KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

FILM KULT: POLYESTER (John Waters, 1981, 86′, SAD)

Srpanjski ciklus FILM KULT otvara se „savršenom ulaznom točkom“ u filmski univerzum Johna Watersa, zanemarenim tragikomičnim djelom Polyester (1981) u kojem je „loš ukus“ na pravi način spojen s američkom srednjom klasom i proširen u srednjostrujaški „mainstream“.

Polyester se kreće oko razočarane domaćice Francine Fishpaw (Divine) čiji život se okrene naglavačke pojavom zavodnika pod imenom Todd Tomorrow (Tab Hunter). Iako se njen život poboljšava svake minute, život njene kaotične obitelji simultano se raspada. U četvrtak 11. srpnja tražimo odgovor na pitanje je li ovo čuveno ostvarenje „toliko loše, da je opet dobro“ u Beton kinu s početkom u 20 sati.

Zašto neki filmovi postanu kultni, a drugi ostaju ‘trash’? Što ih čini kultnim i vrijednim vašeg vremena? U ciklusu FILM KULT prikazujemo kultna filmska ostvarenja te se nakon svakog odgledanog naslova upuštamo u uzbudljivu analizu koju vodi filmski analitičar Erik Lončar i koji će predstaviti glavne smjernice koje ga čine nezaboravnim djelom filmske povijesti. Posjetitelji će dobiti priliku otkriti dublje slojeve i značenja njima omiljenih filmova ili će pak doznati zašto neki davno zaboravljeni filmovi zaslužuju puno veću pažnju.

 

11.7.2024. / 20 h / Beton kino

Poliester (Polyester, 1981, 86′, SAD)
režija: John Waters

autor: Kristina Tešija, 30/06/2024

,

Vezane objave

Arhiva

The People Who Died Part III (#220)

23:59–2:00 Srijeda 2021.1.2021.

The People Who Died Part III (#220) It is astonishing how many artists passed in the last three years. Here’s…

Radio drama: 9/11

0:01–1:30 Nedjelja 28.2.2021.

Teroristički napad na New York i Washington izvršen 11. rujna 2001. nije samo najkrvaviji, već i najkontroverzniji događaj takve vrste u suvremenoj svjetskoj povijesti. Obilježavajući skorašnju dvadesestu godišnjicu tog užasa, možemo se tek zapitati što se u međuvremenu promjenilo, znamo li baš potpunu priču, i u kojoj su mjeri određene političke strukture makjavelistički sposobne iskoristiti tragediju vlastitog naroda. Preslušajte tonski zapis CNN-a!

Max Richter – from ‘Sleep’

18/09/2015.

Album “from ‘Sleep'” je na određeni način sažetak Richerove osmerosatne epopeje ‘Sleep’, koja u trajanju prosječnog ljudskog sna neprimjetno zadire u dubine snovidnih krajolika kakve nam nudi REM faza. Ali, istinska je svrha ovog albuma preslušavanje u budnom stanju, kojim će, nadajmo se i ova ‘okrnjena’ verzija izvornika polučiti sličan efekt. Uostalom, u trenucima velikih previranja i nezvjesnosti, upravo su uspavanke ono što nas, spavali mi ili ne, transformira u projekcije vlastitih snova!

Bit Players In The College Radio Drama That Is Blasphuphmus Radio I (KWVA Years)

23:59–3:00 Srijeda 910.6.2021.

Bit Players In The College Radio Drama That Is Blasphuphmus Radio I (KWVA Years) (Featuring edited highlights from four early…

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

NU GUINEA / Dekmantel

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM