta od toga odrepano s nekom namjerom ili istinom u pozadini. Sam lik Bobbya mi ne ulijeva neko povjerenje u njegove gangsterske sposobnosti a pogotovo ne u uspješno bavljenje kriminalom. Ali kako to obično biva pretpostavka je majka zajeba i ispostavilo se da je na opće iznenađenje mladi Bobby itekako opasan igrač.

Prije ravno godinu dana, na ljeto 2014-e, nedugo nakon izlaska pjesme “Hot Nigga”, uhitila ga je newyorška policija zbog optužbi da je vođa podskupine Cripsa u New Yorku zvane “GS9”, te zbog posjedovanja vatrenog oružja kojim je navodno mahao po stanu te ga je potom probao sakriti u kauč. Plaćena mu je jamčevina od 10000 dolara te je pušten na slobodu. U prosincu iste godine se događa pravo uhićenje. Njega i još 14 drugih kmica, uključujući njegovog brata i par drugih repera, su uhitili i optužili za posjedovanje oružja, pokušaje ubojstva, dokazana ubojstva, dilanje i “reckless endangerment”. Naš junak Bobby se izjasnio da nije kriv ali su ga ovaj put zadržali u pritvoru i jamčevina mu je stavljena na 2 milijuna dolara. Kako je u tom trenutku Bobby Shmurda bio veliko ime u svijetu repa puno ljudi se zainteresiralo za ovaj slučaj pa smo dobili i službenu izjavu Newyorške policije koja tvrdi da prate i prisluškuju Bobby Shmurdu i njegove kmice već jako dugo, puno prije nego je postao popularan, te je čelni čovjek NYPD odjela koji je uhitio Bobbya sam izjavio da su njegove pjesme i videi (ima samo jednog) doslovni odraz onoga što stvarno radi te da je čak u pjesmi Hot Nigga repao o ubojstvima koja su počinili i o onima koje će tek počiniti.

Ubrzo zatim cijela situacija, kao i Shmurdina kratka karijerica, pada u zaborav sve do izlaska dokumenta kojeg ovim putem proglašavam najrealnijim sranjem ikad napisanim sve tamo od Baščanske ploče. Znači na internet je procurila puna optužnica protiv Bobby Shmurde duga čak 63 stranice. Ako vas ta činjenica uzbuđuje koliko i mene ostavit ću vam link ovdje pa je sami provjerite da vam ne bi spoilao vjerojatno najzabavnijih 25 minuta ikad, jer ću upravo to sada napraviti.

Optužnica od ukupno 149 točaka puna od vrha do dna gangsta biserima iz života mladih Brooklynskih kriminalaca. Sadrži godinu i pol prisluškivanih poziva, fotografija i bilješki prikrivenih policajaca i najbolje od svega – drukera. Da, tako je, kroz cijelu optužnicu se pojavljuje taj neki lik kojem je zacrnjeno ime koji stvarno puno toga zna i svoje znanje dijeli šakom i kapom. Počevši od meni najdraže bilješke koja tvrdi da je Bobby Shmurda inzistirao da ga se oslovljava sa “Two Socks Bobby” do tvrdnje na 16 strani u kojoj stoji da je pucao u vlastitog brata usred frizerskog salona (promašio je btw) ovo je vjerojatno jedno od najzabavnijih štiva koje ćete pročitati ove godine. Na 15 strani iz nepoznatog razloga otkrivaju identitet drukera, čuvene Dadu i Tonesa, i još nisam siguran jeli to propust policije ili nekoga tko je sastavljao optužnicu ili sam ja nešto krivo shvatio. Tones se ranije spominje (tones su pištolji ali Tones je vjerojatno lik koji je dobio nadimak po pištoljima), a i znamo ga i iz pjesme Hot Nigga iz stiha “Tones known to get busy with them glocks nigga“. Na 35. stranici se spominje ženski lik koji je vjerojatno ta Dada i Bobbyev citat “don’t trust that bitch bro I think she the cops”. I DALEKO najbolji dio cijele optužnice je taj neki lik koji se zove Slice. Slice je bog bogova i ako ga puste letim u Ameriku upoznat ga. Lik je toliko glup da sam na trenutak posumnjao da me netko ozbiljno trolla. Jedna od točaka optužnice glasi:

On or about April 28, 2014, in a telephone conversation, the defendant ACKQUILLE POLLARD a.k.a Chewy a.k.a Bobby Shmurda told the defendant DEVON RODNEY a.k.a Slice not to speak about the narcotics operation on the phone stating “Yo don’t be talking on my line wait till I come see you” to which the defendant DEVON RODNEY a.k.a Slice replied “nobody know what we talking about”

I ako do sada imate ikakve sumnje u Spliceovu glupost ovo je sljedeća točka optužnice:

“On or about July, 2013, in a telephone conversation, the defendant ACKQUILLE POLLARD a.k.a Chewy a.k.a Bobby Shmurda asked the defendant DEVON RODNEY a.k.a Slice whether the police caught him on camera selling narcotics to which Rodney responded that he was not on camera stating ”son how the fuck they gonna have me on camera? I was behind a tree, you think i’m stupid?””

I to nije ni blizu kraju. Samo se nastavlja i nastavlja.

Nekakav kraj ove priče se dogodio danas i to me i potaklo da napišem ovo. Baš danas mu je sud ponudio nagodbu i 8 godina zatvora. Što je sve točno dio nagodbe se ne zna ali s obzirom na optužnicu bio bi glup da je ne prihvati. Naravno da postoji mogućnost da uz dobro vladanje izađe za 6 ali kako je prije par dana izašla vijest da je uhićen u zatvoru jer su mu pronašli nekakav improvizirani bodež mislim da ta opcija nije izgledna. Kako god da se sve skupa završi završit će loše za Bobby Two Socksa, svoje dvadesete će ostaviti iza rešetaka i svoju karijeru na ulici ali neka to bude lekcija za sve vas nadobudne kriminalce koji ovo čitate. Mi ostali bi se trebali pripremiti na barem 8 godina “Free Shmurda!” uzvika u pjesmama.

I još za kraj, ne mogu odoljeti da ne stavim ovu stvar koja je prije toliko godina upozorila da jednostavno ne smiješ sam sebe snitchat u vlastitoj pjesmi:

autor: petar, 26/06/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Electronica

10/04/2014.

Opet dolazimo u proširenom izdanju, ovaj put je s nama reper i producent So!Baybe. Puštat ćemo puno novih stvari koje su izašle ovaj tjedan, a po prvi put imamo i jednu ekskluzivu. U nastavku teksta možete pročitati nešto o vašem novom najdražem reperu Jay Electronici.

Stole

21:30–23:59 Petak 12.1.2018.

U večerašnjoj epizodi RLS-a imamo veliko zadovoljstvo ugostiti jednog od najboljih hrvatskih repera – Marina Ivanovića Stoku.

Gas Mask

20:30–23:00 Petak 18.12.2020.

S duplom gas maskom na glavi večeras emitiramo LIVE iz nuklearne kotlovnice 10m pod zemljom. 🔫💣🧨

Next Left

20:30–23:00 Petak 1.10.2021.

Povratak u formu!

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM