KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Julia Holter – Have You In My Wilderness (2015, Domino)

“Why am I doing this to this song? I should just leave it as it was with piano and singing. Why does it need all these instruments? It sounds bad, or it sounds not as passionate.” Kako mi je drago što se prevarila

 

Sredinom vrućeg ljeta 2015. meteorolozi su najavljivali da po pravoga zahladnjenja neće doći do studenog. Sredinom rujna je već bilo očito kako su se prevarili, barem u kontinentalnoj Hrvatskoj. No sredinom tog istog rujna pojavilo se novo sunce, ono u obliku novog albuma Julie Holter.

Have You In My Wilderness je barem za mene došao nenajavljeno. Pojavio se u jednom od mnogobrojnih lutanja glazbenim blogovima. Ne sluteći u kakvu ću toplinu i ljepotu upasti otvorio sam jedan od singlova – Sea Calls Me Home i zaljubio se.

 

Raskoš, jednostavna i pristupačna ljepota mnogo je otvorenija nego u prijašnjim izdanjima. To je omogućeno brojnim referencama i inspiracijama, počevši od klasike 17. stoljeća, preko najslavnijih dana bebopa, post-punka pa do novoga romantizma. Kao najraskošniji instrument pojavljuje se Juliin ugodan topao glas, koji se nije pogubio u instrumentalima, već ih je ukrotio i iskoristio za sebe. Album koji se protivi žanrovskim podjelama, i kojemu iste ne trebaju slobodno stavite u svoju kolekciju – lijepog.

SOB

autor: Ivan Bandic, 27/10/2015

,

Vezane objave

Arhiva

Stan Getz & João Gilberto – Getz/Gilberto: 50th Anniversary (Verve 2014)

02/06/2014.

Potezanje za reizdanjem kod biranja album tjedna nije očajnički potez uslijed neimaštine boljeg izbora već opet neka vrst glazbenog obaveznog štiva kojeg ne smijete preskočiti i koje svojom svježinom, 50 godina nakon prvog izdanja, i dalje plijeni ljepotom i demistificira gomilu “originalne” recentne pop glazbe.

VA / ARTS & CRAFTS: 2003-2013

28/04/2013.

Deset godina vibrantnog zvuk kanadske izdavačke kuće bez koje ništa ne bi bilo kao što je sada. Presjek kolektivne svijesti civiliziranih gorštaka sa ruba sjevernog pola.

Raw Poetic & Damu the Fudgemunk / Moment of Change

15:00–16:00 Srijeda 17.6.2020.

Moment of Change je zajednički projekt dva dugogodišnja suradnika i velika prijatelja Raw Poetica i Damu The Fudgemonka.

WASHED OUT / Mister Mellow

12/07/2017.

Skoro su prošle četiri godine od posljednjeg albuma Ernest Greenea, poznatog kao Washed Out. Paracosm se slušao cijelo to ljeto…

Tjedna rotacija

Arhiva

FLEET FOXES / Shore

The Style Council / Café Bleu (1984)

PILLOW QUEENS / Holy Show

RED AXES / Dekmantel

RADIOHEAD / I Might Be Wrong: Live Recordings

Haustor / Bolero (1985)