KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BOSTON HARDCORE

18:00–19:00 Ponedjeljak 29.7.2019.

Neki dan završila je reunion turneja legendarnog Bostonskog straight edge hardcore benda HAVE HEART o kojoj se može puno toga ispričati, no najblaže rečeno, to je bila jedna nadrealna turneja, naravno, svi koncerti na toj turneji bili su danima prije rasprodani. Tako je bilo i 2009 godine, kada su radili oproštajni tour, a pritom došli i do Hrvatske i svirali u Močvari, gdje smo i mi iz Splita imali čast vidjeti ih uživo. Taj bend utjecao je na mnoge mlade diljem svijeta svojim inspirativnim tekstovima i emocionalno nabijenim, energičnim nastupima kao malo tko u Hardcore svijetskoj sceni. Povezujemo ih sa utjecajem benda Youth of today, onda možete misliti koliki je to utjecaj.

Boston je grad u Americi (USA) koji definitivno zaslužuje nekoliko emisija, no ovog puta sabrati ćemo najbolje od najboljeg u jedan sat žestoke svirke.

Dok su početkom 80-ih godina u New Yorku žarili i palili Agnostic Front, Warzone, Cro-Mags i ekipa, u Washington DC-ju razvaljivali bine Bad Brains, Minor Threat i mnogi drugi, u Bostonu se stvarala jaka hardcore scena sa imenima poput SS DECONTROL, SLAPSHOT, THE FU’s, JERRY’S KIDS, DYS, THE FREEZE… Bostonska hc scena bila je poznata po tada, jako nasilnim plesovima (slam dancing, moshing, pogo) i uglavnom je okupljala mlađu mušku populaciju. Koncerti su se odvijali u popodnevnim satima (popularne hardcore matineje) u klubovima i sportskim dvoranama, skladištima. Ošišani na nulu, u uskim blijedim trapericama, sa x-evima na rukama, te visokim Nike tenisicama, izgledali su kao fuzija tadašnjeg skin heada i američkog skateboardera. Kako je Boston bio jedna tradicionalna, doseljenička Irska zona, tako su i životne navike bile slične onima u Irskoj, a to je među ostalim Irskim običajima alkohol, uglavnom pivo i whiskey. Mladi ljudi često su dolazili iz obitelji razorenih alkoholom, te je njihov bunt bio odbijanje bilo kakve intoksikacije, što je rezultiralo stvaranjem možda najjače i najveće STRAIGHT EDGE scene (sa jakim Do It Yourself i ALL AGES načelima) na svijetu, koja je kasnije postala i snažno Animal Liberation, Vegan i Vegetarian uporište. Bendovi koji su se pojavljivali krajem 80-ih, sredinom i tokom cijelih 90-ih i prvom dekadom 2000-ih godina, zauvijek su promijenili svijet i muziku, te ostavili snažan temelj i čvrste stupove za Hardcore scenu. U ovoj emisiji ćete moći i poslušati neke od tih velikih imena poput; TEN YARD FIGHT, IN MY EYES, BANE, GUNS UP!, DEATH BEFORE DISHONOR, THE CARRIER… uz one malo poviše nabrajane.

Upustite se u još jednu True Bro Sounds avanturu, THIS IS BOSTON NOT L.A.!!!

autor: Mario Bilankov, 28/07/2019

Vezane objave

Arhiva

1984

0:00–1:00 Nedjelja 7.3.2021.

Početak svake distopije je……

Spider-Man (Toei TV)

06/04/2014.

U El Diaboliku slušamo i glazbu iz japanske serije Spider-Man iz 1978. godine autora Michiakia Watanabea . Stariji se je mogu sjećati s talijanskih privatnih TV kanala osamdesetih godina.

Polaroidi i sjećanja

15/08/2014.

Nakon reprize Soda Fountaina, u noćašnjim Polibiotičkim strukturama možete preslušati još dva ‘out of stream’ glazbena uratka za sitne sate: ‘Alta Marea/Vaterland’; zbirku filmske glazbe Micka Harveyja nastalu između 1987. i 1994., te ‘Memoryhouse’ (2002,), nastupni album suvremenog neoklasicističkog skladatelja Maxa Richtera!

…And Man Created Heaven…

27/06/2014.

Novotjedni noćni program (Polibiotičke strukture ili Rudimentarna polja, po potebi) ovoga puta donosi dva odlična povratnička albuma – ‘And Man Created God’ slovenskog EBM (ok, to je štura definicija) sastava Borghesia, te ‘Heaven and Earth’ neuništivog svjetionika progresivnog rocka, Yesa! Naravno, prije no što u 01.15 h krenu ovu noviteti, preslušajte i reprizno izdanje ovotjedne liste Soda Fountain!

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

LENNY KRAVITZ / Mama Said (1991)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM